Meny

Ansatte om mareritt-sommer på Gardermoen - nå får de ros

SAS-krisen: – Nøtteposer som nødrasjon for ikke å besvime på jobb

<p>SAS-SJEFEN: Rickard Gustafson er i hardt vær om dagen. I 2. kvartal kansellerte SAS 700 avganger grunnet mannskapsmangel, og de ansatte på Gardermoen er frusterte fordi de rammes av svikten i utflaggede selskaper. Onsdag så Gustafson seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem.</p>
SAS-SJEFEN: Rickard Gustafson er i hardt vær om dagen. I 2. kvartal kansellerte SAS 700 avganger grunnet mannskapsmangel, og de ansatte på Gardermoen er frusterte fordi de rammes av svikten i utflaggede selskaper. Onsdag så Gustafson seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bakkemannskapet i SAS fortviler: – Vi ser ikke en dritt til ledelsen. Vi blir bare kastet til ulvene, og så er det «god vakt».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa en svært opprørt ansatt i SAS Ground Handling (SGH) til ABC Nyheter etter at flyselskapets kommunikasjonsdirektør søndag forsikret at de ansatte på bakken i SAS får ros og et klapp på skulderen av ledelsen sin.

– Absolutt. Vi har et ledersystem i hele selskapet med ulike ledersjikt, sa Nyman.

Onsdag ettermiddag så konsernsjef Rickard Gustafson i SAS seg nødt til å sende ut brev til alle ansatte, der han fullroser dem.

Han bekrefter at årsaken til selskapets problemer med trafikkavvikling skyldes svikt hos SAS' underleverandører, slik ABC Nyheter avslørte i helgen. Samtidig varslet han at selskapet vil forhåndsinnstille flere fly i sommer grunnet stort press.

SAS har satt ut en rekke ruter til selskapet City Jet og sitt utflaggede datterselskap SAS Ireland (SAIL).

City Jet har kansellert flere hundre flygninger i sommer. Mens piloter i SAIL har sagt opp i protest mot elendige arbeidskontrakter, og fordi de opplever at bemanningsbyrået som har hyret dem, presser dem til å gå på akkord med sikkerheten. Det varslet 26 piloter i SAIL SAS-ledelsen om på forsommeren.

Konsekvensen har vært et ras av kanselleringer. I april, mai og juni innstilte SAS 700 flyavganger grunnet mannskapsmangel. 80 prosent av disse skulle opereres av underleverandørene. Det totalte antallet kanselleringer er enda høyere.

– Verste i manns minne

Passasjerenes raseri og frustrasjon går svært hardt utover såkalt frontline staff – altså bakkemannskapet som skal booke om billetter, boarde fly og håndtere passasjerene.

Uttalelsene om at ledelsen er der, har provosert ansatte kraftig. I frykt for å få sparken, tør ingen av dem å stå frem med navn – det har de ikke lov til. ABC Nyheter velger derfor å sitere anonymt, og har forelagt hvordan de opplever situasjonen for SAS.

– Vi er vant til å operere normale tilstander og kanselleringer, og var forberedt på at det skulle være travelt. Men vi er absolutt ikke forberedt på at sommeren skulle bli den verste i manns minne, sier en bakkeansatt på Gardermoen.

Onsdag ettermiddag har SAS-ledelsen tatt grep. De har nå annonsert dialogmøter med de ansatte torsdag.

Reaksjon: SAS-bråket: – Vi har lykkes med å skåne passasjerer

Utfordrende også for lederne

Informasjonssjef Knut Morten Johansen kommenterer frustrasjonen slik:

– Situasjonen for våre medarbeidere i frontlinjene er spesielt krevende i situasjoner hvor vi har trafikkforstyrrelser med forsinkelser og kanselleringer. Spesielt i de situasjoner hvor alle fly er fulle, som i de mest trafikksterke helgene i sommer, er det spesielt utfordrende. Det er det også for lederne som har sentrale og svært aktive roller, med strategisk problemløsning, kompetanse- og bemanningsoppfølging blant annet, skriver Johansen i en e-post.

Han forklarer at minst to ledere løpende har vært på plass hele sommeren, og regelmessig også vært fysisk tilstede i frontlinjer og på baksiden blant stuere og annet personell. Han skriver at ledere fra høyere nivå også er og har vært aktivt involvert og til stede i sommerperioden, blant dem sjefen for SGH i Norge, som er på Oslo Lufthavn.

