Politiet: Mannen i Norges OL-tropp svært beruset og påførte skadeverk på politibil

<p>En nordmann med støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen er arrestert for å ha gjort skadeverk. Foro: J. David Ake / AP / NTB scanpix</p>
En nordmann med støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen er arrestert for å ha gjort skadeverk. Foro: J. David Ake / AP / NTB scanpix

Ifølge det sørkoreanske politiet skal mannen i den norske OL-troppen som ble arrestert, ha vært svært beruset, skadd to biler og motsatt seg arrestasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG har fått opplyst gjennom politistasjonen mannen har oppholdt seg, at han skal ha vært svært beruset. «Det blir hevdet at han motsatte seg arrestasjon før han påførte skader på én sivil bil og deretter en politibil», skriver avisen videre.

Ifølge avisen skal boten være på omkring 22.000 kroner.

Natt til onsdag bekreftet Olympiatoppen at en mann som har hatt en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen, ble anholdt for skadeverk natt til tirsdag.

Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes og en representant for den norske ambassaden i Seoul fulgte opp saken på politihuset i Pyeongchang.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø i pressemeldingen.

Foto: Fazry Ismail / EPA
Foto: Fazry Ismail / EPA

Til NRK forteller Øvrebø at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.

– Saken påvirker ikke troppen i det hele tatt, og den er sluttført fra Olympiatoppens side. Han er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen.

Martin Johnsrud Sundby fikk også spørsmålet fyllehistorien under onsdagens langrennspressekonferanse.

– Det er trist for vedkommende. Selvfølgelig skal ikke noe slikt skje i et OL. Jeg regner med at han eller hun skal slippe en oppstrammer herfra.

– Påvirker en slik sak dere i troppen på noe som helst vis?

– Nei.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært