Meny

Glemte å fjerne Johaug-bilde: – Bør ikke assosiere seg med juks

Bildet til venstre lå på ute på SpareBank 1s nettsider frem til i går. Det ble da erstattet med bildet til høyre. Foto: Skjermdump sparebank1.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedsponsor av langrennslandslaget, SpareBank 1, glemte å fjerne et bilde av Therese Johaug på deres hjemmeside helt til i går. Johaug har vært utestengt for doping siden 18. oktober i fjor.

Det var Dagbladet som første omtalte saken, og som sa ifra til SpareBank 1 om at bildet av Johaug, sammen med herrelandslagsløper Finn Hågen Krogh, lå ute på deres nettsider.

Bildet ble fjernet og er nå erstattet med et nytt bilde av landslagsløpere, men nå er Johaug ikke med på bildet.

– Dette er ikke noe annet enn en liten glipp, hvor vi rett og slett har glemt å endre dette bildet på en av våre nettsider. Vi burde naturligvis byttet dette tidligere, sier kommunikasjonsrådgiver i SpareBank 1 Simen Berntsen Rudi til ABC Nyheter.

Dette er bildet som lå ute på SpareBank 1s nettsider. Foto: Skjermdump sparebank1.no

– Legitimerer doping

Tidligere sponsorsjef i DNB, Jacob Lund, stoler på forklaringen.

– At SpareBank 1 sier at dette bildet skyldes sløvhet, velger jeg å tro på, sier han til ABC Nyheter.

Samtidig mener Lund at SpareBank 1 burde brutt avtalen med Skiforbundet.

Dette bildet er nå på SpareBank 1s nettsider. Foto: Skjermdump sparebank1.no

– Skiforbundet mottar fortsatt de samme pengene. Dette er å legitimere doping. En sponsor bør ikke la seg assosiere seg med juks. I alle fall ikke en bank, påpeker han.

Ikke vurdert å trekke seg

Therese Johaug ble i august utestengt for doping i 18 måneder. Hun kan begynne å konkurrere igjen i april 2018.

Få dager etter dommen snakket ABC Nyheter med flere av Johaugs private sponsorer. Ingen vurderte å si opp sin avtale som en umiddelbar reaksjon på dommen.

Blant annet administrerende direktør i Asko, Tore Bekken, sa til ABC Nyheter at de ikke på noe tidspunkt har vurdert å trekke seg som sponsor for Therese Johaug.

– Nei, det har vi ikke. Vi har hatt et samarbeid med Therese i ti år. Vi tror på historien og faktaene som er lagt frem i saken. Asko ønsker å støtte henne fortsatt, og det er nå hun trenger det som mest. Vi har respekt for at det er blitt begått en feil, uttalte han.

– Helt feil

Tidligere sponsorsjef i DNB, Jacob Lund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Reaksjonen til sponsorene synes Jacob Lund er merkelig.

– Det er en uthuling av næringslivets strategi så lenge sponsing har vært etablert. Man yter ikke økonomisk bistand til noen som jukser. Da forsvinner poenget.

– Hvilke signaler sender dette?

– «Skiitt au, du ble tatt i doping, men får likevel pengene». Det er helt feil etter min oppfatning. Vi nordmenn må slutte å skrike om utlendinger som doper seg, mener Lund.

Ekspert: – Jeg har mine tvil

Den juridiske eksperten, Robin Mackenzie-Robinson, har god kjennskap til Johaug-saken. Han er kritisk til at Johaug har beholdt sine sponsorer.

– Her har man som sponsor åpenbart gjort et valg – at det er uproblematisk å bli assosiert med en dopingdømt utøver. Vi får satse på at fremtidige dopingdømte norske utøvere som er mindre populære vil oppleve den samme støtten fra sponsorer – jeg har imidlertid mine tvil, uttalte han til TV 2 i september.

I februar ble det kjent at utstyrsgiganten Fischer benyttet seg av en antidoping-klausul og brøt dermed sin avtale med Johaug.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært