Ole Paus hånet Frp-politikere i Bergen domkirke

<p>Ole Paus refser Frp.</p>
Ole Paus refser Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hørt i Bergen Domkirke da Ole Paus avholdt konsert under temaet «fred»: – Når dette liksom skal være kremen i Frp, hvordan er da de øvrige i partiet?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenseren Nils Gunnar Sjøberg var til stede i en fullsatt Domkirke i Bergen søndag 28. oktober, og trodde det skulle bli en hyggelig opplevelse med visesang og kor, skriver han i et debattinnlegg i BT tirsdag.

Men før det kom så langt, opplevde Sjøberg ifølge egne ord at visesangeren Ole Paus spydde ut så mye negativt om annerledes tenkende mennesker, at det hele ble flaut og sårt.

«Horekunder» og «kriminelle»

Biskop Halvor Nordhaug (t.h.) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Biskop Halvor Nordhaug (t.h.) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I en samtale med biskop Halvor Nordhaug før selve konserten, karakteriserte han ifølge Sjøbergs referat en rekke Frp-politikere som kriminelle.

Det ble brukt ord som horekunde, voldtektsmann og bedrager, og han tilføyde: «Når dette liksom skal være kremen i Frp, hvordan er da de øvrige i partiet?»

«Sylvi Listhaugs påstand om at kirken var gått bort fra religion og i stedet blitt et politisk organ, ble tydelig demonstrert.», skriver Sjøberg.

Ole Paus vil ikke kommentere kritikken verken overfor BT eller ABC Nyheter.

Les også: – Hvis et menneske på 70 år sier de ikke angrer på noe, da står du ansikt til ansikt med en psykopat

Listhaug: – Et ekstremt utsagn

Paus sin utblåsning i Bergen Domkirke får Listhaug til å reagere.

Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg synes det er trist at kirken er blitt en arena for å spre hat og bidra til polarisering. Å omtale Frp-ere som bedragere og voldtektsmenn er et ekstremt utsagn. Det hører ikke hjemme noe sted, og minst av alt i kirken, sier Listhaug til ABC Nyheter.

Krever unnskyldning

Hun mener det er «nok et eksempel på at kirken driver med politikk».

– Jeg forventer en uforbeholden unnskyldning fra Ole Paus og biskop Halvor Nordhaug til Frp-ere. Dette går rett og slett ikke an. Det er feigt av Ole Paus å nekte å kommentere dette. Han er en kjent norsk artist, og må stå til ansvar for det han sier, sier Frp-nestlederen.

Biskop: – Ikke min rolle å forhindre ytringer

Bjørgvin-biskopen som deltok i denne samtalen med Paus, kommenterer saken i BT.

«Det å invitere til en åpen samtale i kirkerommet er alltid å ta en sjanse. Kirken har i stor grad vært monologens rom, men vi trenger også den åpne samtalen. Å slippe til andre stemmer er til en viss grad å gi fra seg kontrollen. Det får vi våge», skriver biskopen blant annet.

Han legger til at det det «ikke er min rolle verken å tillate eller forhindre noen ytringer fra Paus sin side», og at uttalelsene får stå for artistens regning.

Svaret fra biskopen imponerer ikke Sylvi Listhaug.

– At biskopen i sitt svar bare later som ingenting og ikke tar avstand, sier alt du trenger å vite om han og holdningene blant biskoper i Den norske kirke. Hvis å omtale medlemmer av et politisk parti som voldtektsmenn og bedragere, er det biskop Nordhaug kaller for nestekjærlighet og omtanke, er det en helt annen kristendom enn den jeg vokste opp med, sier hun til ABC Nyheter.

Les også: Boka til Sylvi Listhaug presentert

– Primitivt av Listhaug

Ole Paus blir for øvrig omtalt ved navns nevnelse i Sylvi Listhaugs bok «Der andre tier», som del av eliten som definerer hva som er moralsk, hva som er umoralsk.

– Det er en primitiv måte å vurdere andre menneskers tanker på. Men hun er jo primitiv, og det er det hun rir høyt på, sier Ole Paus om det til NRK.

Les også: Listhaug gir Ap-rådgiver skylden for 22.juli-kobling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært