Meny

Støre: – Ja, vi vil akseptere Listhaug i en annen statsrådspost

Om statsminister Solberg velger å flytte Listhaug til et annet departement før tirsdag, er hun ikke lenger justisminister og da er det ikke grunnlag for mistilliten, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF som vil gi flertall til mistillitsforslaget mot Listhaug om partiet velger å støtte det, mener også en annen post til Listhaug ville være en fordel.

Tirsdag skal Stortinget stemme over Rødts mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Dersom KrF støtter forslaget, vil det få flertall. Tidligere har Senterpartiet, MDG og SV sagt at de vil støtte mistillitsforslaget.

KrF-leder Arild Hareide sier at det vil være en fordel om Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles tirsdag, skriver Aftenposten.

– Jeg vil ikke spekulere i KrFs videre håndtering som avklares mandag. Men det vil uansett være en helt annen politisk situasjon i Stortinget på tirsdag om Listhaug da sitter med et annet ansvarsområde enn hun har i dag, skriver Hareide i en SMS til Aftenposten.

Les også: Mannen som startet Listhaug-rabalderet: – Støre har gått for langt

– Da er det ikke grunnlag for mistilliten

Til NRK sier Støre at Arbeiderpartiet støtter et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug som justisminister, fordi hun som justis- og beredskapsminister har opptrådt på en måte partiet mener ikke er forenelig med tillit.

På spørsmål om hvorvidt Ap vil akseptere Listhaug i en annen statsrådpost, svarer Ap-lederen til NRK:

– Ja, det vil vi gjøre. Skulle det skje før tirsdag, er hun ikke lenger justisminister. Da er det ikke grunnlag for mistilliten.

Også Senterpartiet har åpnet for at Listhaug kan fortsette i et annet departement.

Les også: Listhaug overøst av blomster etter Facebook-aksjon

– Mange løsninger

Venstre-leder Trine Skei Grande sier det er mange løsninger på Listhaug-saken, men vil verken gi statsministeren eller KrF råd om hva de skal gjøre.

– Her er det veldig mange løsninger, og jeg har full tillit til Erna, sier Grande til NTB.

Statsministeren har ikke svart på om det kan være aktuelt å flytte på Listhaug, men har varslet at hun først vil kommentere mistillitsforslaget når det kommer opp i Stortinget tirsdag.

Slik kan Listhaug-saken føre til regjeringskrise. Se videoen under:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært