Ine Eriksen Søreide vedgår dårlig informasjon om beredskap til Stortinget

INNRØMMER: Dag Terje Andersen (Ap) fikk lokket en innrømmelse ut av statsråd Ine Eriksen Søreide under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite om Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring.
INNRØMMER: Dag Terje Andersen (Ap) fikk lokket en innrømmelse ut av statsråd Ine Eriksen Søreide under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite om Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Man kunne med fordel gitt Stortinget et mer helhetlig bilde, sier Ine Eriksen Søreide om at oppfyllelsen av objektsikring er skjøvet fra 2015 til 2025.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var innkalt til Stortingets høring om Riksrevisjonens kritiske beredskaps-rapport i egenskap av forhenværende forsvarsminister.

– Burde ikke Stortinget vært informert om at fullføringen av planene for terrorsikring ble forskjøvet fra 2015 til 2025? ville kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) vite.

I august ble det kjent at regjeringen, uten å ha konferert med Stortinget, har utsatt fristen med ti år.

Kunne informert mer

– Det har vært grundig informasjon . Men man kunne med fordel gitt et mer helhetlig bilde. Sett i bakspeilet kunne det vært fordelaktig, svarte Eriksen Søreide.

– Vi i departementet og regjeringen satt med helhetsbildet. Vi var veldig opptatt av det vi skulle levere på, men burde også ha gitt en mer helhetlig tilbakemelding, la hun til.

Ny frist kan gi brems

– Oppfatter jeg det slik at det hadde vært riktig å oppdatere Stortinget om at fristen i forskriften ble forlenget til 2015? spurte Dag Terje Andersen.

– Jeg er ikke sikker på om forskriften skulle vært endret. Da kan man risikere at tempoet slakkes ned. Det var sider ved tids- og ressursanvendelsen som nok ikke var helt realistisk, sa Ine Eriksen Søreide.

Dag Terje Andersen prøvde forgjeves å få vite når den daværende forsvarsministeren ble kjent med den nye fristen, 2025.

Personvernpolicy