VG: Anne-Elisabeth Hagens mobil var i bevegelse etter det siste sikre livstegnet

Lørenskog 20200430. Politiet leter i boligen til Tom Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar etter at han ble arrestert mistenkt for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lørenskog 20200430. Politiet leter i boligen til Tom Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar etter at han ble arrestert mistenkt for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet har hele tiden uttalt at det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale klokken 09:14 dagen hun forsvant. Nå mener politiet at mobilen hennes har vært i bevegelse i Sloraveien i 51 minutter etter samtalen ble avsluttet. 

Ifølge VG var Anne-Elisabeth Hagen i sitt hjem i Sloraveien 4 da hun ringte til sønnen klokken 09:14 31. oktober 2018. De skal ha snakket sammen i 92 sekunder før samtalen ble avsluttet klokken 09:16.

Samtalen med sønnen denne morgenen er det politiet mener er det sikre siste livstegnet fra Hagen.

Denne samtalen skal ha vært tema i flere avhør politiet har hatt med sønnen, melder VG.

– Viktige brikker i det store puslespillet

Politiet har tilgang på innholdet på Anne-Elisabeth Hagens telefon, og har hentet ut data fra en applikasjon som har vist tegn på bevegelse i 51 minutter etter at samtalen med sønnen ble avsluttet. Det var dog ingen tegn til aktivitet på telefonen i løpet av disse 51 minuttene, skriver VG.

Politiadvokat Haris Hrenovica. Foto: NTB scanpix
Politiadvokat Haris Hrenovica. Foto: NTB scanpix

– Elektroniske spor har fått mye oppmerksomhet gjennom hele etterforskningen, og de er viktige brikker i det store puslespillet av øvrige tekniske og taktiske bevis. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere hvordan vi vurderer innholdet i disse sporene og hvilken betydning de har i etterforskningen, forteller politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt til VG.

Politiet ønsker ikke kommentere de konkrete tidspunktene som VG omtaler.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, sier til avisen at Hagen var på jobb i dette tidsrommet.

I politiavhør skal Tom Hagen ha forklart at han dro hjem fra jobb klokken 13:30 den dagen fordi han var urolig for kona. Hun hadde ikke svart på hans gjentatte anrop.

SE VIDEO: Politiet offentliggjorde tidligere denne uka flere overvåkningsvideoer og etterlyste et nytt vitne i saken:

Får tilgang igjen på hyttene

Fredag ble det kjent at politiet har frigitt hytta til Tom Hagen på Kvitfjell og Anne-Elisabeth Hagens familiehytte på Biri etter å ha gjort ransakinger der.

Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Foto: NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Foto: NTB scanpix

Eiendommene ble frigitt torsdag, opplyser Haris Hrenovica til TV 2.

Politiet gjør også undersøkelser av parets bolig i Sloraveien i Lørenskog, og politiadvokaten kommer ikke med noen opplysninger om når Tom Hagen kan regne med å få flytte hjem.

Har utlovet dusør

Familien til Anne-Elisabeth Hagen har tidligere utlovet 10 millioner kroner i dusør for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

Tom Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i oktober i 2018. Han ble senere løslatt.

I tillegg til Hagen er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Mannen nekter straffskyld.

SE VIDEO: Politiadvokat om løslatelsen i Hagen-saken: – Vi er overrasket:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden