Hudfletter populær TV-serie: – Prins Charles blir portrettert som ondskapsfull

<p>Skuespiller Josh O'Connor portretter prins Charles i TV-serien «The Crown».</p>
Skuespiller Josh O'Connor portretter prins Charles i TV-serien «The Crown». Foto: NTB

En tidligere pressesekretær ved Buckingham Palace er ikke nådig i sin omtale av den populære Netflix-serien «The Crown». 

Den fjerde sesongen av serien «The Crown» er tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix i disse dager, og serien skaper stort engasjement.

Serien tar for seg det britiske kongehuset under dronning Elizabeth, og i den nyeste sesongen fokuseres det på det turbulente ekteskapet mellom prins Charles og avdøde prinsesse Diana.

Og ikke alle er fornøyd med fremstillingen serien gir seerne.

Tidligere pressesekretær ved Buckingham Palace, Dickie Arbiter, raser mot serien, skriver BBC. Arbiter er opprørt over det han mener er oppspinn fra serieskaper Peter Morgan.

– Han ville aldri ha sagt det

Ekteskapet mellom prins Charles og Diana var turbulent. Foto: NTB
Ekteskapet mellom prins Charles og Diana var turbulent. Foto: NTB

Arbiter freser over måten prins Charles og Camilla Parker Bowles er fremstilt på etter bruddet mellom prinsen og Diana. Han mener de blir gjort til «skurker» i serien.

– Det er ren sensasjonalisering å fremstille Charles og Camilla som skurkene. Charles blir portrettert som ondskapsfull. Han er ikke ond, sier han til BBC.

Arbiter reagerer også på en scene hvor prins Charles private sekretær, John Riddell, skal ha stilt spørsmål om prinsesse Diana var psykisk stabil nok til å reise på egen hånd til New York.

– Det skjedde aldri. Jeg var der. John Riddell, Charles private sekretær på den tiden, ville aldri ha sagt det, sier Arbiter til BBC.

I en scene har Morgan tatt seg friheten til å forfatte et brev som advarer prins Charles mot å innlede et forhold til Camilla Parker Bowles, som senere ble hans kone.

– Null hensyn til de involverte

Morgan forsvarer seg med at serien er en dramatisering, og mener brevets innhold har rot i virkeligheten og er basert på ting han har lest og personer han har snakket med. Dette uttalte han da han gjestet seriens offisielle podkast, ifølge BBC.

Serieskaper Peter Morgan sammen med skuespiller Gillian Anderson. Foto: AP / NTB
Serieskaper Peter Morgan sammen med skuespiller Gillian Anderson. Foto: AP / NTB

Prins Charles skal ikke ha likt innholdet i TV-serien, ifølge den britiske avisen Daily Mail.

En kilde sier til avisen at prins Charles føler seg portrettert urettferdig i serien.

– Dette er drama og underholdning for kommersiell bruk, med null hensyn til de involverte som får livene deres kapret og utnyttet, sier kilden til Daily Mail.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden