Kongehuset presset om prinsesse Märthas samarbeid med sjamanen

Kronprins Haakon: – Vi ønsker dialog med søsteren min

Se video.

Det norske kongehuset er satt under kraftig press etter at prinsesse Märtha Louise la ut på sin omstridte turné sammen med kjæresten, sjamanen Durek Verrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang etter den enorme medieoppmerksomheten rundt det nye kjæresteparet, uttaler Norges kronprins seg offentlig.

Det skjedde etter at Kronprinsen åpnet en utstilling av middelalderske kirkeruiner og et moderne kontorfellesskap i Trondheim tirsdag.

– Særlig om det som går på titulering

– Det er sånn at vi følger med på det som blir sagt og skrevet. Det vi ønsker er å ha en dialog med søsteren min, særlig om det som går på titulering og næringsvirksomhet, sier han til NRK.

Slottet har allerede signalisert at de ønsker å avklare prinsessens rolle i det offentlige rom.

– Vi kommer til å være i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av næringsvirksomheten hennes, uttalte kommunikasjonssjef Guri Varpe i forrige uke.

Omstridt turné

Prinsesse Märtha og Durek Verrett i København, Danmark søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prinsesse Märtha og Durek Verrett i København, Danmark søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett startet søndag sin mye omtalte foredragsturné «The Princess and The Shaman» i København.

I en av de sjamanistiske øvelsene renset han «det onde» ut av en tilfeldig valgt kvinne i publikum.

– Kroppslig opplevde jeg at hendene, leppene og magen min begynte å skjelve. Jeg kunne ikke styre det. Jeg opplevde varme og kulde, glede og sorg. Jeg begynte å gråte veldig, fortalte en deltaker.

I løpet av uken går turen til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

VIDEO: Prinsesse Märtha Louise vil ikke si fra seg tittelen

Kronprinsen roser mediene

Turneen har blitt møtt med sterk kritikk, spesielt i forhold til Märthas kommersielle bruk av prinsessetittelen. I Stavanger ble paret nektet å låne kirken.

Forbrukerrådet har sagt at de vil følge nøye med på hva paret lover underveis.

Prinsesse Märtha Louise har kritisert norske medier for måten turneen omtales på.

– Til alle dere i pressen. Dere har et valg i hva dere gjør og skriver. Selv om dere tror det er deres jobb, har dere ennå et valg i hva dere vil. Hvis hele livet ditt ble lagt ut der, i pressen, ville du vært komfortabel med det?, sa Märtha Louise.

Da kronprins Haakon fikk spørsmål om medienes rolle, svarte han dette:

– Kongehuset har et godt samarbeid med media. Pressen gjør en viktig jobb i det norske samfunnet, sier kronprinsen.

Saken oppdateres

VIDEO: Durek fyrer løs mot pressen på Instagram:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden