Reisenyheter

Oviedo er Spanias neste mat-hovedstad

Velkommen til bords i Oviedo i Asturias, Spanias neste gastronomi-hovedstad!

Oviedo er Spanias neste gastronomi-hovedstad
Publisert Sist oppdatert

Utnevnelsen skjedde nylig i regi av det Spanske Journalistforbundet, som i samarbeid med den spanske hotellbransjeforbundet hvert år kårer en ny, spansk gastronomihovedstad.

– Målet med dette initiativet er å fremme gastronomi som en av de viktigste turistattraksjonene i Spania samt for å bekjempe sentralisering av turismen, skriver det spanske turistkontuoret Turespaña.

Oviedo som ligger i nordspanske Austrias har en hotell- og restaurantbransje som gleder seg til å ta fatt på denne prestisjetunge feiringen som starter allerede 1. januar.

Juryen fremhever særlig den asturiske gastronomiens rikdom, som kan smakes i all sin prakt i nettopp Oviedo.

Oviedo og Asturias er spesielt kjent for sin produksjon av la fabada (bønnegryte), cideren, el cachopo, sjømaten og ikke minst osten.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Blåmuggosten Cabrales er kjendis fra Asturia. Foto: Turespaña
Blåmuggosten Cabrales er kjendis fra Asturia.

Osteparadiset Asturia

I osteparadiset Asturias produseres det faktisk flest ostetyper i hele Europa! Den mest kjente er nok blåmuggosten Cabrales.

Oviedo har et helt år foran seg fullt av aktiviteter der gastronomi og turisme vil være hovedfokus.

Og det skjer akkurat i det året da høyhastighetstoget vil forbedre forbindelsen med resten av landet. Høyhastighetslinjen mellom Madrid og Oviedo ble innviet 30. november og forkorter reisetiden mellom de to byene med mer enn én time.

Dette gjør det mulig å fly direkte til Madrid fra Oslo for så å reise videre med toget og ankomme på litt over 3 timer.

Byen vil syde og koke av mat-relaterte arrangementer gjennom hele 2024.

Tidligere vinnere har vært Logroño (2012), Burgos (2013), Vitoria (2014), Cáceres (2015), Toledo (2016), Huelva (2017), León (2018), Almería (2019), Murcia (2020/21), Sanlúcar de Barrameda (2022) og Cuenca (2023).