Skoleelev smittet av coronavirus

Stavanger kommune holder pressekonferanse om saken fredag kl 09.00.
Stavanger kommune holder pressekonferanse om saken fredag kl 09.00. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Stavanger kommune bekrefter at en barneskoleelev er smittet.

Torsdag kveld opplyser Stavanger kommune at en elev ved en barneskole i kommunen er smittet av coronaviruset. Kommunen følger opp eleven, og samarbeider med nasjonale helsemyndigheter.

Helsesjef Marit Anda forteller at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skoler i kommunen.

– Vi utfører smittesporing ved den aktuelle skolen, slik vi gjør alle steder der smitte dukker opp. I et klasserom er mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter å regne som nærkontakt, sier Anda.

Kommunen vil holde en pressekonferanse om saken fredag kl 09.00.

Elever holdes hjemme

Eleven, som ble testet torsdag, har vært på feriereise i Nord-Italia og har bare vært på skolen én dag denne uken. Foreldre til elever på klassetrinnet er varslet om saken. Alle elevene på trinnet er bedt om å holde seg hjemme fra skolen fredag og unngå kontakt med andre.

Anda sier at kommunen arbeider i tråd med nasjonale føringer.

– Det er viktig at vi alle bidrar til å begrense smitte. Personer som har vært i områder med vedvarende smitte siste 14 dager eller i direkte kontakt med smittede, og har symptomer på luftveisinfeksjoner eller feber må ringe legevakten, sier helsesjefen.

86 personer

Til sammen har 86 personer i Norge fått påvist coronavirus. Det er Vestland fylke som ifølge Folkehelseinstituttets oversikt har flest smittetilfeller, med 22, etterfulgt av Viken med 21 og Oslo med 18.

I løpet av torsdag har det kommet meldinger om at personer som er bosatt på steder hvor det tidligere ikke har blitt påvist smitte, har fått påvist viruset. Dette gjelder blant annet i Fredrikstad og Sandnes.

Forsvaret har også bekreftet at en person tilhørende kavalerieskadronen ved Skjold leir i Troms er smittet av coronaviruset. Som følge av smittetilfellet planlegger Forsvaret å stenge ned leiren, opplyser kommunikasjonssjef Per Espen Strande i Hæren til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært