Prinsessens nye kjæreste har søkt om å registrere sjamanskole som varemerke

Det er ikke kjent om prinsesse Märtha Louise er involvert i Verretts sjamanskole. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
Det er ikke kjent om prinsesse Märtha Louise er involvert i Verretts sjamanskole. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märthas kjæreste, sjamanen Durek Verrett (44), søkte i mars om å registrere «The Shaman School» som varemerke i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. oktober 2018 opprettet Durek Verrett selskapet Ohana Productions LLC, hvor han står oppført som selskapets eneste representant. I mars søkte selskapets advokat det amerikanske patentstyret om å varemerkeregistrere tre virksomheter: «The Shaman School», «Spirit Hacking» og «Shaman Durek».

I søknaden , som foreløpig ikke er ferdigbehandlet, beskrives «The Shaman School» som en utdanningstjeneste som tilbyr nettkurs, workshops og seminarer innen sjamanisme, personlig utvikling, mental helse, healing, energiterapi og lydhelbredelse.

Det er ikke kjent om prinsessens kjæreste har opprettet skolen ennå, men Verrett tilbyr nettkurs i sjamanisme på sin nettside. Kursene koster mellom 15 og 150 dollar.

I patentsøknaden står det imidlertid at ordet «The Shaman School» ble brukt første gang i kommersiell sammenheng 9. mars 2019.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har skoleerfaring

Det er heller ikke kjent om prinsesse Märtha Louise er involvert i Verretts sjamanskole. NTB har vært i kontakt med prinsessens manager Carina Scheele Carlsen, men har ikke fått svar på dette. Heller ikke Verretts pressekontakt har svart på NTBs forespørsler om sjamanskolen.

Prinsessen har som kjent selv erfaring med skoledrift. I 2007 startet hun skolen Astarte Education sammen med samarbeidspartneren Elisabeth Nordeng og kunne tilby blant annet et treårig kurs der elevene kunne få opplæring i «reading», «healing» og «berøring». Utdannelsen kostet 24.000 kroner i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2014 skiftet skolen, kjent som «Engleskolen» på folkemunne, navn til Soulspring. I høst varslet prinsessen og kompanjong Nordeng at de ville avslutte samarbeidet i mai 2019.

Om få dager skal sjamanen og prinsessen sammen ut på turné for å holde både foredrag og workshops flere steder i Norge og Danmark. De to har samarbeidet i en lengre periode om felles prosjekter, og de har gjort intervjuer sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Video: Märtha bekrefter ny kjæreste

Les også: Nav krever 1,1 millioner kroner i erstatning fra 73-åring

Skeptisk til nettkurs

En av landets mest kjente sjamaner, Eirik Myrhaug, sier til NTB at han ikke kjente til Verrett før han så amerikaneren sammen med prinsesse Märtha Louise på «Skavlan». Sjamanen mener at det ikke er uvanlig med såkalte «sjamanskoler», men sier at han ikke har vært borti nettkurs før.

– Det er vanlig å være delaktig. Sjamanisme er erfaringsbasert, og jeg tror det er vanskelig å erfare det gjennom et nettkurs. Det er jo et samspill mellom mennesker, sier han.

I et videoopptak VG har gjengitt, sier prinsessens nye kjæreste at han kan snu atomer og bokstavelig talt redusere alder. Myhrhaug mener det er positivt at sjamanisme kommer fram i lyset, som følge av Verrett, men er skeptisk til noen av hans utsagn fra tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han må kunne bevise det, for å si noe sånt. Det er heller ikke noe vi vanligvis går god for i Norden. Skal han fungere i Norden, må han forstå at det finnes en sjamanistisk tradisjon fra før, som han må respektere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Drøm deg bort: 98 millioner i Eurojackpot på fredag

Nokså vanlig med «skole»

Redaktør Eirik Solum i Magasinet Visjon sier til NTB at det er nokså vanlig innenfor sjamanismen å tilby ulike former for kurs og skoler.

– Det er ikke helt uvanlig. Sånt er det en god del av, siden den moderne interessen for sjamanisme er ganske stor. Mange har blitt opptatt av det igjen, både i nyere versjoner og i forskjellige tradisjoner, men det er ikke alle som registrerer det på den måten, sier han.

De andre varemerkesøknadene fra Verretts selskap knytter seg til boken «Spirit Hacking» og hans navn som sjaman, Shaman Durek. I søknaden til det amerikanske patentstyret om å varemerkeregistrere Shaman Durek, beskrives det at Durek vil holde seminarer, workshoper, online-seminarer, drive med underholdning i form av et realitybasert TV-program, samt podkast.