Roligste påske på mange år

Illustrasjonsfoto: Norsk Folkehjelp
Illustrasjonsfoto: Norsk Folkehjelp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Folkehjelps frivillige mannskaper har så langt vært ute på 24 større oppdrag og aksjoner. Det er en fjerdedel av fjoråret der antallet var oppe i 102.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om det har vært en sen påske, ser vi at det er mange som har vært ute i fjellet og nytt finværet også i år. Heldigvis har det vært svært få skader og sykdom de stedene Norsk Folkehjelp har hatt vakt, sier Live Kummen, leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, i en pressemelding.

De siste ti årene har Norsk Folkehjelp opplevd en jevn økning i antall oppdrag. Det lave antallet oppdrag i påska går med andre ord imot den generelle trenden.

– Denne påska skiller seg også ut ved at halvparten av oppdragene er leteaksjoner. De siste årene har trenden vært at leteaksjonene blitt stadig færre, mens antall redningsaksjoner har økt, forklarer Kummen før hun fortsetter:

– Det er svært gledelig at vi ikke har hatt noen alvorlige skredulykker den siste uka. Mange steder i Nord-Norge er det fortsatt betydelig skredfare, og det er viktig å ta hensyn til lokale forhold hvis man legger ut på tur i bratt terreng, sier hun.

Kun et fåtall av leteaksjonene denne påska har vært knyttet til typisk påskeaktivitet.

– I påska, som ellers i året, er en stor andel av leteaksjonene våre etter blant annet demente som har kommet bort fra hjemmet sitt eller personer med økt selvmordsrisiko, sier Live Kummen.