Meny

Blågul Northug i Bruksvallarna

Norges Petter Northug under fjorårets renn i Bruksvallarna i Sverige. I år blir drakten gul og blå. Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug stiller til start med blågul skidress og «tre kronor» på brystet under den tradisjonelle svenske sesongåpningen til helgen.

Også i fjor stilte den norske skistjernen til start i Bruksvallarna med en skidress mistenkelig lik en svensk landslagsdrakt. I år har langrennsdressen, produsert av Bjørn Dæhlie, fått de kjente «tre kronor» på brystet. Logoen er symbolet til det svenske ishockeylandslaget.

– Det er bare humor, sier Sten-Olof Hoflin, skiprofil fra Bruksvallarna og venn av Northug-familien, til SVT.

Vanligvis regnes rennene i Bruksvallarna som offisiell sesongåpning i Sverige, men i år har det svenske skiforbundet gjort en vri. Den offisielle sesongåpningen holdes i stedet i Gällivare 17.-19. november.

Dermed ser det ut til at Northug ikke møter voldsom motstand i Bruksvallarna, men helt sikkert er det ikke. Det svenske skiforbundet kommer ikke til å ta en avgjørelse før i siste liten, skriver Expressen.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip sier til avisen at noen få av deres løpere vurderer å ta turen til Bruksvallarna for å gå mot Northug, men han vil ikke røpe hvem det er snakk om.

– Men jeg kan si at det ikke blir Marcus Hellner eller Daniel Richardsson. Men de som vurderer det, tar ingen avgjørelse før fredag, sier Grip.

Petter Northug skal etter planen gå 15 kilometer friteknikk i Bruksvallarna lørdag.

Populært