Gerhard Heiberg om OL-været: – Fryktelig leit

<p>Gerhard Heibreg sier at været ikke var et tema i OL-søknaden.</p>
Gerhard Heibreg sier at været ikke var et tema i OL-søknaden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vinden i Pyeongchang har satt en stopper for en rekke OL-øvelser. Æresmedlem i IOC, Gerhard Heiberg, frykter nå at noen øvelser ikke vil bli gjennomført i det hele tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er forferdelig synd på arrangøren, men enda mer synd på utøverne. Når man opplever at enkelte øvelser kanskje aldri kommer til å bli gjennomført, så synes jeg det er fryktelig leit. Dette har mange trent mot i fire år. Det må være et slag midt i ansiktet deres, og det er trist, sier tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg til VG.

En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Slalåm for kvinner og 15 kilometer skiskyting for kvinner ble avlyst onsdag og flyttet til andre dager, mens kombinerthopprennet ble gjennomført under ulike vindforhold.

Søndag ble alpintherrenes utfor utsatt, og superkombinasjonen tirsdag inneholdt en veldig amputert utfor grunnet vinden.

Gerhard Heiberg sier at han er overrasket over det som skjer nå. Han legger til at alle trodde de hadde kontroll på værsituasjonen i forkant av lekene.

– Været var i realiteten aldri noe tema i søknadsprosessen. Vi mottok rapporter og opplysninger som ble ansett for å være sikre. Det var såpass mange andre problemer at været aldri var på agendaen, rett og slett fordi det virket å være under kontroll, understreker 78-åringen.

Oppfordret til å holde seg innendørs

Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.

I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en pressemelding.

(Se video: OL-parken stenges på grunn av sterk vind)

Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.

Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.

De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.

Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært