Reagerer på turistenes oppførsel: – Har byttet ut Ayia Napa med Henningsvær

Reine 20200708. Mange hundre turister går daglig opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten. Polpulært "Insta-point" på toppen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Reine 20200708. Mange hundre turister går daglig opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten. Polpulært "Insta-point" på toppen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Lofoten opplever svært mange besøkende denne sommeren. Nå ønsker kommunen økt politiberedskap. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært bra med trøkk i hele juli og nå særlig den siste uken. Det har vært fint vær og mye folk, og noen av gjestene tar seg spesielt mye til rette, sier ordfører Frank Johnsen til ABC Nyheter.

Det var VG som omtalte saken først.

Enkelte av turistene har også tatt seg en fest eller to under oppholdet i Nord-Norge.

– Det virker som om noen har byttet ut Ayia Napa med Henningsvær. Det har blant annet vært vorspiel i skolegårder, så det er ikke alt man setter like stor pris på. Men vi må huske på at dette er en liten plass, understreker Johnsen.