– Hvis OL ryker, er det stor sjanse for at Northugs karriere er over

<p>Petter Northug må stå over torsdagens NM-sprint. Foto: Berit Roald / NTB scanpix</p>
Petter Northug må stå over torsdagens NM-sprint. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kommentator mener at Petter Northug bare kan skylde seg selv for at sesongen har vært trøblete.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har slitt så langt denne sesongen. Før åpningsrennet på Beitostølen i november ble Northug syk. Han ble ikke tatt ut til verdenscupåpningen i Kuusamo, og røk ut i prologen på sprinten under verdenscuprennet på Lillehammer.

Northug ble heller ikke tatt ut til Tour de Ski, og onsdag ble det kjent at Northug er blitt syk. I morgen gås det sprint i NM uten Northug på startstreken.

Northug gikk Skandinavisk Cup-renn i Piteå i helgen, men mislyktes fullstendig. 48.-plass, slått med over fem minutter av teten, ble fasiten. Etter konkurransen i Sverige ble han forkjølet.

– Petter ga opp i jula

Trener Stig Rune Kveen forteller til NTB at han håper Northug blir frisk raskt, slik at han kan gå en distanse i NM til helgen.

Med tanke på OL er det kritisk. Han mister en mulighet til å vise seg frem, sier Kveen til NRK.

Landslagsledelsen med landslagstrener Tor Arne Hetland i spissen har gitt klar beskjed om at medaljegrossisten må prestere i NM eller under neste helgs verdenscuprenn i sprint i Planica dersom han skal være med i diskusjonen.

Skulle hele NM vise seg å gå fløyten, har Northug kun én mulighet igjen til å sikre seg OL-billett. Den kommer i Slovenia om en drøy uke.

– Det ble klart i jula, det, at det ikke ble noe OL. Det var soleklart. Jeg tror absolutt han tenker sånn. Det er mitt sterke inntrykk, at du ikke kan legge opp trening for å komme i form på samme måte, sier far John Northug til Adressa.

– Han kan ikke skylde på noen

Det endelige OL-uttaket kommer 23. januar.

– Det har kommet en del kritikk mot landslagsledelsen de siste ukene. Slik jeg ser det, er det kun Northug og hans team som har skylden for at sesongen ser ut til å gå i vasken. Han kan ikke skylde på noen andre, sier Adresseavisens sportskommentator Birger Løfaldli.

Han tror at Northugs karriere kan være over hvis han ikke blir tatt ut til OL.

– Hvis han ikke kommer til OL, sliter jeg med å se hva som skal motivere han for å komme tilbake. Han har tidligere sagt at det er store mesterskap som motiverer han. Hvis OL ryker, tror jeg sjansen er stor for at karrieren til Petter Northug er over, fastslår Løfaldli.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden