Professor: – Du er så dårlig som du aldri før har vært. Det er et veldig godt tegn på sepsis

<p>Tre år etter at hun ble akutt alvorlig syk med sepsis, opplever Gry Hege Henriksen at hun har det etter forholdene greit. – Men livet er ikke som før. Jeg merker på hodet at utholdenheten er litt dårligere. Konsentrasjonen og hukommelsen er heller ikke som før.</p>
Tre år etter at hun ble akutt alvorlig syk med sepsis, opplever Gry Hege Henriksen at hun har det etter forholdene greit. – Men livet er ikke som før. Jeg merker på hodet at utholdenheten er litt dårligere. Konsentrasjonen og hukommelsen er heller ikke som før. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Gry Hege Henriksen måtte amputere hender og føtter etter at hun fikk sepsis. Hun etterlyser bedre informasjon om symptomer. – Så kan folk som meg, komme raskere til sykehus. 

Sepsis (blodforgiftning) er en alvorlig infeksjon som kan føre til at kroppens organer svikter. Sepsis er svært dødelig, og rask behandling er avgjørende. Sepsis er en av de vanligste dødsårsakene på norske sykehus.

– En flis fingeren som gir betennelse, en lungebetennelse eller en urinveisinfeksjon, vanligvis setter kroppen i gang troppene og forsvarer seg mot bakteriene på egenhånd. Men noen ganger går troppene amok, og skader ikke bare inntrengeren, men også kroppen de er satt til å forsvare. Da kan det gå raskt før pasienten blir veldig dårlig av sepsis. Veldig raskt.

Det sa helseminister Bent Høie (H) da Kreftforeningen og Geminisenter for Sepsisforskning mandag arrangerte frokostmøte om hvordan man kan gjøre noe med sepsis-problemet i Norge.

Hvor fort det kan gå fikk Gry Hege Henriksen erfare da hun før jul i 2016 havnet i koma som følge av blodforgiftning.

– Jeg hadde gått syk med forkjølelsessymptomer i en ukes tid, da jeg begynte å bli dårligere på en lørdag. Jeg følte meg ikke i form. Vi hadde middagsgjester på søndag, og da kom familien min. Det var rett før jul, vi hadde ribbe i ovnen, fortalte Henriksen.

Utover dagen følte hun seg dårligere og dårligere.

– Det var en lettelse da gjestene gikk og jeg kunne legge meg. Jeg gikk med frostrier og var i skikkelig dårlig form.

Hun gikk og la seg i senga. Etter en stund kom samboeren hennes inn og sa at hun var blå på leppene.

– Han ville få meg avgårde til sykehus. Han ringte 113.

Fordi de bare bor ti minutter unna Ullevål sykehus, kom ambulansen fort.

– Jeg husker at jeg tok på meg skoene og gikk ut. Men jeg husker ikke at jeg gikk inn i ambulansen. Jeg husker ikke noe mer før jeg våknet fire uker senere.

Organene hennes hadde sviktet, og hun hadde ligget i koma.

– Jeg trodde det var før jul, at vi snart skulle reise bort for å feire jul med familien til samboeren min i Nord-Irland. Jeg skjønte ingenting da han sa at nå har du sovet i fire uker. Jeg var veldig forvirret.

Hun skjønte heller ingen ting da hun fikk vite at de antagelig måtte amputere begge hendene og føttene hennes.

– Jeg trodde det hadde rabla for fyren, sa Henriksen.

Les også: Coronaviruset: – Vi vil evakuere, stenge eller droppe reisemål i en nødsituasjon

Vet ikke hvor mange som får sepsis

Sepsis er en sykdom som gir ekstreme betennelser, og dette rammer spesielt hodet og immunsystemet. Dette kan gi senskader som kognitiv svekkelse og redusert funksjonsnivå, forklarte Erik Solligård som er leder av Geminisenteret for Sepsisforskning. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Sepsis er en sykdom som gir ekstreme betennelser, og dette rammer spesielt hodet og immunsystemet. Dette kan gi senskader som kognitiv svekkelse og redusert funksjonsnivå, forklarte Erik Solligård som er leder av Geminisenteret for Sepsisforskning. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Det er mye å ta tak i på sepsisfeltet, fortalte Erik Solligård, leder for Geminisenteret for Sepsisforskning, under frokostmøtet.

– Vi sliter med omfanget, vi vet egentlig ikke hvor mange som har sepsis, eller hvordan det går med dem, så vi kan ikke følge med på om tiltakene vi gjør er effektive. Det er mangel på forskning.

Norske estimater sier at 140 til 200 pasienter per 100.000 rammes av sepsis, noe som tilsvarer 8000-10.000 per år i Norge, påpekte Solligård.

– Men skandinaviske undersøkelser som gransker journaler, har funnet en helt annen forekomst, 200-800 per 100.000, forklarte Solligård som også er overlege ved St. Olavs hospital og professor ved NTNU.

Mange fikk sepsis på sykehus

Forskning fra Sverige gjennomført ved Karolinska Universitetssjukehuset i Huddinge, viser at så mange som ti prosent av alle innlagte pasienter hadde sepsis i løpet av sykehusoppholdet.