– Og i morgen kommer også konserndirektør Lars Sandahl og møter våre medarbeidere på flere avdelinger på stasjonen, opplyser informasjonsjef Johansen.

– Tre netter på hotell

Johansen avviser kategorisk at SAS Ireland-pilotene er presset til å gå på akkord med sikkerheten, slik de hevder i brevet. Der fremkom det at lederen for pilottrening og to instruktører var sluttet fordi bemanningsbyrået SAIL bruker mente deres krav til sikkerhet var «for høy».

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Dette er en uhyrlig påstand! Det er selvsagt ingen som «presses til å gå på akkord med sikkerheten»! Dette tilbakevises på det sterkeste. Det er like strenge krav til sikkerheten på alle SAS fly og i alle SAS’ operasjoner!

Når fly innstilles har passasjerer krav på hotell. Tidvis har det vært så mange kanselleringer at hotellene SAS bruker på Gardermoen er fulle, slik at de har busset passasjerer som skal nordover til hotell på Lillehammer, får ABC Nyheter oppplyst av ansatte.

Ved enkelte kanselleringer har passasjerer ifølge disse måttet tilbringe opptil tre netter på hotell. Ifølge oversikter ABC Nyheter har, er dette avganger som opereres av City Jet. Årsaken til innstillingen er mangel på crew.

Alene med 180 passasjerer

En dag var samtlige flygninger til London kansellert. Det er en rute SAIL skal operere. Grunn: Tårnet på Heathrow ble evakuert og rammet alle selskaper på flyplassen i perioden.

– Dette ga også følgekonsekvenser ikke bare for SAS, men alle. Dette slo også inn på påfølgende dager, forklarer informasjonssjef Johansen.

Medarbeiderne på OSL sier:

– Vi er profesjonelle. Vi har kurs, utdanning og opplæring. Men vi er ikke så profesjonelle at vi kan stå alene å fortelle 180 voksne folk at flyet til London går ikke fordi vi har crew-mangel, og vi vet ikke når neste fly går. På innstilte avganger skal vi være minst tre personer. Vi står én person med 180 stykker.

– Våre medarbeidere gjør en kjempejobb på vanskelige dager. Det fortjener de honnør for, repliserer Johansen.

– At ledelsen skryter, og sier de viser seg - det gjør de absolutt ikke. Vi ser ikke en dritt til noen i ledelsen. Du blir kastet til ulvene med «god vakt». De eneste som er der for hverandre, er oss. Du har pilotene, kabinbesetning, stuerne – vi er som en stor familie, hevder ansatte.

– De operative lederne på skiftene har ikke tid til å lede – de løper selv rundt og boarder fly fordi det er så underbemannet. Det er de som er på bakkenivå med oss.

Informasjonssjef Johansen sier:

– Våre medarbeidere gjør en kjempejobb på vanskelige dager. Det fortjener de honnør for. De nærmeste lederne veksler mellom å delta i frontlinjer, og gjøre det arbeidet som også rollen krever.

Pall med nøtteposer

SAS skal ikke bare håndtere eget selskap. De er også såkalt handlingsagent for flere andre, en kontrakt som ble utvidet før sommeren. Norwegian, Emirates, Finnair, British Airways og Air Baltic er blant få som håndteres av en konkurrent - de fleste andre har SAS avtale med. Det omfatter store selskaper som KLM, Lufthansa, Thai, Qatar, Turkish, Pakistan International Airlines og Ethiopian Airlines.

– Under de avgangene bruker vi enorme ressurser på fremmedhandling, påpeker ansatte, og utdyper:

– De hadde en utlysning der de søkte etter folk. Men se på overtidsbruken vi har, det går ikke rundt. Vi jobber 16 timer i strekk og har to ganger 30 minutter pause. Vi har hatt ansatte som har besvimt på jobb, på grunn av mangel på mat og drikke. De står i timesvis, og så blir de sendt til neste oppgave. Det kan gå åtte timer før en matbit. I den varmen, når du ikke får drikke...

Ved en anledning kom det en sjef fra et høyere nivå, får ABC Nyheter fortalt:

– Det kom en inn med en pall med nøtteposer som skulle være nødrasjonering. Du skal ha med deg en nøttepose, og når du blir sulten skal du ta en nøttepose så du ikke besvimer. Hadde det vært litt guts i dem, hadde de stilt opp og stått der sammen med oss en dag vi kansellerer alt til Malaga, og forklart det til passasjerene.

