Kan ha funnet levninger etter savnet 25-åring

<p>Politiet har så langt avhørt over hundre vitner og tatt nærmere 3.000 fotografier av mulig leteområde i søket etter polske Maja Justyna Herner (25) i Ørsta. Nå er hun trolig funnet død.</p>
Politiet har så langt avhørt over hundre vitner og tatt nærmere 3.000 fotografier av mulig leteområde i søket etter polske Maja Justyna Herner (25) i Ørsta. Nå er hun trolig funnet død. Foto: Privat / Handout Fra Politiet / NTB scanpix

Den siste sikre observasjonen av polske Maja Herner var i en dagligvarebutikk i Ørsta 21. november i 2018. Nå kan hun være funnet.

Krimteknikere og etterforskere fra Møre og Romsdal politidistrikt er fredag kveld på vei opp i fjellområdet for å sikre funnstedet.

– Vi ble varslet i 19.00-tiden i kveld om at en person hadde gjort funn av en sko med beinrester. Skoen skal være av samme type som Maja Herner hadde på seg da hun forsvant, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly til TV 2.

25-åringen ble meldt savnet etter en fjelltur ikke langt fra Ørsta sentrum.

Det er nå mer enn 18 måneder siden hun forsvant sporløst.

Politiet har så langt avhørt over hundre vitner og tatt nærmere 3.000 fotografier av mulig leteområde i søket etter polske Maja Justyna Herner. Nå er hun trolig funnet død.

– Vi kan ikke være sikre før vi har sikker identifikasjon, sier Skovly.

Den savnede kvinnens pårørende er varslet.

Les også: Maja er fortsatt søkk borte

– Ikke registrert andre savnede personer i området

I en pressemelding skriver politiet at planen nå er videre søk i terrenget i samarbeid med Røde Kors på lørdag. Før dette arbeidet starter skal fare for snøskred vurderes.

– Det er ikke registrert andre savnede personer i området, og det er derfor funnet blir koblet til Herner. Slik saken står, er det ikke holdepunktet i at det har skjedd noe kriminelt, skriver politiet.

Det polske detektivbyrået Lampart jobber med flere teorier rundt savnede Maja Justyna Herner. De har blant annet forsøkt å kartlegge mobilaktiviteten, bevegelsene og hvem Maja kan ha hatt kontakt med i tiden fram mot hun forsvant.

Hadde GPS-koordinater til Maja i forkant av forsvinningen

Detektivbyrået har tidligere opplyst at de har kjennskap til mange av GPS-koordinatene til Maja i forkant av forsvinningen. En av teoriene detektivbyrået arbeider ut ifra er blant annet at Maja kan ha møtt noen i turområdet der hun startet turen.

I begynnelsen av desember 2018 opplyste politiet at de ikke lenger regnet med å finne 25-åringen i live. Leteaksjonens status ble da endret til søk etter en antatt omkommet person. Men politiet ville holde alle teorier åpne inntil Maja blir funnet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært