Kommentator i svensk storavis:

«Norge behandler Northug som søppel»

<p>Petter Northug ligger utslått etter finalen i World Cup Sprint Drammen 2017 i Drammen. «Northug har alltid vært en like ubehagelig som briljant del av norsk langrennssport,» skriver svensk storavis.</p>
Petter Northug ligger utslått etter finalen i World Cup Sprint Drammen 2017 i Drammen. «Northug har alltid vært en like ubehagelig som briljant del av norsk langrennssport,» skriver svensk storavis. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

«Skjerp dere. Det er respekt Petter Northug fortjener. Intet annet.»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver den profilerte kommentatoren Tomas Pettersson i den svenske storavisen Expressen, som omtaler Northug som «den største profilen langrennssporten noensinne har hatt.»

Hat-kjærlighet

Svenske medier har et hat-kjærlighet-forhold til den munnrappe, norske skistjernen. I konkurranse med svenske langrennsløpere har det flere ganger gått en kule varmt både blant utøverne selv og hos kommentatorer i begge land.

Etter at Northug ble vraket som ankermann til OL-stafetten allerede 15 uker før OL i Pyongyang, har flere reagert. Nå forsterkes kritikken.

«I blant får man følelsen av at det er vi i Sverige som vet best å sette pris på denne skikongen. I Norge behandles jo Northug som søppel», skriver Expressens kommentator.

«Frekt, modig, morsomt»

Foto: Skjermdump fra Expressen
Foto: Skjermdump fra Expressen

Han har også bitt seg merke i Northugs mange krumspring i sosiale medier, og takker trønderen for dette.

«Det er frekt, det er ofte veldig morsomt, og det er for all del ganske modig. Det virker jo ikke akkurat som om Petter Northug savner fiender. Northug har ironisert, raljert og briljert. Han har løftet den utdøende buken av hashtaggen til et helt nytt nivå», konstaterer Expressens kommentator.

«Ren idioti»

Han avslutter med å gi den norske landslagsledelsen et spark:

«Det er selvsagt ren idioti å allerede nå vrake Northug fra en plass på stafettlaget. Vi snakker altså om mannen med to OL-gull og tretten VM-gull. Mesterskapsspesialisten. Vinnerskallen. Fenomenet.»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden