Polsk detektivbyrå jobber med flere teorier om savnede Maja

Politiet har så langt avhørt over hundre vitner og tatt innpå 3.000 fotografier av mulig leteområde i søket etter polske Maja Justyna Herner (25) i Ørsta.
Politiet har så langt avhørt over hundre vitner og tatt innpå 3.000 fotografier av mulig leteområde i søket etter polske Maja Justyna Herner (25) i Ørsta. Foto: Privat / Handout Fra Politiet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det polske detektivbyrået Lampart jobber med flere teorier rundt savnede Maja Justyna Herner (25), som har vært savnet siden hun forsvant i fjellet i Ørsta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til NRK opplyser det polske detektivbyrået Lampart, som så langt ikke har vært i Norge, at de nå arbeider med flere teorier om den savnede 25-åringen. De har blant annet forsøkt å kartlegge mobilaktiviteten, bevegelsene og hvem Maja kan ha hatt kontakt med i tiden fram mot hun forsvant.

Detektivbyrået sier de har kjennskap til mange av GPS-koordinatene til Maja i forkant av forsvinningen. En av teoriene detektivbyrået arbeider ut ifra er blant annet at Maja kan ha møtt noen i turområdet der hun startet turen.

Politiet i Møre og Romsdal ønsker ikke å kommentere arbeidet eller opplysningene fra detektivbyrået overfor NRK.

I begynnelsen av desember opplyste politiet om at de ikke lenger regnet med å finne 25-åringen i live. Leteaksjonens status ble da endret til søk etter en antatt omkommet person. Men politiet ville holde alle teorier åpne inntil Maja blir funnet.

Den 25 år gamle kvinnen har vært savnet siden onsdag 21. november.

Les også:

Venner av savnede Maja sender polsk privatdetektiv til Ørsta

Fortsatt uvisst hva som har skjedd med savnet 25-åring i Ørsta

Maja er fortsatt søkk borte