Advarer om falsk coronavirus-SMS fra Folkehelseinstituttet

<p>«Vi har fått melding om at det er sendt ut sms til enkeltpersoner fra oss, der mottaker får beskjed om at de kan ha <a href="https://twitter.com/hashtag/koronavirus?src=hashtag_click" dir="ltr" role="link" data-focusable="true">#koronavirus</a> og bør kontakte lege. Dette er en falsk sms», skriver Folkehelseinstituttet på Twitter mandag.</p>
«Vi har fått melding om at det er sendt ut sms til enkeltpersoner fra oss, der mottaker får beskjed om at de kan ha #koronavirus og bør kontakte lege. Dette er en falsk sms», skriver Folkehelseinstituttet på Twitter mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hold deg isolert og ta kontakt med legevakten så fort som mulig, lyder SMSen som har «FHI» som avsender.

Det er VG som skriver om Dennis Asbjørnsen (22) som har fått en SMS fra en avsender som utgir seg å være Folkehelseinstituttet (FHI).

«Viktig informasjon til alle reisende siste måned. Du kan være utsatt for coronaviruset, hold deg isolert og ta kontakt med legevakten så fort som mulig», lyder meldingen.

Asbjørnsen som nylig har vært på reise til Dubai, ble svært forvirret og tok kontakt med legevakten.

– De tok det veldig alvorlig og sa de skulle følge det opp. Jeg sa jeg skulle på jobb og spurte hvordan jeg skulle forholde meg til meldingen. Da svarte de at jeg skulle se bort fra den, ettersom Dubai ikke er et høyrisikoområde, sier Asbjørnsen til VG.

Aktuelt: Advarer mot falske «corona-inspektører»

FHI: – Bekymringsfullt

Didrik Vestrheim, avdelingsdirektør og overlege i FHI, avkrefter overfor VG at Folkehelseinstituttet har sendt ut en SMS. I de tilfellene FHI har tatt kontakt med personer i forbindelse med potensiell coronavirus-smitte, har de sendt e-poster, forklarer han.

– Her er det noen som har utgitt seg for å være fra FHI, og det er bekymringsfullt. Jeg har ikke hørt om lignende før.

Mandag ettermiddag skriver FHI om den falske SMSen på Twitter.

19 bekreftede tilfeller i Norge

Søndag ble det klart at 19 personer har testet positivt på coronavirus i Norge. Nye tall ventes mandag kveld.

Coronaviruset har nå spredd seg til hele Vest-Europa etter at Portugal mandag bekreftet to tilfeller av smitte. Ifølge de siste tallene fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC var det mandag morgen registrert 2210 smittede i Europa. 38 av disse er døde.

ECDC hever farenivået i EU fra moderat til høy på grunn av utbredelsen av coronaviruset.

Aktuelt: Åpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus

Helsedirektoratet med siste nytt om coronasmitten i Norge: – Vi er fremdeles i en tidlig fase:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært