Ansatte om mareritt-sommer på Gardermoen - nå får de ros

SAS-krisen: – Nøtteposer som nødrasjon for ikke å besvime på jobb

<p>SAS-SJEFEN: Rickard Gustafson er i hardt vær om dagen. I 2. kvartal kansellerte SAS 700 avganger grunnet mannskapsmangel, og de ansatte på Gardermoen er frusterte fordi de rammes av svikten i utflaggede selskaper. Onsdag så Gustafson seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem.</p>
SAS-SJEFEN: Rickard Gustafson er i hardt vær om dagen. I 2. kvartal kansellerte SAS 700 avganger grunnet mannskapsmangel, og de ansatte på Gardermoen er frusterte fordi de rammes av svikten i utflaggede selskaper. Onsdag så Gustafson seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bakkemannskapet i SAS fortviler: – Vi ser ikke en dritt til ledelsen. Vi blir bare kastet til ulvene, og så er det «god vakt».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa en svært opprørt ansatt i SAS Ground Handling (SGH) til ABC Nyheter etter at flyselskapets kommunikasjonsdirektør søndag forsikret at de ansatte på bakken i SAS får ros og et klapp på skulderen av ledelsen sin.

– Absolutt. Vi har et ledersystem i hele selskapet med ulike ledersjikt, sa Nyman.

Onsdag ettermiddag så konsernsjef Rickard Gustafson i SAS seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem.

Han bekrefter at årsaken til selskapets problemer med trafikkavvikling skyldes svikt hos SAS' underleverandører, slik ABC Nyheter avslørte i helgen. Samtidig varslet han at selskapet vil forhåndsinnstille flere fly i sommer grunnet stort press.

SAS har satt ut en rekke ruter til selskapet City Jet og sitt utflaggede datterselskap SAS Ireland (SAIL).

City Jet har kansellert flere hundre flygninger i sommer. Mens piloter i SAIL har sagt opp i protest mot elendige arbeidskontrakter, og fordi de opplever at bemanningsbyrået som har hyret dem, presser dem til å gå på akkord med sikkerheten. Det varslet 26 piloter i SAIL SAS-ledelsen om på forsommeren.

Konsekvensen har vært et ras av kanselleringer. I april, mai og juni innstilte SAS 700 flyavganger grunnet mannskapsmangel. 80 prosent av disse skulle opereres av underleverandørene. Det totalte antallet kanselleringer er enda høyere.

– Verste i manns minne

Passasjerenes raseri og frustrasjon går svært hardt utover såkalt frontline staff – altså bakkemannskapet som skal booke om billetter, boarde fly og håndtere passasjerene.

Uttalelsene om at ledelsen er der, har provosert ansatte kraftig. I frykt for å få sparken, tør ingen av dem å stå frem med navn – det har de ikke lov til. ABC Nyheter velger derfor å sitere anonymt, og har forelagt hvordan de opplever situasjonen for SAS.

– Vi er vant til å operere normale tilstander og kanselleringer, og var forberedt på at det skulle være travelt. Men vi er absolutt ikke forberedt på at sommeren skulle bli den verste i manns minne, sier en bakkeansatt på Gardermoen.

Onsdag ettermiddag har SAS-ledelsen tatt grep. De har nå annonsert dialogmøter med de ansatte torsdag.

Reaksjon: SAS-bråket: – Vi har lykkes med å skåne passasjerer

Utfordrende også for lederne

Informasjonssjef Knut Morten Johansen kommenterer frustrasjonen slik:

– Situasjonen for våre medarbeidere i frontlinjene er spesielt krevende i situasjoner hvor vi har trafikkforstyrrelser med forsinkelser og kanselleringer. Spesielt i de situasjoner hvor alle fly er fulle, som i de mest trafikksterke helgene i sommer, er det spesielt utfordrende. Det er det også for lederne som har sentrale og svært aktive roller, med strategisk problemløsning, kompetanse- og bemanningsoppfølging blant annet, skriver Johansen i en e-post.

Han forklarer at minst to ledere løpende har vært på plass hele sommeren, og regelmessig også vært fysisk tilstede i frontlinjer og på baksiden blant stuere og annet personell. Han skriver at ledere fra høyere nivå også er og har vært aktivt involvert og til stede i sommerperioden, blant dem sjefen for SGH i Norge, som er på Oslo Lufthavn.

