Meny

Avis: Venstre vil skvise ut Sylvi Listhaug

Oslo 20160217. Statsråd Sylvi Listhaug svarer for seg i Stortingets muntlige spørretime. Trine Skei Grande t.h var en av kritikerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kilder avisa Dagen har vært i kontakt med vil ett av Venstres krav for å gå i regjering med Frp og Høyre være at Sylvi Listhaug vrakes i sin nåværende rolle.

To kilder i Fremskrittspartiet skal uavhengig av hverandre bekrefte overfor avisen at Listhaugs rolle er tema for sonderingene som nå pågår mellom Venstre og de to regjeringspartiene.

Statsminister Erna Solberg uttalte tidligere denne uken at samtalene med Venstre ikke er preget av hastverk.

– Sonderingene med Venstre om en utvidelse av regjeringen går på lavgir, sier statsminister Erna Solberg.

– Vi har mye felles historie

De tre partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen ( Frp) og Trine Skei Grande (V) vil trolig før jul ta stilling til om de skal etablere en treparti-mindretallsregjering.

– Vi har jo mye felles historie nå. Vi har samtaler der vi identifiserer enighetspunkter, uenighet, og ikke minst ambisjoner for framtiden, sa Solberg.

Grande har gitt uttrykk for at spørsmålet om regjeringsdeltakelse ikke vil bli avklart før budsjettforhandlingene er over.

Dårlig mottatt i Frp-leiren

Ifølge avisa Dagen blir signalene fra Venstre, om at Listhaugs bør gis en mindre profilert rolle i regjeringen, dårlig mottatt i Fremskrittspartiet. Frp-kildene viser blant annet til at Erna Solberg er negativ til at det fremsettes slike krav som pressmiddel for å sitte i regjering.

Etter valget ga finansminister og Frp-leder Siv Jensen uttrykk for at Listhaug overtar som justisminister, samtidig som hun beholder ansvaret for innvandrings- og integreringsfeltet, noe også Listhaug selv skal ønsket.

– Jo mer mas, jo mer umulig å fjerne Listhaug

Få dager etter stortingsvalget ble Venstre advart mot å stille for høye krav til regjeringssamarbeid.

– Her virker politikken ofte omvendt. Jo mer Venstre maser om at Sylvi Listhaug må fjernes, jo mer umulig blir det for Frp å godta det kravet, sa tidligere stortingsrepresentant og rådgiver for Siv Jensen, Tor Mikkel Wara. til i Politisk kvarter på NRK. I dag jobber han som kommunikasjonsrådgiver i First House.

I Venstre er det uttrykt ønske om å få innvandrings- og integreringsministeren i et eventuelt regjeringssamarbeid med Frp og Høyre. I så fall må Sylvi Listhaug (Frp) tre til side.

«Listhaug gjør en kjempejobb for Norge»

I kommentarfeltet til avisa Dagen tyder de første reaksjonene på at Listhaug har flere støttespillere. Her er noen utdrag:

Foto: Skjermdump fra avisen Dagen

«Listhaug er Norges redning. Helt feil at Venstre som nesten ingen vil ha skal bestemme. Skal Norge fortsatt være et godt og trygt sted å bo, trenger vi flere som deg Sylvi.»

«Det vil jo være idiotisk å bytte ut en av tidenes beste ministre, uansett regjering. Da få de heller kjøre en mindretallsregjering.»

«Sylvi Listhaug gjør en kjempejobb for Norge. Det går ikke an å kaste ut henne. Det er Sylvi som er Frp.»

«Skulle Frp gå med på et slikt krav, tror jeg partiet havner under sperregrensen ved neste valg.»

Populært