Aktiv

Chili sin carne: Oppskrift fra Trines Matbloggs nye bok «Trines beste ukemenyer»

Vi har fått oppskrift på Chili sin carne fra Trines matbloggs nyeste boks Trines beste ukemenyer! Perfekt middagstips til en kjøttfri middag!

Trines matblogger Norges mest populære matblogger og har delt over 725 ukemenyer siden hun startet bloggen i 2007. Nå deler hun sine beste ukemenyer i sin nye bok Trines beste ukemenyer, og vi har fått låne oppskrift på en av middagstipsene; en smaksrik Chili sin carne! (Foto: Trines matblogg / Bilder hentet fra boken Trines beste ukemenyer)
Publisert Sist oppdatert

Oppskrift på Chili sin carne fra Trine Sandberg (Trines Matblogg) sin nye bok «Trines beste ukemenyer»! Her får du oppskrift på en kjøttfri variant av populære Chili con carne!

– Chili sin carne er den vegetariske versjonen av chili con carne. I gryta har jeg puttet bønner, tomater, mais og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene, skriver Trine selv om oppskriften.

Hun avslører også at hun har lagt til hemmelig ingrediens i retten «litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele».

Trines matblogg deler sine favoritt middager og forteller hvordan hun selv planlegger ukemenyen!

Oppskrift Hentet fra Trines nye bok

Trines beste ukemenyer

Ønsker du en balansert ukemeny med sunn og god middag hver eneste dag? Her får du hjelp av Norges største matblogger til å sette sammen alle ukens middager.
Sjekk prisen her

Her finner du oppskrift på Trines Matblogg sin potetsuppe med purre, bacon og cheddar.

Oppskrift på Trines Chili sin carne

Tid
30 min
Porsjoner
4

TIPS! Bønnene kan helt eller delvis byttes ut med kjøttdeig eller karbonadedeig.

Ingredienser

  • GRYTERETT
  • TILBEHØR
  • 1 rødløk, i små terninger
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts (røkt) paprikapulver
  • ca. 1⁄2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • ca. 600 g hermetiske tomater, hakkede
  • ca. 1 1⁄2 dl grønnsakbuljong
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 2 paprika, i terninger
  • 4–5 soltørkede tomater
  • ca. 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • 2 ruter mørk sjokolade
  • ca. 250 g kidneybønner
  • ca. 250 g sorte bønner
  • 100–150 g hermetisk mais
  • 1 neve frisk koriander, grovt hakket
  • 1⁄2 lime, saften
  • 4 porsjoner ris
  • 4 ss rømme
  • 1⁄2–1 lime, i båter
  • tortillachips eller godt brød

Slik gjør du

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det steke litt til. Vil du ha retten ekstra spicy, kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå og surre på svak varme et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsakbuljong, paprika, gulrot og soltørkede tomater. Rør godt sammen, og la det småkoke til gulrøttene er møre, etter cirka 20 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og litt mer av de andre krydderne om nødvendig. Rør også inn finhakket mørk sjokolade.

Ha hermetiske bønner og mais i et dørslag og skyll godt. Tilsett bønner og mais i gryta og la det stå og småkoke noen minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med limesaft.

Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og server sammen med ris og gjerne en rømmeklatt, lime og tortillachips.

Derfor er støpejernsgryten kongen av kjøkkenet!