«Self-partnered»: Plutselig er singelpositivitet i ferd med å ta av

Skuespilleren Emma Watson uttalte nylig at hun er self-partnered, eller lykkelig alene.
Skuespilleren Emma Watson uttalte nylig at hun er self-partnered, eller lykkelig alene. Foto: Steven Senne / AP

Kjendiser som Emma Watson leder an i å kvitte seg med singel-stempelet og vise at det går fint an å leve et lykkelig liv på egen hånd.

Vi har alle hørt eventyrfortellingene om kjærligheten. Hvis vi var heldige, fortalte de oss, ville vi møte en prins eller prinsesse og leve lykkelig alle våre dager. Hvis ikke, ville vi vandre ensomme mot graven med et knippe katter til trøst.

Nå er det stadig flere singelpositive mennesker der ute som avviser forestillingen om at å finne den Ene er den eneste veien til lykke.

Forrige uke betrodde skuespiller Emma Watson til Vogue at en «blodig tilstrømning av ubevisste beskjeder» hadde gjort henne stresset og engstelig, fordi hun var på vei inn i 30-årene uten mann og barn. Nå er hun imidlertid veldig glad for å være singel.

– Jeg kaller det å være sin egen partner (self-partnered, kanskje selv-skap?).

God nok som én

Popstjernen Selena Gomez synger også et slag for singelpositivitet, med titler som «Lose You to Love Me» og «Look at Her Now», og hun prater gjerne om moroa hun har hatt som en «super, super singel» kvinne siden hun slo opp med Justin Bieber for to år siden. På Twitter kalte popstjernen Ariana Grande tiden etter at hun slo opp med Pete Davidson, «et helvete av et produktivt, emosjonelt, vilt og likevel ... lykkelig (!) år». Lizzo, som for øyeblikket er på turné i Storbritannia, er stolt over å kunne si at hun representerer «sing» i single. I hiten Truth Hurts fra 2017 synger hun I will never, ever, ever, ever, ever be your side chick … Ain’t worried ’bout a ring on my finger.

– Ekstremt kraftfullt

Det er heller ikke Abi Jackson (37), forfatter og London-innbygger, som forelsket seg i singellivet etter å ha endt en fem år lang forlovelse.

– Å fokusere på fordelene ved å være singel, fremfor det du savner, er ekstremt kraftfullt, sier hun.

– Jeg har begynt å sykle og elsker den nye hobbyen min. Hadde det ikke vært for at jeg er singel og presser meg selv til å prøve nye ting, hadde jeg kanskje ikke oppdaget sykling.

Hun har nå mer tid til å fokusere på venner og familie, i tillegg til samfunnsaktiviteter som frivillig engasjement i Speideren.

– Vi må begynne å si at «du er nok som én person», ellers vil det å være singel definere deg.

Jackson forteller også at hun, i likhet med et økende antall kvinner, går på date

Selena Gomez var sammen med Justin Bieber. Nå topper hun hitlistene med låter som «Loose you to love me». Foto: Amy Sussman / AFP
Selena Gomez var sammen med Justin Bieber. Nå topper hun hitlistene med låter som «Loose you to love me». Foto: Amy Sussman / AFP

med seg selv.

– Noen synes at det er rart å gå på kino eller spise middag alene, men jeg synes det er fantastisk. Jeg pynter meg og utnytter kvelden til det fulle. Jeg vil ikke gjemme meg bort i et hjørne eller unnskylde at jeg er på egen hånd.

Selv om hun ikke utelukker å gå inn et nytt forhold, sier hun at det å date gjorde henne til en karikatur.

– Det føltes som om jeg ble redusert til morsomme anekdoter om dårlige dater og mislykkede flørter. Det er lett å bli fanget i narrativet fra eventyrene, spesielt for kvinner, men jeg tror ikke at det å være singel bør være det samme som å være på leting etter kjærligheten. Det handler om å utvikle et positivt forhold til seg selv.

Den viktige selvaksepten

Selv har jeg vært inn og ut av datingapper siden 2017, og kjenner følelsen. Det er enkelt å møte mennesker på nett, men det har alltid vært vanskelig å etablere et ekte bånd. Det finnes en grense for hvor mange ganger jeg kan sveipe til venstre på menn som heter Zed og som poserer toppløs i stua til bestemor. I stedet for å nok en gang drikke drinker med en avholds regnskapsfører som forbereder seg til sitt neste triatlon, vil jeg bruke tiden min på det jeg liker. Enten det er å gå på teater, besøke Bondens Marked eller lage nye oppskrifter med de pretensiøse, overprisede grønnsakene mine, føles det bedre å investere i egne interesser. Ingen har vel lyst til å ende opp som Bridget Jones, et vodka-slurpende ansikt utad for alle peppermøer.

Saken fortsetter under bildet

Bridget Jones sukker over dagens kaloriinntak, måler vidden på lårene, finner ut at hun er seksuelt frustrert og røyker nervøst. Foto: NTB scanpix
Bridget Jones sukker over dagens kaloriinntak, måler vidden på lårene, finner ut at hun er seksuelt frustrert og røyker nervøst. Foto: NTB scanpix

I 2018 ga forfatter Catherine Gray ut en bok om hvordan hennes søken etter lykke hadde ført til at hun ikke datet noen på et år. Og hva kalte hun boken? The Unexpected Joy of Being Single.

Danielle Wrate (43) var redaktør og utgiver av boken og er også fornøyd på egen hånd.

– Det er en befriende følelse når du har funnet en måte å glede deg over ditt eget selskap på, og kan dra ut alene, sier hun og legger til at – stigmaet ved å være ute alene er i ferd med å forsvinne. Jeg ser nå mange mennesker som gjør ting på egen hånd. Jeg drar gjerne på ferie alene og får det beste fra to verdener da jeg alltids kan bli med på en dagstur når jeg vil ha selskap.

Wrate er også med i en lokal sosial gruppe kalt Sinkies, som står for Single Income, No Kids. Gruppen ble etablert av en singel kvinne som ønsket å oppgradere sitt sosiale liv. De arrangerer med jevne mellomrom pub-quiz, fotturer og søndagslunsj.

– Det er mange medlemmer og det er åpent for begge kjønn, men det er bare kvinner som dukker opp.

– Jeg endte opp med et skikkelig dating-kjør

Ja, dette er i høyeste grad en trend som frontes av kvinner. Men Rob Smith (36), som jobber som eiendomsutvikler på sørkysten av England, påpeker at det er like viktig for menn å opprettholde et godt forhold til seg selv.

– Jeg har vært singel i fem år, og er veldig komfortabel med det. Jeg har en jobb som krever mye reising, og jeg setter pris på uavhengigheten, friheten og fleksibiliteten min, sier han.
– Jeg ville ikke hatt like mange opplevelser hvis jeg hadde vært i et forhold.

Men da familien begynte å vitse om hans sivilstatus og presse ham til å etablere seg, tok han deres negativitet til seg.

– Jeg endte opp med et skikkelig dating-kjør for å prøve å finne noen, noe som gjorde meg dypt ulykkelig.

Etter litt ransaking av sjelen kom han frem til at han var lykkeligere alene enn å prøve å presse frem romantikk.

– Jeg slettet alle appene og bestemte meg for å glede meg over livet mitt som singel.

Han konfronterte slektningene sine om kommentarene de hadde kommet med, og ba dem respektere beslutningen hans.

– Jeg tror ikke det er like stort press på menn om å etablere seg som det er for kvinner, men det eksisterer definitivt et press for oss også. Jeg er veldig fornøyd med livet mitt, og jeg hadde behov for at familien min forstod det.

Selv om han er åpen for ideen om å etablere sin egen familie i fremtiden, sier han at det nok ikke vil påvirke hans lykke.

– Menn er heldige fordi de har muligheten til å få barn sent i livet, sier han.
– Jeg antar at det kan være en ekstra utfordring for kvinner.

Lykkelig som singel

Ifølge Paul Dolan, atferdforsker ved London School of Economics, korrelerer ikke alltid tradisjonelle milepæler i det voksne liv, som ekteskap og barn, med økt lykke. Forskning som deler av hans bok Happy Ever After er basert på viser at kvinner som forblir enslige og barnløse faktisk lever lengre, lykkeligere og sunnere liv. Likevel kan negative stereotyper om spesielt enslige kvinner være skadelige.

– Se bare på hvordan Jennifer Aniston ble fremstilt i årevis, sier Jackson.

– Hun var på forsiden av alle blader som «kvinnen som ikke kunne få en mann». Sannheten er at hun er vakker, vellykket og har et utrolig liv. Hun har aldri trengt vår medlidenhet – og det gjør heller ikke andre single kvinner.

Kate Bolick (48), forfatter av Spinster: Making a Life of One’s Own, kunne ikke vært mer enig. Boken er dels memoarer, dels sosialhistorie fra begynnelsen av forrige århundre, og følger livet til fem single kvinner, blant dem den sosiale reformatoren Charlotte Perkins Gilman og poeten Edna St. Vincent Millay.

– Gjennom historien har kvinner, når de fått flere økonomiske og yrkesmessige muligheter, utsatt ekteskapet eller avvist det helt, sier Bolick.

Antallet ekteskapsinngåelser har gått tydelig ned i Storbritannia, ifølge tall fra Office for National Statistics. I 2015 ble det inngått 239.020 ekteskap mellom par av motsatt kjønn, en nedgang på 3,4 prosent fra året før.

– Mange single kvinner har det bra som de har det, sier Bolick.
– Det er viktig at vi viser denne virkeligheten slik at de single blir sett for dem de er.

Professor Paul Dolan ved London School of Economics and Political Sciences. Foto: PH!riaalondon
Professor Paul Dolan ved London School of Economics and Political Sciences. Foto: PH!riaalondon

For å gjenspeile den virkeligheten etablerte Nicola Slawson (35), en journalist fra Shropshire, opp et nyhetsbrev for single kvinner kalt «Singeltilskuddet»

– Mye av medieinnholdet rettet mot kvinner er nedlatende og negativt, sier hun.
– Det handler om hva du skal gjøre med partneren din, eller hvordan du får en partner hvis du ikke har en. Antagelsen om at det å være i et forhold er normen, er utrolig irriterende. Jeg tar derfor sikte på å skrive om tingene som virkelig betyr noe for single kvinner – alt fra selvaksept til praktiske problemer, som økonomistyring for en enehusholding.

I likhet med Wrate er Slawson en talskvinne for de som reiser alene.

– Jeg ble frarådet å dra til Marokko alene som en kvinne, sier hun.
– Men jeg dro uansett, og hadde en av mitt livs beste opplevelser. Du må selvfølgelig være forsiktig, men ikke la andres antakelser og idealer forhindre deg i å gjøre noe du har lyst til.

Les også: Dette er tegnene på at du ikke bør gå inn i et forhold

Besatt av Den Ene

For andre innebærer en positiv tilnærming til singellivet mer enn å reise alene eller gå på date med seg selv. I 2015 bestemte Sophie Tanner, en konsulent fra Brighton, seg for å omfavne «sologami». Hun inngikk ekteskap med seg selv.

– Det var en litt fandenivoldsk handling mot stigmaet rundt å være singel. Men folk var utrolig støttende og tok det på på alvor.

Den åndelige seremonien ble ledet av en venn og etterfulgt av en mottakelse med venner og familie. Ved å prioritere forholdet til seg selv, forteller hun, har hun utviklet seg som person og funnet større selvaksept og lykke.

