Stortingshøring om beredskap:

Per-Willy Amundsen: – De rødgrønne ville forsinket beredskapen

Se video: Per-Willy Amundsen gikk til motangrep på den rødgrønne regjeringen under høringen.

Per-Willy Amundsen gikk til motangrep på kritiske spørsmål om hva han som justis- og beredskapsminister gjorde med objektsikringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hadde valgseieren gått en annen vei, hadde ikke politiets nye beredskapssenteret vært et faktum. Da virker kritikken fra de rødgrønne hul, sa forhenværende justis- og beredskapsministeren Per-Willy Amundsen (Frp) da han mandag deltok i Stortingets høring om den kritiske riksrevisjonsrapporten om sikringsberedskapen.

Han anklaget opposisjonen for et politisk spill som satte etableringen av det nye beredskapssenteret, som etter sterk motstand bygges på Taraldrud i Ski, i fare.

Les også: Listhaug tok første spadestikk for beredskapssenteret

– Hul kritikk fra de rødgrønne

– I august-september 2017 var jeg i tvil om vi ville klare å realisere beredskapssenteret. Det gikk politikk i det. En del politikere fant det opportunt å gå imot, sa Amundsen, som nå er utenriks- og forsvarspolitiker i Stortinget, under høringen.

– Ap, SV, Sp og faktisk også Venstre, til de snudde var med på dette. Hvor opptatt er man da egentlig av objektsikring når den type interesser går foran å få på plass det viktigste man kan gjøre for å oppfylle sikringen, spurte Amundsen retorisk.

Han hevdet at de rødgrønnes motstand mot beredskapssenter på Taraldrud gjør at kritikken mot regjeringens manglende oppfyllelse av beredskapstiltakene, er hul.

Med det nye beredskapssenteret vil fire av12 objekter politiet må sikre, bli samlet på ett sted.

– Jeg skulle ønske interessen for beredskap var like stor fra alle partier også i tiden mellom høringer, sa Amundsen.

Sparte han penger på beredskap?

– Måten Amundsen tok høringen på, sier mest om ham som person. Det var ingen som var imot beredskapssenter, men det var diskusjon om måten og hvor senteret skulle ligge, sier Nils T. Bjørke (Sp) til ABC Nyheter.

Bjørke spurte om Amundsen kan garantere at Justis- og beredskapsdepartementet i hans tid aldri ga beskjed om nedskalering av beredskapsarbeidet av hensyn til budsjettet.

Amundsen startet med å slå fast at regjeringen i 2018 bevilget 660 millioner til Politiets beredskapssenter og 140 millioner til datahaller.

– Jeg legger til grunn at man skal være forsiktig med pengene og at man har løpende dialoger så man ikke bruker mer penger enn man trenger. Men jeg ville aldri kompromisse på sikkerhet av økonomiske hensyn, forsikret Amundsen.

Personvernpolicy