Studie av covid-19: Ny metode kan redde livet til coronasyke

<p dir="ltr">– Det fantastiske er jo at dette er et velkjent legemiddel som vi har brukt i over 50 år. Det er billig og tilgjengelig på alle sykehus verden over, sier professor og overlege ved Rigshospitalets intensivavdelning, Anders Perner.</p>
– Det fantastiske er jo at dette er et velkjent legemiddel som vi har brukt i over 50 år. Det er billig og tilgjengelig på alle sykehus verden over, sier professor og overlege ved Rigshospitalets intensivavdelning, Anders Perner. Foto: Scanpix

Medisinske eksperter verden over jobber på spreng for å finne metoder som kan redde liv under den dødelige pandemien. Nå har forskere gjort et gjennombrudd.

Ifølge en ny studie kan pasienter, som er alvorlig syke av covid-19, behandles på en måte som gir positive resultater. Nå er håpet at metoden kan redusere de galopperende dødstallene.

– Behandlingsmessig er dette det beste vi har sett av covid-19 til nå, sier professor og overlege ved Rigshospitalets intensivavdeling, Anders Perner, til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

13 land har deltatt i studien

Den nye studien, som startet i april, er utarbeidet av danske forskere tilknyttet Rigshospitalet, i samarbeid med forskere fra 12 ulike land.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har også bidratt. WHO oppfordrer nå alle land til ta i bruk den nye behandlingsmetoden.

Studien har tatt utgangspunkt i tester med tre forskjellige hormoner fra binyrer. Samtlige viste en markant effekt på alvorlig syke covid-19-pasienter som får intensivbehandling.

– Billig og tilgjengelig på alle sykehus

– Tidligere døde om lag hver tredje pasient ved danske intensivavdelinger. Ved hjelp av hormoner forventer vi nå at andelen vil synke til hver fjerde pasient, sier Anders Perner ifølge Berlingske Tidende.

Danske leger har benyttet seg av denne behandlingsmetoden siden tidlig i sommer, med gode resultater.

– Det fantastiske er jo at dette er et velkjent legemiddel som vi har brukt i over 50 år. Det er billig og tilgjengelig på alle sykehus verden over, sier den danske professoren til Ritzau.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden