Grøvan varsler omkamp på landsmøtet om stemmerekkefølgen

Parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan varsler omkamp om voteringsrekkefølgen under KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan varsler omkamp om voteringsrekkefølgen under KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forslaget om å la KrF fortsette i opposisjon har ikke en sjanse med den foreslåtte stemmerekkefølgen til landsmøtet, mener forslagsstiller Hans Fredrik Grøvan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Konstruert for å parkere ett av tre forslag, sier KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan om forslaget til voteringsrekkefølge til det ekstraordinære landsmøtet som 2. november skal avgjøre partiets veivalg.

I sakspapirene som ble klare og sendt ut tirsdag kveld, legges det opp til at Grøvans forslag om å «fortsette som konstruktivt opposisjonsparti (...) på ikke-sosialistisk side» settes opp mot å søke å gå i regjering.

Dersom Grøvans forslag faller, skal det stemmes over partileder Knut Arild Hareides forslag om å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet eller nestleder Kjell Ingolf Ropstads forslag om å søke regjeringssamarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Overstyring

– Det gir ingen mening å legge opp til en avstemning der man først skal be landsmøtedelegatene ta stilling til å gå i regjering eller ikke. Det er ingen som har foreslått å gå i regjering for regjerings skyld. Det er bare en grunn til at man har valgt å gjøre det på denne måten, og det er for eliminere det tredje forslaget, sier Grøvan til NTB.

– Dette er en kraftig politisk overstyring som legger opp til å frata landsmøtets delegater en reell mulighet til fritt å ta stilling til de tre ulike forslagene. Dermed vil man også svekke landsmøtets legitimitet. Dette er konstruert for å parkere sentrumsveien, legger han til.

Foreslår endring

Grøvan varsler omkamp når det ekstraordinære landsmøtet samles.

– Jeg jobber sammen med flere andre om et alternativt forslag til voteringsorden og rekkefølge. Det finnes ulike måter å gjøre dette på, mener han.

En mulighet er ifølge Grøvan å sette alle de tre forslagene opp mot hverandre. Dersom ingen får flertall, går de to veivalgene med flest stemmer videre til en andre voteringsrunde.

– Et betydelig mindretall i landsstyret støtter meg. Jeg har gjort kjent for Hareide at jeg jobber for et alternativt forslag. Så får det bli opp til landsmøtet, sier Grøvan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært