Politiet legger bort spor i Lørenskog-saken

<p>Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. </p>
Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018.  Foto: NTB

To kvinner sto frem i TV 2-programmet «Åsted Norge» i sommer og hevdet de hadde sett Anne-Elisabeth Hagen på forsvinningsdagen. Politiet bekrefter nå at de har lagt vekk sporet. 

Det er VG som omtaler nyheten mandag.

Tilbake i juni stod en kvinne frem i TV 2-rpogrammet «Åsted Norge», og hevdet hun hadde sett Anne-Elisabeth Hagen på forsvinningsdagen 31. oktober 2018.

Kvinnen mente hun hadde sett Hagen i baksetet på en bil i Ås den aktuelle dagen.

– Damen stirret veldig på meg, og jeg lurte på hvorfor hun gjorde det. Hun var blek, og jeg opplevde at hun hadde et alvorlig og desperat blikk. De øynene glemmer jeg ikke, uttalte kvinnen i TV 2-prorammet.

Kun noen dager senere stod en ny kvinne frem i samme program. Hun mente også at hun hadde Anne-Elisabeth Hagen i Ås i en bil på forsvinningsdagen.

Begge kvinnene har vært i avhør hos politiet, men den aktuelle bilen har aldri blitt etterlyst, skriver VG.

Slik saken står nå har ikke politiet avdekket opplysninger som kan bidra til å verifisere observasjonene eller knytte disse til den straffbare handlingen Anne-Elisabeth Hagen ble utsatt for. Etter en helhetsvurdering jobbes det derfor ikke aktivt med dette sporet per nå, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt til avisen.

Familien til Anne-Elisabeth Hagen har tidligere utlovet 10 millioner kroner i dusør for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

Tom Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona. Han ble senere løslatt. Tom Hagen har hele tiden nektet for å ha noe med forsvinningen av kona å gjøre.

I tillegg til Hagen er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Mannen nekter straffskyld.

Personvernpolicy