Derfor er det best å være singel

Illustrasjonsfoto: Hegnar.no
Illustrasjonsfoto: Hegnar.no

Å være singel har en rekke fordeler, ifølge forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bella DePaulo, psykolog ved University of California Santa Barbara, uttalte i en TEDx Talk at single mennesker «lever lykkelig i alle sine dager», skriver Business Insider.

Kanskje er hun inne på noe?

Single mennesker har en tendens til å ha sterkere sosiale nettverk. Sosialforskerne Natalia Sarkisian og Naomi Gerstel undersøkte i 2015 hvordan bånd til slektninger, naboer og venner varierte mellom single og gifte amerikanske voksne. I tillegg til bredere sosiale nettverk, hadde single også en tendens til å oftere gi og motta hjelp fra andre mennesker.

Å fremme vennskap er nøkkelen til å aldre godt og øke lykken, som flere nyere studier har foreslått. En av dem, publisert i 2008 i British Medical Journal, fant at folk som hadde regelmessig kontakt med 10 eller flere andre, var betydelig lykkeligere enn de som ikke hadde det. Den samme studien fant også at folk med færre venner generelt var mindre glade.

Les også: – Kvinner må bli flinkere til å «gi mer faen» hjemme

Single mennesker er ofte i bedre fysisk form. Det kan være en viss sannhet i ideen om at folk som slår seg til ro med en partner lettere tyr til usunne vaner, i hvert fall når det gjelder trening.

Etter å ha kartlagt mer enn 13.000 menn og kvinner mellom 18 og 64 år, fant forskere at de som var single og aldri hadde vært gift, trente hyppigere i forhold til de som var gift eller skilt.

En 2015-studie i tidsskriftet Social Science and Medicine sammenlignet kroppsmasseindeksen på rundt 4.500 mennesker i ni europeiske land, og fant at single mennesker hadde noe lavere BMI i gjennomsnitt enn menn og kvinner som var gift. Samlet sett veide gifte mennesker også rundt 2,5 kilo mer i gjennomsnitt enn single.

Les også: Dette gjør de superrike på fritiden

Single mennesker kan utvikle seg mer individuelt og dra mer nytte av egentid. Flere studier har koblet ensomhet til fordeler som spenner fra økt følelse av frihet til høyere nivåer av kreativitet og intimitet. Ifølge psykoterapeut Amy Morin kan alenetid også hjelpe folk å være mer produktive.

«Tid alene trenger ikke å være ensomt», har Morin tidligere uttalt til Business Insider. «Det kan være nøkkelen til å bli bedre kjent med deg selv».

I en 2016-presentasjon ved American Psychological Association presenterte DePaulo bevis på at single mennesker har sterkere følelse av selvbestemmelse og hadde større sannsynlighet for å oppleve psykologisk vekst og utvikling enn gifte.

Les også. Derfor er byfolk lykkeligst

Saken er først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært