Tester mulig vaksine på mennesker:

Her får amerikanske Jennifer den første corona-testvaksinen

Video: Her får amerikaneren teste en tidlig versjon av det som potensielt kan bli en vaksine mot coronaviruset. 

Forskere over hele verden jobber på høygir for å produsere en vaksine mot coronaviruset. Et amerikansk forskningsinstitutt i Seattle har allerede begynt testingen på mennesker. 

Forskere ved forskningsinstituttet «Kaiser Permanente Washington Research Institue» i Seattle er bare en av mange grupper som jobber på spreng for å utvikle en vaksine mot covid-19 som herjer verden rundt.

I videoen over får amerikanske Jennifer Haller sin første dose av det som potensielt kan gjøre mennesker immune mot coronaviruset.

– Jeg var den første. Det er uvirkelig. Jeg er svært begeistret over det, sier amerikaneren som sa seg villig til å være en av de første til å teste vaksinen, som er i en svært tidlig utviklingsfase.

– Det var lett. Det var akkurat som en influensavaksine. Det gjorde ikke vondt, noe jeg var glad for, sier Haller mens hun ler.

Også det tyske selskapet CureVac jobber med utviklingen av en vaksine. Selskapet skal ha blitt tilbud én milliard dollar for eksklusive rettigheter «bare for USA» av president Donald Trump til vaksinen de jobber med, noe som fikk flere tyske politikere til å se rødt.

I en pressemelding skriver dog selskapet at de ikke har noen planer om å selge vaksinen til et enkeltland.

Men selv om forskere allerede har begynt vaksinetestingen, må man smøre seg med tålmodighet. Eksperter spår nemlig at en vaksine først vil være tilgjengelig for allmennheten tidligst om ett år.

Se siste nytt fra helsemyndighetene om coronakrisen i Norge:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært