Fylleturistene tilbake på ferieøy – politiet fortviler

<p>Politibetjenter patruljerer Punta Ballena i Magaluf etter at barene har stengt for kvelden. Likevel var det mange mennesker i gatene og få som brydde seg om smitteverntiltak.</p>
Politibetjenter patruljerer Punta Ballena i Magaluf etter at barene har stengt for kvelden. Likevel var det mange mennesker i gatene og få som brydde seg om smitteverntiltak. Foto: Enrique Calvo / Reuters

Mandag ble det innført maskepåbud utendørs på Mallorca. Kaoset som skjedde helgen i forveien viser at det kan bli vanskelig å overholde.

Europa begynner så smått å åpne opp igjen etter at coronapandemien stort sett hele verden stengte ned. På Mallorca har spesielt britiske og tyske turister begynt å strømme tilbake til strendene og utestedene, men smittevernreglene virker å ha forsvunnet i samme slengen.

Les også: Regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra 15. juli

Danset på biler

Lokalavisa Ultima Hora kan melde om store folkemengder som samlet seg på Magaluf og Playa de Palma ut i de små nattetimer i helgen. De aller fleste var unge, svært berusede og bråkete. Ifølge flysmart24, som først omtalte hendelsen i Norge, ble situasjonen så ille at politiet på et tidspunkt måtte gi opp.

Ultima Hora har publisert en video fra bråket, der unge briter samles i store grupper og enkelte hopper og danser på biler. Én av dem skal ha fått en bot på 1000 euro, tilsvarende 10.000 norske kroner.

Politiet forteller til avisen at folk ikke brydde seg, og at det kun var enkelte servitører som brukte masker.

Vil slå hardt ned

Myndighetene har advart om at de vil slå hardt ned på restauranter og utesteder som er løsslupne med smittevernet og flere steder skal allerede ha fått advarsler.

Det er innført påbud om at nattklubbene må stenge senest klokken 02:00.

Nå varsles det også at det vil bli satt inn ekstra politiressurser på stedene der det har vært ekstra vanskelig å få kontroll på turistene.

Maskepåbudet gjelder til alle tider utendørs i regionene Balearene og i Catalonia.

Se også: Sjokkerende video viser turisters oppførsel på Mallorca:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden