Spør psykologen: Jeg sliter med å få meg dame. Hva skal jeg gjøre?

Det kan oppleves frustrerende å ikke få seg kjæreste.
Det kan oppleves frustrerende å ikke få seg kjæreste. Foto: NTB scanpix / Shutterstock

Ufrivillig singel mann (45) spør psykolog Danielle Legland om råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Jeg er en 45 år gammel mann med et helt alminnelig utseende. Jeg sliter med å få meg dame. Jeg er mye ute på byen, men ender alltid opp med å dra hjem alene. Jeg spanderer drikke på damer og oppfører meg høflig, synes jeg nå selv.

Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

Mann 45

ABC Nyheters psykolog Danielle Legland svarer:

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Du er nå 45 år, og har lyst til å møte en kvinne du kan være sammen med. Det er selvfølgelig ikke mulig for meg å vite hvorfor du strever med dette, men jeg kan reflektere rundt det du nevner selv.

Send ditt spørsmål til psykologen nå. Helt anonymt

Du skriver at du ikke er blyg. Å være ufrivillig singel kan være en knekk for selvbildet, hvilket kan føre til at man blir ekstra engstelig for å bli såret. Dette er forståelig, men det kan like fullt bidra til at man ikke fremstår som åpen for kontakt. De fleste vil kunne kjenne etter hvordan eget selvbilde er, og hvis du opplever ditt eget som dårlig så kan dette være et område du kan jobbe med. Det

vil uansett være positivt å ha et sunt selvbilde. En måte å trene opp dette er ved å fokusere på alt du får til, samtidig som du bruker litt tid hver dag på å sette pris på alt som fungerer godt for deg i livet. I motsatt tilfelle vil tanken på at du må ha kjæreste for å være vellykket ofte vokse seg større og svekke eget selvbilde.

Forskning peker dessuten på at det regnes som en attraktiv egenskap ovenfor andre å være tilfreds med seg selv og livet man lever.

Du skriver videre at du er ute på byen, og jeg tolker det dit hen at dette er din arena for å flørte. Alkohol og uteliv er langt fra en suksessoppskrift for mange når man ønsker å finne noen og bli kjæreste med.

Kanskje skal du forsøke noe nytt?

Danielle Legland er ABC Nyheters psykolog. Foto: Kathleen Buer / ABC Nyheter
Danielle Legland er ABC Nyheters psykolog. Foto: Kathleen Buer / ABC Nyheter

Det finnes et hav av muligheter du kan forsøke, alt fra nettdating til å prøve ut en ny hobby. Det finnes også organiserte fester for single i regi av ulike datingsider. Alkohol tenker jeg at med fordel kan droppes i denne type settinger. Det kan være godt å kjenne at man har full kontroll på alt man selv sier, og man er i bedre stand til å lytte edru, samtidig som man blir oppfattet for å være mer seriøs og genuint til stede i situasjonen.

Les alle svarene i spalten her

Jeg antar at det også er viktig for deg at du og den du eventuelt blir kjæreste med har det godt sammen. Dette kan være vanskelig å forutsi på forhånd, men vi har likevel noen kjennetegn å gå etter. Jeg vil anbefale deg å kartlegge egne verdier og hva som er viktig for deg i et forhold, samt undersøke hva du kan tilby andre. Er familieliv viktig, trenger du mye alenetid og er det viktig for deg at dere kan le sammen? Jobber du mye, syns du det er vanskelig å kommunisere konstruktivt når du er stresset, men er en god lytter? Dette er konstruktive spørsmål å stille seg selv, og etter hvert vil det kanskje bli klarere hva du ønsker og hva du selv kan tilby i et forhold.

Jeg ønsker deg lykke til i jakten videre!

ABC Nyheter mottar ingen kontaktinformasjon om du sender inn spørsmål. Vi har heller ingen anledning til å kontakte deg om ditt spørsmål blir besvart i spalten.Dette er for å ta hensyn til ditt personvern.

Her kan du spørre vår psykolog om generelle råd helt anonymt

Dette er ingen erstatning for helsehjelp. Har du behov for medisinsk hjelp, ta kontakt med din fastlege eller ring Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

TA KONTAKT
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden