Svenskene er rystet over Northug-vraking: - Helt skrudd

<p>De svenske skiløperne er både forundret og skuffet over at Northug vrakes fra sisteetappen i OL. f.v.: Emil Jönsson, Marcus Hellner, Petter Northug. Foto: <b>JONAS EKSTRÖMER/TT/NILS PETTER NILSSON</b></p>
De svenske skiløperne er både forundret og skuffet over at Northug vrakes fra sisteetappen i OL. f.v.: Emil Jönsson, Marcus Hellner, Petter Northug. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT/NILS PETTER NILSSON

Petter Northug kommer ikke til å få gå sisteetappen i OL. Det får til og med hans svenske konkurrent Emil Jönsson til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helgen kom beskjeden fra landslagstreneren Tor Arne Hetland. Petter Northug vrakes fra ankeretappen i stafetten under OL i Pyeongchang kommende vinter.

Istedet er det Finn Hågen Krogh som er valgt ut til å være den fjerde og siste mannen som skal gå stafetten for Norge i februar.

Bakgrunn: Northug-vraking forbløffer svenske: – Sinnssykt av Hetland

– Det er helt skrudd

Beskjeden fra landslagstreneren fikk mange reaksjoner her hjemme, og ikke engang den svenske konkurrenten Emil Jönson kjøper resonnementet.

– Det syns jeg er skrudd. Petter skal gå siste, sier Jönsson til Expressen.

Skiløperen synes også det er rart at Hetland går ut med beskjeden mer enn tre måneder før stafetten skal gås.

– Det er spesielt. De har vel veldig bra styr på sine løpere, men Petter har levert hver gang. Han går alltid bra i den posisjonen. Jeg blir veldig skuffet om han ikke får gå sisteetappen.

Les også: Svenskene satser på stafettene.

Tror ikke på det

Northugs svenske rival Calle Halfvarsson har også fått med seg saken, men tror ikke noe på Hetland.

–Jeg tror ikke på det der.

Halfvarsson sier til NRK at han tror det hele er en bevisst strategi fra treneren for å trigge Northug.

Emil Jönsson stusser også over Hetlands utspill.

– Det er spesielt. Jeg vet ikke hva slags baktanker Tor Arne har. Men det spiller nesten ingen rolle hvem Norge har på den siste etappen, for man har flere gode. Det er vanskelig å love at noen skal ha den nå, for man tar nok ut den beste der og da uansett, sier Jönsson til NRK.

Les også: Telemark vil ha vinter-OL

Personvernpolicy