Informasjonssjef Johansen opplyser at det hver helg i sommer har vært servert ulike sorter mat til ansatte som har vært lenge på jobb.

Rekker ikke bestefars begravelse

De bakkeansatte har full forståelse for at passasjerene blir sinte.

– Vi kjenner på det, vi står og møter dem som vi ødelegger dager for.

– Du står oppi det der dag etter dag: Ser unger begynner å grine, folk som ikke kommer seg i bestefarens begravelse, du har ingen midler å hjelpe deg med. Ikke folk, har ikke fly å sette opp, ikke crew å sette opp.

– Vi har av og til ikke hotell. Kansellerer du flere, er det fullt. Da må folk busses rundt i landet. Og det settes opp buss for fly. Buss til Kristiansund. Du må si det til passasjerene: Dere må ta buss til Kristiansund og Trondheim.

– Hvordan reagerer passasjerene?

– Veldig forskjellig. Noen er rolige og beskjedne. Så har du moren med tre barn, og du skjønner det er krise, det er en mor med en diende baby du skal sette på en buss. Vi ser enorme mengder med gråting. Så har du de som er sinna.

– De med flyskrekk friker ut

Selv er de sinte fordi det er svikten i underselskapet som er hovedårsaken til krisen i SAS og at de blir spurt om å jobbe på fridager.

– De sverter navnet SAS så det synger. Dette er så skadelidende for selskapet. De burde legge ned hele Irland, og i hvert fall ikke opprette mer i Malaga. Det gjør noe med konkurranseinstinktet til folk. Hvorfor skal de kabinansatte i Norge jobbe på fridager i 30 grader når de har utflagget SAS til selskaper som ikke leverer?

– Så har du de som har flyskrekk. Folk er i 2018 åpne om det de er redd for. De friker ut når maskinene ikke har norsktalende crew. De flyr med SAS for å ha skandinavisk personell. De får først etterpå vite at avgangen håndteres av SAIL. Og da kan de ikke prate med crewet.

– Lojaliteten vår skal være hos selskapet. Men det finnes grenser for hva vi må oppleve før noen i ledelsen begynner å gjøre noe. Det går helt over stokk og stein. Ja, vi er proffe, vi er sikkert verdens beste. Men nå virker det helt fastlåst.

– Det er ingen som kommer og sier: Hvordan føler du det i dag. Vi driver for oss selv, og så av og til sprekker vi og griner og kjefter for å få det litt ut overfor hverandre.

– Spare seg til fant

Før sommeren ble det sagt at alt var dekket opp – altså «grønt» - i vaktplaner. Det er det ikke. Kanselleringene betyr at SAS må ut med enorme erstatningssummer.

– En skal spare seg til fant, sukkes det.

Hvert kansellerte fly rammer mange mennesker - både passasjerer og deres familier.

I juni var 1109 av SAS' 4099 avganger på Gardermoen forsinket. I juli er 35 prosent av flyene forsinket, fremgår det av tall fra Avinor.

Men informasjonsjef Knut Morten Johansen understreker:

– En avlysning betyr ikke at de reisende ikke kommer frem til bestemmelsesstedet. SAS har mange frekvenser, ruter og partnere, noe som sikrer at de aller aller fleste reisende bli ivaretatt, påpeker han.

Han understreker:

– Det antallet kanselleringer som går over en lengre tidsperiode er mindre enn SAS flyr på en enkelt dag. De fleste endringene er gjort på lengre tidshorisont og passasjerene har fått nye fly og er håndtert i forkant.

– Det er akutte forhold som skaper de største utfordringene for våre reisende og våre ansatte som skal løse problemene. I helger i midtsommerperioden har dette vært særdeles krevende på grunn av fulle fly. Reisende som er berørt skal berømmes for tålmodighet, og våre medarbeidere skal ha honnør for formidabel innsats, sier Knut Morten Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av Grønlands isbreer11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Ni evakuert etter flere ras i Nordland06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 Millioner av afghanske barn nektes skolegang06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Isbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Det er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider
Siste nytt
11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av Grønlands isbreer11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeNi evakuert etter flere ras i Nordland06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15VerdenMillioner av afghanske barn nektes skolegang06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenIsbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkDet er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider
Populært