Trening og kosthold

– Ikke dropp frokosten!

Nyere forskning viser at de som dropper frokost har klart høyere risiko for hjertesykdom og diabetes.

Foto: NTB scanpix.
Publisert Sist oppdatert

Ifølge denne studien har de som dropper frokosten oftere en usunn livsstil og høyere BMI, skriver kk.no.

– Funnene er interessante. Tidligere studier har vist at det å spise energirik mat om morgenen istedet for på ettermiddagen/kvelden, kan ha positiv innvirkning på kroppsvekten og glukose/insulin-metabolismen, sier Catia Martins, førsteamanuensis ved Institutt for klinisk og molekylær medisin, ved NTNU.

– Resultatene viser at de som droppet frokosten har en mer usunn livsstil, med dårligere kosthold, høyere alkoholinntak og røyking. Dette øker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdom, sier Elin Sørli Kildahl, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole, ifølge kk.no.

Les også: Nordmenn trenger mer aktivitet

Hun mener det er interessant at selv når forskerne tok hensyn til kosthold og andre risikofaktorer forbundet med hjertesykdom, så de fortsatt en gunstig effekt av å spise en stor frokost.

– En mulig forklaring kan være at et høyt kaloriinntak gir bedre blodsukkerkontroll gjennom dagen som igjen virker positivt inn på vekt og helse.

Les også: Kjendistrener: – Slik spiser du en sunnere frokost

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no