– Det var fantastisk å feire, for med mindre du gifter deg eller får barn, finnes det ingen anledninger til å feire din egen lykke i voksenlivet.

I år ga Tanner ut en roman løst basert på hennes erfaringer med sologami.

– Det er en antiroman, der karakteren omfavner kraften i å være på egen hånd, sier hun. Selv om hun tror romantisk kjærlighet kan gi lykke, hevder Tanner at det å ha et positivt forhold til deg selv er viktigere.

Jennifer Aniston har vært singel lenge, og offer for sladrepressen av den grunn. Foto: Richard Shotwell / AP
Jennifer Aniston har vært singel lenge, og offer for sladrepressen av den grunn. Foto: Richard Shotwell / AP

– Det føles som om det er flere par som slår seg sammen, enn de som virkelig er kompatible. Folk vil bli overrasket om de innser hvor glad det er mulig å være på egen hånd.

I en verden som er tilrettelagt for par er det lett å ty til narrativet om at singel kvinne = ulykkelig, som samfunnet pakker på oss. Hjertet mitt var i biter da jeg slo opp med kjæresten som jeg hadde vært sammen med i 16 måneder, men jeg skjønte raskt at det reddet meg fra den typen middelmådige forhold som Tanner beskriver. Bortsett fra de dagene jeg må fører en enkvinnekrig mot trange forholdsrammer, er jeg nå mye lykkeligere på egen hånd.

– Som samfunn er vi besatt av å finne Den Ene, sier Tanner.
– Vi har en tendens til å tro at vi ikke kan være lykkelige med mindre det skjer, noe som virkelig ikke er sant. Det er ikke normen for folk å finne sin sjelevenn, men fordi vi legger så mye press på viktigheten av å være sammen med noen, senker folk forventningene eller holder ut i gjennomsnittlige eller til og med giftige forhold.

Les også: Italiensk kvinne giftet seg med seg selv

Nå, som førtiåring, elsker Tanner å ha tid til hobbyene sine.

– Jeg liker alenetid. Jeg elsker å lese, skrive og gå tur med hunden min ved sjøen.

Ensom er hun ikke.

– Ensomhet er en emosjonell respons på å føle deg usynlig og ikke verdig å bli elsket, noe som kan skje både i og utenfor parforholdet. Da føler du deg misforstått og alene. Glad ensomhet betyr at du er komfortabel med deg selv som du er.

Tanken på at hun kanskje aldri får barn plager henne ikke.

– Du trenger ikke å få barn for å realisere deg selv, på samme måte som du ikke trenger en partner til dette heller.

Alt du trenger er faktisk selvtillit.

– Jeg ser ikke poenget med å be om unnskyldning for min eksistens som singel kvinne, eller vente på at livet skal begynne, sier Slawson.
– Jeg vil bare ut i verden og leve det.

