Falske nyheter om Covid-19: Disse helserådene mot Covid-19 bør du ikke følge

<p>Det er ikke dokumentert at Ibux kan forverre symptomene på Covid-19 og det finnes ingen grunn til at man skal unngå å drikke kaldt vann.</p>
Det er ikke dokumentert at Ibux kan forverre symptomene på Covid-19 og det finnes ingen grunn til at man skal unngå å drikke kaldt vann. Foto: NTB scanpix / Colorbox

Nei, du bør selvfølgelig ikke unngå å drikke kaldt vann. Det finnes heller ingen dokumentasjon på at ibuprofen forverrer symptomene ved Covid-19, bekrefter ekspertene. 

Falske nyheter om helse er alltid et problem. Med påstander om alt fra ting du selv kan gjøre for å oppnå utrolige resultater, til udokumenterte kurer for den ene eller den andre sykdommen, spres slike falske nyheter raskt i sosiale medier.

De siste månedene har det spredd seg mange saker med feilaktige påstander om coronaviruset.

Forsker Petter Bae Brandtzæg ved Sintef og Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo forklarer at det typisk blir mer av falske nyheter i krisetider fordi det ofte oppstår et informasjonsvakuum, når folk opplever at det ikke er god informasjon tilgjengelig.

– Mange leter etter svar på spørsmål og så føler man ikke at myndighetene gir gode nok svar og man opplever at de vingler. Da tyr man ofte til mer alternative steder for å finne svar på egenhånd, og en slik situasjon er det mange som utnytter. I starten av coronakrisen var dette veldig tydelig, sier Brandtzæg til ABC Nyheter.

Tilsvarende ser man i andre krisesituasjoner, som etter en terrorhandling, når tilgangen på informasjon er sparsom og usikkerheten er høy.

– Folk prøver febrilsk å få oversikt gjennom å søke alternative sider, og mange utnytter det tidsvinduet til å spre falsk informasjon. Det har man sett i coronakrisen også, ulike aktører utnytter dette tidsvinduet og bidrar med falsk informasjon om hva dette viruset er, hvordan det smitter og mange andre ting.

– Vi mennesker er slik at vi ikke liker å føle usikkerhet, vi søker stor grad av kontroll, vi ønsker forutsigbarhet. Derfor prøver vi å etablere fakta og informasjon rundt det som skjer, og i en slik situasjon kan man lett bli lurt.

– Hadde det vært så enkelt, hadde vi ikke trengt sykehus

Det er et utall falske nyheter om coronaviruset i disse dager. For eksempel har man kunnet lese at man ved å holde pusten i ti sekunder kan sjekke om man har covid-19. Dette stemmer ikke, som USA Today har forklart her.

En annen påstand som har florert, er at det å bruke smertestillende med virkestoffet ibuprofen, best kjent som Ibux, kan forverre symptomene på covid-19. Dette er ikke dokumentert, har både Legemiddelverket i Norge og europeiske legemiddelmyndigheter slått fast, som omtalt i denne artikkelen fra Faktisk.no.

Petter Bae Brandtzæg er forsker ved Sintef og Universitetet i Oslo. Foto: Sintef
Petter Bae Brandtzæg er forsker ved Sintef og Universitetet i Oslo. Foto: Sintef

I disse dager spres en talemelding i sosiale medier, som har samlet opp flere slike udokumenterte påstander om viruset SARS-CoV-2 og sykdommen covid-19. I meldingen er det en uidentifisert dame som prater, og som oppgir en ikke navngitt lege ved et sykehus på Gran Canaria, som kilde.

Her får man blant annet høre at man kan beskytte seg mot covid-19-komplikasjoner, ved å drikke mye varme drikker, som te og kaffe, og ved å drikke varmt vann hvert 20. minutt. Dette skal, ifølge meldingen, skylle viruset ned i magesekken og dermed forhindre det kommer seg inn i lungene.

Dette har ingen ting for seg, ifølge virusekspert Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo.

