Siv Jensens hytteleie vekker fortsatt reaksjoner

Leder i Frp Siv Jensen, her fra Frps lokaler i Oslo tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Leder i Frp Siv Jensen, her fra Frps lokaler i Oslo tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredric Holen Bjørdal (Ap) reagerer på at finansminister Siv Jensen (Frp) ikke har informert om at hun også leier båtplass av Johan H. Andresen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er oppsiktsvekkende at Jensen ikke forstår at det er nødvendig å være så åpen som mulig i en sak der det begynner å henge ved en mistanke om at noen har noe å skjule. Man må ha åpenhet som prinsipp, og det har ikke Siv Jensen hatt, sier stortingsrepresentanten til Dagens Næringsliv.

Avisen har tidligere skrevet at statsråden leier hytte av milliardæren i Oslofjorden for 40.000 kroner i året. Ifølge DN nevnte hun ikke at hun også leier båtplass da hun svarte Stortinget om hytteleieavtalen. Statsministerens kontor fikk vite om den andre avtalen for en ukes tid siden.

Bakgrunn : Siv Jensen må svare Stortinget om hytteleie

– Det er mulig hun rent formelt kan komme seg unna med å ikke ha opplyst om tilleggsavtalen. Men det har i flere omganger kommet ny informasjon, og forklaringen har blitt endret. Da burde alle kortene legges på bordet. Det vi står igjen med, er en mistanke om at noen har noe å skjule, mener Bjørdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV), som tidligere har spurt statsråden om hyttesaken, vurderer å ta den til kontrollkomiteen.

– Det er en ting som gjenstår før det blir en kontrollsak, og det er å se om regjeringen vil gjennomføre en taksering og få en objektiv vurdering av om dette er en gave eller ikke. Per i dag nekter Jensen for at det er en gave, men hun dokumenterer det ikke. Hvis de ikke takserer, så blir det kontrollsak, sier han.

Det var i svaret til Fylkesnes at Jensen spesifiserte at hun svarte «noe mer utfyllende» om leien av hytta.

Statssekretær Petter Tvedt (Frp) svarer på kritikken på vegne av Jensen.

– Hun har svart på to konkrete spørsmål fra Stortinget knyttet til hytten. Det er også feil når det hevdes at forklaringen har blitt endret. Faktum i denne saken har hele tiden vært det samme: Dette er en ordinær leieavtale og ikke noen gave, sier han.