– Og i morgen kommer også konserndirektør Lars Sandahl og møter våre medarbeidere på flere avdelinger på stasjonen, opplyser informasjonsjef Johansen.

– Tre netter på hotell

Johansen avviser kategorisk at SAS Ireland-pilotene er presset til å gå på akkord med sikkerheten, slik de hevder i brevet. Der fremkom det at lederen for pilottrening og to instruktører var sluttet fordi bemanningsbyrået SAIL bruker mente deres krav til sikkerhet var «for høy».

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Dette er en uhyrlig påstand! Det er selvsagt ingen som «presses til å gå på akkord med sikkerheten»! Dette tilbakevises på det sterkeste. Det er like strenge krav til sikkerheten på alle SAS fly og i alle SAS’ operasjoner!

Når fly innstilles har passasjerer krav på hotell. Tidvis har det vært så mange kanselleringer at hotellene SAS bruker på Gardermoen er fulle, slik at de har busset passasjerer som skal nordover til hotell på Lillehammer, får ABC Nyheter oppplyst av ansatte.

Ved enkelte kanselleringer har passasjerer ifølge disse måttet tilbringe opptil tre netter på hotell. Ifølge oversikter ABC Nyheter har, er dette avganger som opereres av City Jet. Årsaken til innstillingen er mangel på crew.

Alene med 180 passasjerer

En dag var samtlige flygninger til London kansellert. Det er en rute SAIL skal operere. Grunn: Tårnet på Heathrow ble evakuert og rammet alle selskaper på flyplassen i perioden.

– Dette ga også følgekonsekvenser ikke bare for SAS, men alle. Dette slo også inn på påfølgende dager, forklarer informasjonssjef Johansen.

Medarbeiderne på OSL sier:

– Vi er profesjonelle. Vi har kurs, utdanning og opplæring. Men vi er ikke så profesjonelle at vi kan stå alene å fortelle 180 voksne folk at flyet til London går ikke fordi vi har crew-mangel, og vi vet ikke når neste fly går. På innstilte avganger skal vi være minst tre personer. Vi står én person med 180 stykker.

– Våre medarbeidere gjør en kjempejobb på vanskelige dager. Det fortjener de honnør for, repliserer Johansen.

– At ledelsen skryter, og sier de viser seg - det gjør de absolutt ikke. Vi ser ikke en dritt til noen i ledelsen. Du blir kastet til ulvene med «god vakt». De eneste som er der for hverandre, er oss. Du har pilotene, kabinbesetning, stuerne – vi er som en stor familie, hevder ansatte.

– De operative lederne på skiftene har ikke tid til å lede – de løper selv rundt og boarder fly fordi det er så underbemannet. Det er de som er på bakkenivå med oss.

Informasjonssjef Johansen sier:

– Våre medarbeidere gjør en kjempejobb på vanskelige dager. Det fortjener de honnør for. De nærmeste lederne veksler mellom å delta i frontlinjer, og gjøre det arbeidet som også rollen krever.

Pall med nøtteposer

SAS skal ikke bare håndtere eget selskap. De er også såkalt handlingsagent for flere andre, en kontrakt som ble utvidet før sommeren. Norwegian, Emirates, Finnair, British Airways og Air Baltic er blant få som håndteres av en konkurrent - de fleste andre har SAS avtale med. Det omfatter store selskaper som KLM, Lufthansa, Thai, Qatar, Turkish, Pakistan International Airlines og Ethiopian Airlines.

– Under de avgangene bruker vi enorme ressurser på fremmedhandling, påpeker ansatte, og utdyper:

– De hadde en utlysning der de søkte etter folk. Men se på overtidsbruken vi har, det går ikke rundt. Vi jobber 16 timer i strekk og har to ganger 30 minutter pause. Vi har hatt ansatte som har besvimt på jobb, på grunn av mangel på mat og drikke. De står i timesvis, og så blir de sendt til neste oppgave. Det kan gå åtte timer før en matbit. I den varmen, når du ikke får drikke...