– Jeg er selv ivrig te-drikker og jeg synes det er kjempegodt. Men det beskytter ikke mot virus. Du har en kroppstemperatur på rundt 37 grader, og det har du enten du drikker kalde eller varme drikker. Hvilken temperatur drikken har vil ikke ha noen effekt på virusreplikasjon, sier forskeren til ABC Nyheter.

– Hadde det vært så enkelt, hadde vi ikke trengt sykehus og lignende – og det gjør vi.

I meldingen får man også råd om å gurgle antiseptisk varmt vann, med eddik, salt eller lignende, noe som heller ikke fungerer, understreker Grødeland.

Les også: Professor: Det er smitteverntiltak, ikke varmere vær, som vil stoppe spredning av coronaviruset

– Virus er ikke troll – de sprekker ikke i solen

Damen i meldingen forteller at du må ta et bad eller en dusj med en gang du kommer inn fra gata, fordi viruset kan feste seg til hår og klær.

«Unngå å sette deg ned noe sted, gå rett til badet eller dusjen. Hvis du ikke kan vaske klærne dine daglig, heng dem ut i sollyset som også tar knekken på viruset», sier hun videre.

– Det er ikke det at viruset fester seg til hår og klær som er primær smittevei for coronaviruset. Jeg har aldri hørt om folk som har blitt smittet av virus fra klærne sine. Det skader derimot ikke å vaske klær litt oftere som en enkel forholdsregel, kommenterer Grødeland.

Anbefalingen om å henge klær ut i sollyset for å bli kvitt eventuelle virus, er imidlertid bare tull, ifølge forskeren.

– Virusene er ikke troll – de sprekker ikke i solen, sier hun.

I talemeldingen anbefales det også å spise frukt og grønt, og sørge for at man får nok C-vitamin og sink.

Gunnveig Grødeland ved Institutt for immunologi og transfusjonsmedisin (IMM). Foto: UIO
Gunnveig Grødeland ved Institutt for immunologi og transfusjonsmedisin (IMM). Foto: UIO

– Det er alltid lurt å spise sunt, men ikke for immunsystemet eller for å beskytte seg mot covid-19, sier Grødeland og fortsetter:

– Det er en del villedende reklame, om at man kan styrke immunsystemet ved å spise ditt og datt. Det immunsystemet ditt trenes og styrkes av, er å møte virus og bakterier og danne immunresponser på disse. Men det er ikke spesielt lurt å utsette det for slik trening hvis du står overfor skadelige bakterier og virus.

«Ikke røyk», lyder et annet råd.

– En av tingene man regner med ga økt dødsrate blant eldre kinesiske menn, er faktisk at de var røykere. Så det å la være å røyke er et godt råd, men hvis du har røykt i 20 år så vet jeg ikke hvilken effekt det vil ha å slutte nå, med tanke på covid-19. Men det er uansett plenty av gode grunner til å la være å røyke.

«Vask hendene dine hvert 20. minutt, bruk en hvilken som helst såpe som skummer. Gjør dette i 20 sekunder og vask hendene dine grundig.»

– God håndhygiene er selvsagt viktig, men å vaske hendene hvert 20. minutt vil jeg ikke anbefale. Da får du noen tørre ting av noen hender som kan brukes til få andre ting. I stedet for å vaske hendene så ofte, ville jeg heller vært nøye med å vaske hendene grundig når du har vært i kontakt med risikoflater.

Et av rådene i kjedemeldingen som spres, er at man skal unngå å drikke kald drikke og spise kald mat. Dette rådet ble også spredd via en falsk UNICEF-konto tidligere denne måneden.

– Dette er selvfølgelig totalt usant, sa Unicef-talsperson Charlotte Petri Gornitzka i en pressemelding.

Forsker Brandtzæg ved Sintef og UiO viser til dette som et eksempel på at de som sprer falske nyheter, blir stadig flinkere til å pakke usannhetene inn slik at de fremstår som at de kommer fra troverdige kilder.

