Meny

Prinsessen og sjamanen: – Business og åndelighet

Sjaman Durek og prinsesse Märtha Louise har fått enorm medieoppmerksomhet i forkant av sin foredragsturné. – Det er business og det er åndelighet, sier religionsviter.

– Jeg tror mye av reaksjonen i Norge skyldes at de ikke kjenner meg og det jeg står for, sa Durek Verrett i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen onsdag.

Durek Verretts ankomst til kongeriket har fått stor oppmerksomhet denne uka. Mandag var eksempelvis artikkelen «Prinsesse Märtha Louise bekrefter kjæreste » den mest leste her i ABC Nyheter. Onsdag landet «Blodkreftforeningen ber Kongehuset rydde opp etter sjaman Durek» også på førsteplass.

Onsdag varslet Forbrukertilsynet at de vil følge med på prinsessen og sjamanens løfter under foredragsserien om selvrealisering som starter søndag i København og fortsetter til Norge. At paret var kjærester ble annonsert av prinsessen på hennes Instagramside søndag i forrige uke.

Fædrelandsvennen krever i en lederartikkel torsdag at prinsessen bør frasi seg sin tittel fordi avisen mener den ikke bør brukes i kommersiell sammenheng.

Men er det janteloven eller kvakksalverloven som kommer til anvendelse? («kvakksalverloven» ble erstattet med lov om alternativ behandling av sykdom i 2004).

– Det er business og det er åndelighet, sier førsteamanuensis i religionsvitenskap Cecilie Endresen til ABC Nyheter.

Mandag neste uke starter prinsessen og sjamanen sin turné i Norge med samtaleforedrag i Stavanger (flyttet fra St. Petri Kirke til Clarion Hotel etter protest fra den lokale biskopen). 22. mai ankommer de Edderkoppen Scene i Oslo (utsolgt).

Førsteamanuensis i religionsvitenskap Cecilie Endresen. Foto: UiO.
Førsteamanuensis i religionsvitenskap Cecilie Endresen. Foto: UiO.

Paret inviterer til «reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram ditt egentlige jeg uansett hvor du er i livet.»

– Denne formen for moderne religiøsitet forutsetter magisk tenkning og en sterk tiltro til hva mennesker kan få til med tankekraft alene. Forskjellige religiøse elementer blandes, formuleres med ord som energier og fremstilles som vitenskapelige. Det fokuseres på din helse, ditt liv, din økonomi, med resultater her og nå, sier Endresen.

– Det er en form for folkelig religiøsitet som også har mange tilhengere i Norge. Mange er nok påvirket av lignende tankegods selv om de kanskje ikke legger så mye i det. Kanskje har de lest Paolo Coehlo, kanskje har de drevet litt med krystaller, eller de driver med pusteøvelser og meditasjon.

Kyrre Gram Franck, landsforstander i Sjamanistisk Forbund.
Kyrre Gram Franck, landsforstander i Sjamanistisk Forbund.

Forbrukertilsynet varslet onsdag at de vil følge med på hva prinsesse Märtha og kjæresten Durek Verrett lover under foredragsturneen som starter søndag.

– Utvannet sjaman-begrep

Innen religionsvitenskap og antropologi ble sjamanisme i forrige århundre brukt som sekkebetegnelse for visse former religiøs og åndelig praksis man finner i flere ulike religioner og deler av verden, særlig blant urfolk.

– Det har blitt et veldig utvannet begrep i nyere tid, der man putter inn andre tradisjoner og teknikker som ikke er typiske for sjamanisme, sier landsforstander i Sjamanistisk forbund Norge Kyrre Gram Franck, til ABC Nyheter.

Sjamanene han organiserer arbeider blant annet med transetilstander og kommuniserer med ånder i naturen.

– Vi ønsker å revitalisere samiske og norrøne åndelige kulturtradisjoner, hvor vi søker i historiske kilder og snakker med folk om hva som har blitt gjort tidligere, sier Franck.

– Vi vet lite om Durek utover det som er tilgjengelig på nett. Men vi registrerer en del diskusjon på vår Facebook-gruppe nå denne uken. Mange reagerer for eksempel på prisnivået som nevnes for hans tjenester.

Kjendis-sjaman

På sin nettside tilbyr Verrett nettkurs i sjamanisme, som koster fra 15 til 150 dollar (130 til 1300 kroner). En billett til foredraget i Stavanger lå på 595 kroner. I et intervju fra 2017 omtaler britiske The Times Verrett som kjendisenes foretrukne spirituelle rådgiver. Her heter det at timer hos ham koster 300 pund (3400 kroner). I flere intervjuer nevnes det at skuespillerinnen Gwyneth Paltrow er en kunde og venn.

– Det er en del kulturelle forskjeller mellom sjamanistisk praksis i Norge og det han later til å stå for. Han er amerikansk, og de er kanskje litt mer flamboyante i sin væremåte, sier Franck.

I 2007 startet prinsesse Märtha Louise skolen Astarte Education, som blant annet tilbød opplæring i «reading», «healing» og «berøring». Utdannelsen kostet 24.000 kroner i året.

I et videoopptak fra Focus TV VG har gjengitt, sier prinsessens nye kjæreste at han kan rotere atomkjerner for å «bokstavelig talt redusere alder».

– Noe av det Durek forteller i intervjuer er kjente forestillinger, noe av det er vanskelig for meg å relatere meg til. Når han snakker om at han kan snu atomer trodde jeg han mente det som et slags forsøk på å bringe balanse i ting, slik vi ofte jobber. Men slik han er sitert virker det som han mener det er noe han gjør fysisk. Da henger ikke jeg helt med, sier Franck i sjamanforbundet.

– Det er vanskelig å gjøre seg opp en mening bare basert på det vi finner på nett. Jeg vil ikke sette meg til doms over noen jeg ikke vet noe om, understreker landsforstanderen.

– Finner på hva som helst

Onsdag stilte Verrett til intevju i TV 2 Nyhetskanalen der han blant annet kommenterer biskopens avlysning og kritiserer mediene for å gjengi ham upresist:

– Vi ler. Det er ikke fakta. Folk finner på hva som helst for å få overskrifter.

Se video: Durek langer ut mot norsk presse

Her er noen sitater tilskrevet Verrett i intervjuer gjengitt på hans eget nettsted:

«Jeg kan lese dine tanker. Ikke dine aktive tanker, men tankene du har generert i ditt sinn som spinner rundt. Jeg har også evnen til å kommunisere med ånder som i trær, blomster og dyr.» (Ocean Drive)

Faksimile fra shamandurek.com.
Faksimile fra shamandurek.com.

«(…) Jordbruk eller arkitektur og måten vi behandler vår planet må bevege seg inn i et mye mer feminint landskap. Dette er en av de viktigste grunnene til at Gud skapte mennesker som kalles ‘homofile’. De er ikke egentlig ‘homofile’, dette er bare en merkelapp de har fått. De er faktisk kjent som det femte elements balanse[skapere], og de er her for å skape balanse mellom det maskuline og det feminine». (Dust Magazine – hvor Verrett også forteller om sin nær-døden opplevelse).

shamandurek.com
shamandurek.com

Om morgenrutiner: «(…) Siden gjør jeg det jeg kaller ånde-hacking. Jeg går inn og rett og slett endrer og regulerer min kropp; jeg brenner fett, jeg øker mitt energinivå. Jeg forandrer min hjernekjemi, øker energien i synapsene. Noe av det kan være å rense mine chakraer, eller å øke rotasjonen i mine elektroner.» (L’Officiel USA)

Faksimile fra shamandurek.com.
Faksimile fra shamandurek.com.

I dette klippet demonstrerer Verrett åndehacking på programmet The Doctors:

Paret besøkte God Morgen Norge på TV 2 torsdag morgen. Les også: – Har møtt kongeparet

I Times-intervjuet hevder han blant annet å kunne lese journalistens tanker. Både den britiske journalisten, damen i videoen med ånde-hacking over og en svensk journalist sier de har hatt fysiske reaksjoner etter å ha blitt eksponert for Verretts metoder.

Globetrotter

I intervjuer presenterer Verrett seg som en globetrottende guru, inspirert av en rekke forskjellige åndelige tradisjoner, i nær kontakt med åndelige veiledere.

Verrett fortalte til Times at han oppdaget sine krefter i femårsalderen, og at han gått i lære hos sjamaner på Bali, i Vest-Afrika og Israel.

– Hans forskjellige kurstilbud og terapier ser ut til å være tilpasset ulike segment av søkende mennesker, sier førsteamanuensis i religionsvitenskap Cecilie Endresen til ABC Nyheter.

I 2016 var Verrett intervjuet i flere tyrkiske magasin. Her la han vekt på «kraften til det tyrkiske folk» og at «en veldig stor del av en energi som vil forandre verden er fokusert her», ifølge intervjuer med tyrkiske mediergjengitt på hans hjemmesider.

– Jeg er spent på hvordan han vil tilpasse sitt budskap til et norsk publikum. Det vage språket han fører gjør at folk selv kan lese det de behøver inn i budskapet. Kanskje han etter hvert vil bli mindre glitzy og tilpasse språket til trauste nordmenn og unngå kvakksalverlovverk, sier Endresen ved UiO.

På sin Instagram-konto har Verrett skrevet ved siden av et bilde av Märtha Louise:

«Da jeg var en tenåring fortalte mor meg at en dag ville jeg møte noen fra hennes avstamning i Norge, som ville bringe så mye glede til mitt hjerte. Jeg spurte, «hvem, mor?» «Hun sa en prinsesse». Jeg lo og sa «ok, en prinsesse, hva enn du sier mor, du er morsom». Vel, hun hadde rett og min sjelevenn fant meg.»

– Markedstilpasset selvutvikling

– Kolleger av meg i Bergen har omtalt denne typen åndelighet som «religion smurt tynt utover» for eksempel i populærkulturen og på ledelseskurs, steder vi vanligvis ikke venter å se religion. Durek tilbyr en markedstilpasset form for selvutvikling blandet med magiske og mystiske innslag fra ulike tradisjoner og kvasivitenskapelige referanser, sier Endresen.

I denne tradisjonen vektlegges ofte positiv tenkning, direkte personlige erfaringer og enkeltmenneskers evne til å endre sin skjebne. «Ingen behøver å jobbe i en fabrikk i Bangladesh. Det velger man», sa Verrett i et intervju med svenske Kit.se i 2016.

– Denne troen forutsetter at individet er løsrevet fra sosiale og økonomiske strukturer, så enkeltmennesker, kun ved mental trening, kan ta fullstendig grep om sin egen situasjon. Dette passer inn i den amerikanske kapitalistiske fortellingen om at alle kan lykkes, sier Endresen.

Ordet sjamanisme kommer trolig fra tungus-folket i Sibir. Enkelte vestlige antropologer har brukt «sjaman» som en bred sekkebetegnelse for forskjellige urfolks åndelige tradisjoner, ofte noe upresis ifølge forskeren:

– En tradisjonell sjaman hadde en bestemt sosial funksjon i sitt lokalsamfunn. En tungus-sjaman ville neppe kjent igjen Verretts prosjekt, sier forskeren.

– Ikke helbredelses-turné

Foto: Carina Scheele Carlsen.
Foto: Carina Scheele Carlsen.

– Sjaman Durek har ikke sagt han kan kurere blodkreft, men at han lindrer symptomer, slik mange alternative behandlere jobber og har lov til å jobbe, sier Carina Cheele Carlsen som er pressekontakt for turneen The Princess and The Shaman, og forhenværende manager for Soulspring (tidligere Astarte Education – «Engleskolen»).

– Det er heller ikke slik at de skal reise rundt og helbrede folk. Det er samtaler om deres oppfatninger og hva som er fokus for dem.

Carlsen ønsker ikke å kommentere sitatene ABC Nyheter har valgt ut fra shamandurek.com.

– Hvor bevisst har mediestrategien i forkant av foredragsserien vært?

– Som prinsessen har sagt valgte vi å gå ut med forholdet nå for å unngå spekulasjoner og rykter. All meroppmerksomheten var ikke planlagt fra vår side.

Ellers henviser Carlsen til parets uttalelser til norske medier denne uken, og foredragsseriens hjemmeside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07 Ecuador tok bronse i U20-VM23:06 Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51 Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43 250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54 Carlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42 Ivanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55 Guterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46 Lokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14 Ap hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58 Dette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31 Politiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19 Setter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50 Mysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41 Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00 Ap-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39 Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17 Lege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56 Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53 Vinmonopolet kan få holde åpent senere15:43 Milan-legender får toppjobber i klubben15:42 Trollstigen får mobildekning15:36 Trump: – Iran er en terror-nasjon14:50 Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48 EU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38 Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26 Listhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03 Sudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01 Vil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18 Reagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07 Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06 Varaordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06 Fire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31 Boris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30 Fafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27 Emilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27 Frontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35 Røykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47 Nå er det lov med produktplassering på radio10:47 Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15 Kraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13 Ellingsruddrapet behandles på nytt10:10 Det blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09 Medlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06 Færre ulver skutt08:32 Reiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20 Kvinnestreik i Sveits08:18 Mann omkom i trafikkulykke i Halden08:15 Cohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13 Pelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12 Ukjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09 Sola vår kan få et superutbrudd07:59 – Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59 Regjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58 Sjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52 Trøndelag erklærer klimakrise07:38 Besetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35 Dennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21 Rolig i Hongkong – enn så lenge07:17 – Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03 – Klokken begynner å tikke for Messi06:45 Regjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44 Siktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30 Herlovsen sparer ikke feiringene til egne mål
Siste nytt
16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07SportEcuador tok bronse i U20-VM23:06SportJapan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51VerdenFranske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43Verden250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54SportCarlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42VerdenIvanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55VerdenGuterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46NorgeLokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14PolitikkAp hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58VerdenDette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31NorgePolitiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19NorgeSetter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50PengerMysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41VerdenBombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00PolitikkAp-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39NorgeAvdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17ReiseLege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56NorgePassasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53Helse og livsstilVinmonopolet kan få holde åpent senere15:43SportMilan-legender får toppjobber i klubben15:42ReiseTrollstigen får mobildekning15:36VerdenTrump: – Iran er en terror-nasjon14:50VerdenSoldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48PengerEU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38PengerBjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26NorgeListhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03VerdenSudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01PolitikkVil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18NorgeReagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07VerdenNytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06NorgeVaraordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06NorgeFire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31PolitikkBoris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30NorgeFafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27SportEmilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27VerdenFrontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35NorgeRøykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47KulturNå er det lov med produktplassering på radio10:47SportMaradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15PolitikkKraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13NorgeEllingsruddrapet behandles på nytt10:10SportDet blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09NorgeMedlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06NorgeFærre ulver skutt08:32SportReiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20VerdenKvinnestreik i Sveits08:18NorgeMann omkom i trafikkulykke i Halden08:15KulturCohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13PolitikkPelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12SportUkjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09VerdenSola vår kan få et superutbrudd07:59Kultur– Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59PolitikkRegjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58SportSjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52NorgeTrøndelag erklærer klimakrise07:38VerdenBesetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35SportDennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21VerdenRolig i Hongkong – enn så lenge07:17Penger– Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03Sport– Klokken begynner å tikke for Messi06:45PolitikkRegjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44VerdenSiktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30SportHerlovsen sparer ikke feiringene til egne mål
Populært