Ved en anledning kom det en sjef fra et høyere nivå, får ABC Nyheter fortalt:

– Det kom en inn med en pall med nøtteposer som skulle være nødrasjonering. Du skal ha med deg en nøttepose, og når du blir sulten skal du ta en nøttepose så du ikke besvimer. Hadde det vært litt guts i dem, hadde de stilt opp og stått der sammen med oss en dag vi kansellerer alt til Malaga, og forklart det til passasjerene.

Informasjonssjef Johansen opplyser at det hver helg i sommer har vært servert ulike sorter mat til ansatte som har vært lenge på jobb.

Rekker ikke bestefars begravelse

De bakkeansatte har full forståelse for at passasjerene blir sinte.

– Vi kjenner på det, vi står og møter dem som vi ødelegger dager for.

– Du står oppi det der dag etter dag: Ser unger begynner å grine, folk som ikke kommer seg i bestefarens begravelse, du har ingen midler å hjelpe deg med. Ikke folk, har ikke fly å sette opp, ikke crew å sette opp.

– Vi har av og til ikke hotell. Kansellerer du flere, er det fullt. Da må folk busses rundt i landet. Og det settes opp buss for fly. Buss til Kristiansund. Du må si det til passasjerene: Dere må ta buss til Kristiansund og Trondheim.

– Hvordan reagerer passasjerene?

– Veldig forskjellig. Noen er rolige og beskjedne. Så har du moren med tre barn, og du skjønner det er krise, det er en mor med en diende baby du skal sette på en buss. Vi ser enorme mengder med gråting. Så har du de som er sinna.

– De med flyskrekk friker ut

Selv er de sinte fordi det er svikten i underselskapet som er hovedårsaken til krisen i SAS og at de blir spurt om å jobbe på fridager.

– De sverter navnet SAS så det synger. Dette er så skadelidende for selskapet. De burde legge ned hele Irland, og i hvert fall ikke opprette mer i Malaga. Det gjør noe med konkurranseinstinktet til folk. Hvorfor skal de kabinansatte i Norge jobbe på fridager i 30 grader når de har utflagget SAS til selskaper som ikke leverer?

– Så har du de som har flyskrekk. Folk er i 2018 åpne om det de er redd for. De friker ut når maskinene ikke har norsktalende crew. De flyr med SAS for å ha skandinavisk personell. De får først etterpå vite at avgangen håndteres av SAIL. Og da kan de ikke prate med crewet.

– Lojaliteten vår skal være hos selskapet. Men det finnes grenser for hva vi må oppleve før noen i ledelsen begynner å gjøre noe. Det går helt over stokk og stein. Ja, vi er proffe, vi er sikkert verdens beste. Men nå virker det helt fastlåst.

– Det er ingen som kommer og sier: Hvordan føler du det i dag. Vi driver for oss selv, og så av og til sprekker vi og griner og kjefter for å få det litt ut overfor hverandre.

– Spare seg til fant

Før sommeren ble det sagt at alt var dekket opp – altså «grønt» - i vaktplaner. Det er det ikke. Kanselleringene betyr at SAS må ut med enorme erstatningssummer.

– En skal spare seg til fant, sukkes det.

Hvert kansellerte fly rammer mange mennesker - både passasjerer og deres familier.

I juni var 1109 av SAS' 4099 avganger på Gardermoen forsinket. I juli er 35 prosent av flyene forsinket, fremgår det av tall fra Avinor.

Men informasjonsjef Knut Morten Johansen understreker:

– En avlysning betyr ikke at de reisende ikke kommer frem til bestemmelsesstedet. SAS har mange frekvenser, ruter og partnere, noe som sikrer at de aller aller fleste reisende bli ivaretatt, påpeker han.

Han understreker:

– Det antallet kanselleringer som går over en lengre tidsperiode er mindre enn SAS flyr på en enkelt dag. De fleste endringene er gjort på lengre tidshorisont og passasjerene har fått nye fly og er håndtert i forkant.

– Det er akutte forhold som skaper de største utfordringene for våre reisende og våre ansatte som skal løse problemene. I helger i midtsommerperioden har dette vært særdeles krevende på grunn av fulle fly. Reisende som er berørt skal berømmes for tålmodighet, og våre medarbeidere skal ha honnør for formidabel innsats, sier Knut Morten Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 NHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Store protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Catalonias regionale president forklarte seg i retten11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter
Siste nytt
17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerNHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenStore protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkCatalonias regionale president forklarte seg i retten11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter
Populært