– Det er ikke så lett å vite om det er falske nyheter eller ikke når det ser ut som kommer fra Unicef. De som sprer slike falske nyheter, blir mer og mer raffinerte i å lure folk, det er en utfordring.

Falske nettsteder

I tillegg etableres det falske nettsteder som ser ut som ekte nettsteder, forklarer han.

– Det etableres også utrolig mange Instagram- og Youtube-kontoer som sprer såkalte coronanyheter, som i stort monn også er falske nyheter.

Både Facebook og Google har mange initiativer på gang som prøver å demme opp for denne typen falsk informasjon. Blant annet samarbeider Facebook med Helsedirektoratet og Verdens helseorganisasjon (WHO) og andre, forklarer Brandtzæg.

– Men det er ikke noe tvil om at dette fortsatt er en utfordring. Man kan ikke få kontroll på så store nettverk som er involvert i spredningen av falske nyheter.

Konspirasjonsteorier

– Hva slags motivasjon har de som lager falske nyheter og sprer udokumenterte påstander om coronaviruset?

– Det er ulik motivasjon hos ulike aktører. Noen gjør dette fordi det er gøy. Andre gjør det fordi man ønsker å skape mer usikkerhet og frykt. I tillegg så ønsker man å skape mistillit til myndigheter og de som skal prøve å etablere gode smittevernvaner i befolkningen, svarer Brandtzæg.

Noen ønsker at dette ikke skal gå så bra. Det kan for eksempel være nasjonale krefter utenfra, forklarer han.

– For eksempel har amerikanske myndigheter ment at det er mange russiske trollfabrikker som sprer usannheter om at SARS-CoV-2 er et CIA-virus. Samtidig mener noen amerikanere at dette viruset er noe kineserne har funnet opp på grunn av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, og et ønske om å svekke amerikansk økonomi.

– Det er veldig mange ulike konspirasjonsteorier som spres i disse dager.

Uvitenhet er en annen forklaring på at falske nyheter om viruset er i omløp, man sprer ting som man tror er sant, men som ikke er sant, ifølge Brandtzæg.

– Det er kanskje den vanligste grunnen, man sprer nyheter uten å vite hvorvidt de er falske eller ikke, sier han.

Les også: Kreftforeningen om falske helsenyheter: – Bekymringsfullt for dem som rammes av kreft

– Gå direkte til helsemyndighetenes sider

I den ovenfornevnte talemeldingen som spres i sosiale medier, er det en blanding av påstander som er totalt usanne og andre som stemmer eller har en kjerne av sannhet. Kan dette bidra til at flere lar seg lure?

– Ja, det tror jeg. Når det kommer noe som er rimelig velformulert og ser ut som det på noen punkter stemmer med ting du har hørt før, så øker det nok sannsynligheten for at du tar det som troverdig, svarer UiO-forsker Gunnveig Grødeland.

– Vi mennesker liker å føle at vi har kontroll og at vi kan gjøre noe for å øke sannsynligheten for at dette går bra. Det er veldig naturlig, fortsetter hun.

Grødeland understreker at å følge de grunnleggende rådene fra helsemyndighetene er det viktigste man kan gjøre nå:

– Hold avstand til andre mennesker, ha god håndhygiene, vask utsatte flater som dørhåndtak, bad og slikt regelmessig, og hold deg ellers oppdatert på råd fra Folkehelseinstituttet, råder hun.

Hun får støtte fra Sintef-forsker Brandtzæg.

