VG: Anne-Elisabeth Hagens mobil var i bevegelse etter det siste sikre livstegnet

Lørenskog 20200430. Politiet leter i boligen til Tom Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar etter at han ble arrestert mistenkt for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lørenskog 20200430. Politiet leter i boligen til Tom Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar etter at han ble arrestert mistenkt for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har hele tiden uttalt at det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale klokken 09:14 dagen hun forsvant. Nå mener politiet at mobilen hennes har vært i bevegelse i Sloraveien i 51 minutter etter samtalen ble avsluttet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG var Anne-Elisabeth Hagen i sitt hjem i Sloraveien 4 da hun ringte til sønnen klokken 09:14 31. oktober 2018. De skal ha snakket sammen i 92 sekunder før samtalen ble avsluttet klokken 09:16.

Samtalen med sønnen denne morgenen er det politiet mener er det sikre siste livstegnet fra Hagen.

Denne samtalen skal ha vært tema i flere avhør politiet har hatt med sønnen, melder VG.

– Viktige brikker i det store puslespillet

Politiet har tilgang på innholdet på Anne-Elisabeth Hagens telefon, og har hentet ut data fra en applikasjon som har vist tegn på bevegelse i 51 minutter etter at samtalen med sønnen ble avsluttet. Det var dog ingen tegn til aktivitet på telefonen i løpet av disse 51 minuttene, skriver VG.

Politiadvokat Haris Hrenovica. Foto: NTB scanpix
Politiadvokat Haris Hrenovica. Foto: NTB scanpix

– Elektroniske spor har fått mye oppmerksomhet gjennom hele etterforskningen, og de er viktige brikker i det store puslespillet av øvrige tekniske og taktiske bevis. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere hvordan vi vurderer innholdet i disse sporene og hvilken betydning de har i etterforskningen, forteller politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker ikke kommentere de konkrete tidspunktene som VG omtaler.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, sier til avisen at Hagen var på jobb i dette tidsrommet.

I politiavhør skal Tom Hagen ha forklart at han dro hjem fra jobb klokken 13:30 den dagen fordi han var urolig for kona. Hun hadde ikke svart på hans gjentatte anrop.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SE VIDEO: Politiet offentliggjorde tidligere denne uka flere overvåkningsvideoer og etterlyste et nytt vitne i saken:

Får tilgang igjen på hyttene

Fredag ble det kjent at politiet har frigitt hytta til Tom Hagen på Kvitfjell og Anne-Elisabeth Hagens familiehytte på Biri etter å ha gjort ransakinger der.

Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Foto: NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Foto: NTB scanpix

Eiendommene ble frigitt torsdag, opplyser Haris Hrenovica til TV 2.

Politiet gjør også undersøkelser av parets bolig i Sloraveien i Lørenskog, og politiadvokaten kommer ikke med noen opplysninger om når Tom Hagen kan regne med å få flytte hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har utlovet dusør

Familien til Anne-Elisabeth Hagen har tidligere utlovet 10 millioner kroner i dusør for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

Tom Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i oktober i 2018. Han ble senere løslatt.

I tillegg til Hagen er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Mannen nekter straffskyld.

SE VIDEO: Politiadvokat om løslatelsen i Hagen-saken: – Vi er overrasket: