Petter Stordalen om eget alkoholkonsum: – Jeg må være ærlig

<p>Petter Stordalen forteller åpent om manglende matlyst, dårlig søvn og om støtten fra sin nye svenske kjæreste. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
Petter Stordalen forteller åpent om manglende matlyst, dårlig søvn og om støtten fra sin nye svenske kjæreste. Foto: Terje Pedersen / NTB

Drikker tre alkoholenheter hver eneste dag.

Den norske hotelleieren, eiendomsutvikleren og investoren holder en høy medieprofil og er en svært synlig lederskikkelse.

I et intervju med svenske Studentafton legger ikke 58-åringen skjul på at livet som næringslivsleder, med ansvar for store selskap og tusenvis av ansatte, krever sitt.

Brutale nedskjæringer

Studentafton er en akademikerforening i Lund som i over hundre år har invitert forskere, musikere, politikere, forfattere, kongelige, journalister, debattanter, direktører, næringslivsledere og artister til debatt om aktuelle tema i tiden.

Intervjuet med Stordalen er gjengitt av Expressen.

Her beskriver Stordalen den vanskelige tiden med store nedskjæringer og nedbemanning i egne selskap som brutal, noe som også har preget ham personlig.

Mistet matlyst og nattesøvn

I løpet av de siste 18 månedene da Norge var preget av delvis nedstenging og i perioder svært kraftige restriksjoner, ble livskvaliteten gradvis redusert.

Stordalen forteller åpent om manglende matlyst og dårlig søvn. Og om støtten fra sin nye svenske kjæreste Märta Elander Wistén.

– Det Märta gjorde var at hun fikk meg til å tenke på noe annet enn bare forretninger. Fordi det var problemet, slapper du ikke av, forteller Petter Stordalen.

Stordalen har vært gjennom sine tøffeste år, inkludert samlivsbrudd, og enorme økonomiske tap i forbindelse med pandemien.