– Hvis man ønsker råd om hvordan man kan beskytte seg og ønsker å forstå viruset, bør man gå til helsemyndighetene i større grad. Man bør benytte seg av kilder som Helsedirektoratet, Helsenorge.no og Fhi.no, sier han og fortsetter:

– Nå har Helsedirektoratet gjort mange initiativer for å nå ut til folk, blant annet på førstesiden av VG hvor de stiller seg til rådighet for å svare på spørsmål fra befolkningen. Dette er helt nødvendige tiltak i dag, hvor flere og flere er veldig sårbare for falsk informasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:58 30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34 DNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20 Hvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07 Italiensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28 To personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22 Økonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20 Dødsraten stiger08:18 Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50 Dødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30 Tyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05 Trump advarer om tøff kommende uke06:00 Dette skjer i dag05:57 Minibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44 Nær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30 Dette skjedde i natt04:45 5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41 Enda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13 30 nye koronatilfeller i Kina04:13 Mann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52 Boris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38 Algerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52 Mann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25 19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23 Brasil uforberedt på koronaepidemien01:32 Trudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 En rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44 Flere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37 Oslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10 Coronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03 Mye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45 Norske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37 Liverpool permitterer ansatte15:49 Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09 Danske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51 40 nye coronadødsfall i Sverige14:25 Forskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17 Mannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38 Konkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33 Vedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24 Kvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12 Kina hedrer sine coronadøde12:49 Mann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43 Vindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40 306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32 Britiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06 Mange coronasmittede har ingen symptomer11:50 Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33 Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11 Hemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40 Stena Saga kan bli «coronaskip»10:36 Studie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34 Spansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32 Hva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08 Sykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48 Cuba: USA blokkerer coronahjelp09:42 Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34 Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19 Sandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18 Utbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40 Russens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15 Ruud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06 Nyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58 Salget av klær har falt med 80 prosent07:49 Australia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39 Coronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14 Økonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:09 Mann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45 5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04 To medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30 Politiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03 Utenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46 Sverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24 Israel sender hæren til ultraortodoks by01:37 Mann knivstukket i Oslo01:24 Kritikken mot Bolsonaro vokser01:05 Flere tusen operasjoner utsatt landet over00:40 Trump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09 Trump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03 Høyre størst på Klassekampen-måling23:22 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus
Siste nytt
09:58Norge30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34NorgeDNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20SportHvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07VerdenItaliensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28NorgeTo personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22PengerØkonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20VerdenDødsraten stiger08:18VerdenKilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50VerdenDødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30VerdenTyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05VerdenTrump advarer om tøff kommende uke06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgeMinibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44NorgeNær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41VerdenEnda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13Verden30 nye koronatilfeller i Kina04:13NorgeMann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52VerdenBoris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38VerdenAlgerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52NorgeMann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25Verden19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23VerdenBrasil uforberedt på koronaepidemien01:32VerdenTrudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeEn rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44NorgeFlere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37NorgeOslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10VerdenCoronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03Helse og livsstilMye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45NorgeNorske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37SportLiverpool permitterer ansatte15:49NorgeMann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09VerdenDanske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51Verden40 nye coronadødsfall i Sverige14:25Helse og livsstilForskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17VerdenMannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38SportKonkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33PolitikkVedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24NorgeKvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12VerdenKina hedrer sine coronadøde12:49NorgeMann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43PolitikkVindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40Norge306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32PolitikkBritiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06VerdenMange coronasmittede har ingen symptomer11:50VerdenEgeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33SportForsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11NorgeHemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40NorgeStena Saga kan bli «coronaskip»10:36VerdenStudie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34VerdenSpansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32NorgeHva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08SportSykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48VerdenCuba: USA blokkerer coronahjelp09:42NorgeAftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34SportFortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19PengerSandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18VerdenUtbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40NorgeRussens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15SportRuud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06PolitikkNyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58NorgeSalget av klær har falt med 80 prosent07:49VerdenAustralia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39NorgeCoronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14NorgeØkonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:09NorgeMann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45Norge5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04VerdenTo medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30NorgePolitiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03NorgeUtenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46VerdenSverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24VerdenIsrael sender hæren til ultraortodoks by01:37NorgeMann knivstukket i Oslo01:24VerdenKritikken mot Bolsonaro vokser01:05NorgeFlere tusen operasjoner utsatt landet over00:40VerdenTrump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09VerdenTrump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07VerdenNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03NorgeHøyre størst på Klassekampen-måling23:22Helse og livsstilNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus
Populært