Oversatt av Guro Thobru / ABC Nyheter / Presswork © Guardian News & Media Limited.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14 Narkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06 Finansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50 Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44 Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38 Solskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19 Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01 Partene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00 Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55 Politiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09 Ljungberg: – Spillerne så redde ut10:08 Svært glatte veier på Østlandet09:55 Frankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53 Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29 Greta Thunberg framme i Madrid09:27 Eldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01 Ny rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59 Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40 Lagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15 Fireåringen fra Tromsø døde på Rikshospitalet07:37 Petter Dass-prisen til Arne Viste07:31 Vegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24 Kasparovs knallharde oppgjør med Trump: – USA følger en mørk sti07:24 Høyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53 Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38 Uber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19 Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02 Fire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00 Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00 Norsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57 Politiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50 Dette skjer i dag05:44 Enorme skogbranner omringer Australias største by05:33 Dette skjedde i natt05:05 To på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00 SPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23 SAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11 Fire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06 Ny avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02 Helikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56 En omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37 Vaksinemotstander arrestert på Samoa02:15 En kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09 Én av ti sykepleiere har sett overgrep01:42 Mann til sykehus med stikkskader01:23 Bloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02 Putin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57 Flere fjelloverganger åpnet igjen23:35 Arsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15 Frankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform23:14 Nytt Arsenal-mareritt – tapte på hjemmebane mot Brighton22:23 Facebook med søksmål etter svindelannonser22:11 Mann utga seg for å jobbe i barnevernet for å komme i kontakt med alenemor – dømt for overgrep22:09 Venstre og KrF stemte mot økt jobbrett for ureturnerbare22:01 Silva fikk sparken i Everton21:58 Frisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25 – Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22 Pelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32 Mann alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Trondheim19:18 Skatteetaten endrer regler etter avsløring18:43 Tandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38 Regjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37 Frp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20 Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30 USA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29 Karlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57 19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57 PST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56 Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37 Algerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31 Mann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16 Trumps advokat på tur til Ukraina11:09 Zlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04 Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03 New Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01 Fransk storstreik utvides09:24 Japan la fram økonomisk redningspakke09:23 Målet om nedgang i sykefravær like langt unna08:53 SAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53 Nordmenn flest drikker alkohol kun i helga
Siste nytt
13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14NorgeNarkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06PengerFinansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50ReiseTuristenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44SportNorsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38SportSolskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19VerdenTre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01VerdenPartene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00NorgeMann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55NorgePolitiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09SportLjungberg: – Spillerne så redde ut10:08NorgeSvært glatte veier på Østlandet09:55VerdenFrankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53MotorMot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29VerdenGreta Thunberg framme i Madrid09:27PengerEldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01PolitikkNy rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59NorgePolitiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40SportLagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15NorgeFireåringen fra Tromsø døde på Rikshospitalet07:37NorgePetter Dass-prisen til Arne Viste07:31NorgeVegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24VerdenKasparovs knallharde oppgjør med Trump: – USA følger en mørk sti07:24PolitikkHøyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53SportZuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38VerdenUber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19SportBrrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02VerdenFire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00NorgeNav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00SportNorsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57NorgePolitiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenEnorme skogbranner omringer Australias største by05:33NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeTo på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00PolitikkSPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23PengerSAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11VerdenFire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06PengerNy avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02VerdenHelikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56NorgeEn omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37Helse og livsstilVaksinemotstander arrestert på Samoa02:15NorgeEn kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09NorgeÉn av ti sykepleiere har sett overgrep01:42NorgeMann til sykehus med stikkskader01:23PolitikkBloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02VerdenPutin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57NorgeFlere fjelloverganger åpnet igjen23:35SportArsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15VerdenFrankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform23:14SportNytt Arsenal-mareritt – tapte på hjemmebane mot Brighton22:23KulturFacebook med søksmål etter svindelannonser22:11NorgeMann utga seg for å jobbe i barnevernet for å komme i kontakt med alenemor – dømt for overgrep22:09NorgeVenstre og KrF stemte mot økt jobbrett for ureturnerbare22:01SportSilva fikk sparken i Everton21:58PengerFrisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25Helse og livsstil– Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22VerdenPelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32NorgeMann alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Trondheim19:18PengerSkatteetaten endrer regler etter avsløring18:43SportTandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38NorgeRegjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37NorgeFrp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20VerdenSlik kommer migranter seg inn i Europa17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14KulturKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30StemmerUSA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29SportKarlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57Verden19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57NorgePST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56VerdenMelania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37PengerAlgerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31NorgeMann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16VerdenTrumps advokat på tur til Ukraina11:09SportZlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04PengerNortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03VerdenNew Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01PengerFransk storstreik utvides09:24PengerJapan la fram økonomisk redningspakke09:23Helse og livsstilMålet om nedgang i sykefravær like langt unna08:53PengerSAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53Helse og livsstilNordmenn flest drikker alkohol kun i helga
Populært