Norsk utøver raser: – I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans

<p>Jan Schmid var sjanseløs under forholdene han fikk i kombinerthopprennet, mener Tysklands landslagssjef Hermann Weinbuch og karakteriserer hopprennet som «lotteri». Foto: Dmitri Lovetsky, AP / NTB scanpix</p>
Jan Schmid var sjanseløs under forholdene han fikk i kombinerthopprennet, mener Tysklands landslagssjef Hermann Weinbuch og karakteriserer hopprennet som «lotteri». Foto: Dmitri Lovetsky, AP / NTB scanpix

Jørgen Graabak la ikke skjul på skuffelsen etter sitt hopp under OL-kombinertrennet i normalbakke i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er nesten den beste omgangen (vindmessig) vi har hatt her. Det sier egentlig alt om den plassen her. Det er synd i et OL at det virker som at alle grener blir påvirket av været, og det er ikke noen overraskelse. Vi visste det da vi kom hit, og var forberedte på det, men det er synd når du ser at snowboarderne får for lite fart i motvinden, utfor og slalåm blir utsatt, i langrenn er det mye vind, i hoppbakken er det mye vind. I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans, sier Graabak til Adressa.

Både Jørgen Graabak og Jan Schmid hadde dårlige forhold da de satte utfor hoppbakken. Graabak landet på 93,6 meter, mens Schmid satte nedslag på 88 meter. De to starter henholdsvis 2.28 og 2.47 minutter bak østerrikeren.

– Rent lotteri

Hermann Weinbuch, tysk landslagssjef i kombinert, kritiserer gjennomføringen av onsdagens hopprenn under svært varierende vindforhold.

– Farlig var det ikke, men det var vinden som avgjorde hvem som har sjanser til å vinne medalje eller ikke. Det var rent lotteri, sa Weinbuch etter hoppingen.

Han mener at utøvere som Fabian Riessle og den norske verdenscuptoeren Jan Schmid var helt sjanseløse under de rådende vindforholdene.

– Vi har ingen innflytelse på gjennomføringen. Vi må bare gjøre som juryen bestemmer. Det er synd, for dette er olympiske leker, og så er det hovedsakelig hellet som avgjør, sa Weinbuch.

Se video: OL-parken stenges på grunn av sterk vind:

Slalåm for kvinner og 15 kilometer skiskyting for kvinner ble avlyst onsdag og flyttet til andre dager, mens kombinerthopprennet ble gjennomført under ulike vindforhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært