Stordalen om formuesskatt: – Utgjør så jævla lite

Petter Stordalen sier at han ikke har problemer med formuesskatten.
Petter Stordalen sier at han ikke har problemer med formuesskatten. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellkongen Petter Stordalen mener Norge er verdens beste land å investere i. Han synes det er unødvendig å diskutere formuesskatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stordalen kommenterte den betente striden om formuesskatt under en debatt i Arendal mandag, ifølge E24. Hotelleieren gjorde det klart at han har tillit til at byråkratiet og politikerne bruker skattepengene riktig.

– Å da begynne en jævla lang diskusjon om formuesskatt, som utgjør så jævla lite, det er ikke der vi må begynne, sa Stordalen.

Debatten om formuesskatt har rast etter at laksemilliardær Gustav Witzøe fikk besøk av statsminister Erna Solberg (H) i slutten av juli. Witzøe slo alarm om at bedrifter kan flagge ut hvis formuesskatten øker etter valget, men ble møtt med sterk kritikk fra partiene på venstresiden.

Stordalen mener at skatt er sivilisasjonens kostnad, og han hyller norske politikere og Finansdepartementet.

– Det er jævla bra politikere. Vet du hva som gjør meg trygg? Jeg har opplevd en finansminister som het Kristin Halvorsen fra SV. Og jeg har opplevd en finansminister som heter Siv Jensen fra Frp. Og vet du hva? Det var ikke så jævla stor forskjell, sa Stordalen ifølge E24.