Therese Johaug har signert ny sponsoravtale

HAR HYTTE: Therese Johaug mister OL grunnet utestengelsesdommen på 18 måneder.
HAR HYTTE: Therese Johaug mister OL grunnet utestengelsesdommen på 18 måneder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dopingdommen til tross: Skistjernen har signert ny sponsoravtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er selskapet «Saltdalshytta» som har stilt en hytte på Sjusjøen til disposisjon for Johaug, som nylig ble idømt 18 måneders utestengelse for å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Ifølge VG har skistjernen benyttet hytta siden i fjor høst, men først nå er samarbeidet formalisert.

– Therese lånte en hytte i en kort periode, men trivdes så godt at hun ønsket å tenke lenger frem i tid. Hun skal ikke etablere seg som en klassisk hyttebruker, men har behov for gode treningsforhold og er glad i den norske fjellheimen, sier markedssjef Trond-Arve Nikolaisen til VG.

Han sier de ikke vil spekulere i hvorvidt dommen var for streng eller ei. De støtter henne som person. Nikolaisen mener alle fortjener en ny sjanse.

Les også: Johaug med ny reklamekampanje tross OL-nekt

Dømt for å ha dopet seg

Grunnet dopingdommen kan ikke Johaug delta i vinter-OL. Bruken av leppekremen fører til at langrennsløperen ikke kan konkurrere i to sesonger - selv om dommen slår fast at CAS ikke mistenker at hun har brukt det av prestasjonsfremmende årsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VG skriver at apparatet rundt Therese Johaug en stund har forhandlet med nye sponsorer.

– Sponsorsituasjonen er positiv og vi får stadig vekk henvendelser. Det er tillitvekkende, sier hennes manager Jørn Ernst til VG.

Johaug har beholdt alle sine tidligere sponsorer trass i dommen - kun skimerket Fischer har satt den på vent. Det har tidligere sponsortopp Jacob Lund refset dem for:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er ikke dømt for overtredelse av dopingreglene, det er verre, hun er dømt for å ha dopet seg. Da er de aller fleste sponsoravtaler klinkende klare; da er det exit. I dette tilfelle ikke bare for henne, men for hele Skiforbundet, sa han til Kampanje.

Eks-sponsorsjef: – Det er en feighet

– Det er ganske fantastisk at Asko og TAG Heuer har bedre innsikt i dopingreglene enn det CAS har. Jeg tror det er en feighet som gjør at man ikke tør å ta konsekvensene, fordi jenta er godt likt. Både når det gjelder Sundby og henne, er det ingen som har reagert. Det er i beste fall uklokt med tanke på fremtiden for norsk skiidrett og eventuelle dopingdommer, påpekte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Jørn Ernst og Trond-Arve Nikolaisen nærmest fnyser av Lunds utspill.

– Det får stå på hans regning, men vi er på linje med de andre sponsorene i teamet hennes. Vi stoler på henne som person, sier markedssjef Nikolaisen i Saltdalshytta til VG.

Les også : Fortsetter å sponse Johaug: – De er feige

Johaug-sponsor går i tenkeboksen etter dopingdom