Listhaug: – De som snakket mest om meg, tapte på det

<p>– Jeg var sikker på at de partiene som brukte meg til skyteskive, ville tape på det. Og det fikk jeg jo rett, sier Sylvi Listhaug (Frp)</p>
– Jeg var sikker på at de partiene som brukte meg til skyteskive, ville tape på det. Og det fikk jeg jo rett, sier Sylvi Listhaug (Frp) Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun var sikker på at partiene som gjorde henne til skyteskive i valgkampen, ville tape på det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Dagbladet uttrykker innvandring- og integreringsministeren frustrasjon over at hennes retorikk ble overdrevet i valgkampen.

– Jeg ble så sint at jeg fikk lyst til å klinke tilbake da Jonas Gahr Støre (Ap) gjorde meg til tema i en duell med Erna Solberg (H) uten at jeg var til stede, sier hun, og legger til:

– Jeg var sikker på at de partiene som brukte meg til skyteskive, ville tape på det. Og det fikk jeg jo rett i. De som snakket mest om meg, gjorde det dårligst.

Selv velger hun å ikke angre på uttalelsen om at KrF-leder Knut Arild Hareide og andre politikere «sleiket imamer oppetter ryggen».

– Det gikk ei kule varmt da jeg snakket om imamsleiking. Men sagt er sagt og spist er spist, da må man gå videre, sier Listhaug.

Integreringsministeren har ingen planer om å opptre mindre kontroversielt.

– Jeg har min stil, som jeg har hatt hele veien. Den kommer jeg fortsatt til å ha, lover hun.

Les også:

Listhaug til israelsk avis: – Nå skjønner vi hva Israel opplever

Frp-kilder: Å fjerne Sylvi er uaktuelt

Varig vern av Listhaug

Listhaug: – Forferdelig skittkasting mot meg i valgkampen

Personvernpolicy