Studien viste også at en stor andel får sepsis når de er innlagt på sykehus, og at denne gruppen har mange liggedøgn, altså at pasientene overnatter i sykehuset.

– Sepsis på sykehus var årsak til 20.000 ekstra liggedøgn på Huddinge sykehus, sa Erik Solligård.

Og en fersk studie fra Sverige viste at så mange som ti prosent av alle innlagte pasienter ved Karolinska Universitetssjukehuset i Huddinge, hadde sepsis i løpet av oppholdet.

– Kan aldri reise et sted og være helt for meg selv

Tre år etter at hun ble akutt syk, opplever Gry Hege Henriksen at hun har det etter forholdene greit.

Etter amputasjonen av begge hender og føtter brukte hun mye tid på å trene seg opp og øve på å bruke protesene. Og hun bestemte seg tidlig for at hun skulle tilbake på jobb.

– Jeg er vel en av dem som har vært staest. Det å være en sta nordlending gjør det lettere, men det har vært tøft.

Hun er tilbake på jobb og har mange jern i ilden, blant annet et bokprosjekt.

– Men livet er ikke som før. Jeg merker på hodet at utholdenheten er litt dårligere. Konsentrasjonen og hukommelsen er heller ikke som før, fortalte Henriksen.

– Jeg må ha noen med meg for å hjelpe meg av og på med protesene, så jeg kan aldri reise et sted og være helt for meg selv. Jeg har en brukerstyrt personlig assistent som kommer hver morgen og hjelper meg med protesene om morgenen, så resten av familien kan gjøre sitt.

Kaller sepsisoverleverne en glemt gruppe

Sepsis er en sykdom som gir ekstreme betennelser, og dette rammer spesielt hodet og immunsystemet. Dette kan gi senskader som kognitiv svekkelse og redusert funksjonsnivå, forklarte Solligård.

– Overleverne som er yrkesaktive kan bli sykemeldt lenge eller ende på trygd. Er du en eldre person som er hjemmeværende og klarer deg selv, ender du med hjemmesykepleie eller havner på sykehjem om du overlever.

40 prosent blir også innlagt på sykehus innen 90 dager. Dette er en tilstand som endrer immunforsvaret og forverrer underliggende kroniske sykdommer, forklarte Solligård.

– Alle overleverne sliter med mange diffuse symptomer og sykdommer.

Solligård kaller de mange tusen som overlever sepsis hvert år, en glemt gruppe som man har dårlig oversikt over.

– Vi fokuserer på tidlig antibiotikabehandling som får flere av sepsispasientene til å overleve, men ingen vet hva som er best behandling for å få best mulig livskvalitet for overleverne.

– Vi må få oversikt over dem, og da trenger vi registre som er gode.

Han sier det ikke er noe pasientforløp for sepsisoverlevere i dag.

– Hvem har ansvaret? Sykehuslegene? Allmennlegene? Signalene vi får er et det er vanskelig å si hvem som har ansvaret for pasientene når de skrives ut etter en sepsisepisode.

– Sepsis tilhører ingen spesialitet. Vi mangler oversikt. Sepsisoverleverne må få en stemme. Vi må få vite mer om dem, følge dem opp bedre og noen må ha ansvar for oppfølgingen.

Han etterlyser blant annet informasjonsmateriell til denne gruppen, som i dag får lite informasjon om plager de kan forvent å ha og når de skal ta kontakt med helsetjenesten.

– Tjenesten som tar imot dem vet lite om dette, og de blir oppfattet som slagpasienter eller amputerte, ikke som sepsisoverlevere.

– Det er en del felles plager de har, det er noen forventinger og noen krav de kan stille, sier Solligård.

– Fikk ingen informasjon

Mer om sepsis

​Når bakterier eller andre mikroorganismer kommer over i blodet og kroppens infeksjonsforsvar overreagerer kan kroppens organer – som lunger, nyre, hjerne, hjerte og lever – skades og i verste fall svikte.

Hvilken som helst infeksjon kan forårsake sepsis, men det er vanligere at sepsis utløses av infeksjoner som lungebetennelse, urinveisinfeksjon eller en hudinfeksjon.

Symptomer på sepsis

Hvis du har en infeksjon, som for eksempel lungebetennelse eller urinveisinfeksjon – og i tillegg har ett eller flere av følgende symptomer, kan det være tegn på blodforgiftning:

Pustebesvær

Rask puls

Klam eller svett hud

Forvirret eller desorientert

Skjelving, frysetokter

Feber

Ekstrem smerte eller ubehag

Hvis du føler deg så dårlig som du aldri har gjort før, kan det også være et symptom.

Hvis du mistenker blodforgiftning, må du raskt søke legehjelp. Dersom det er blodforgiftning, skal du legges inn på sykehus.

​Diagnosen blir stilt av en lege på bakgrunn av symptomene du har og blodprøver.

Jo raskere behandlingen starter, spesielt med antibiotika, jo større er sjansen for å redde organfunksjonen og liv.

Blodforgiftning behandles på sykehus med antibiotika, oksygen og væske. De sykeste sepsispasientene som får organsvikt behandles på intensivavdeling.

Spesielt utsatte grupper

​Eldre og personer som er svekket av annen sykdom eller har nedsatt immunforsvar er mer utsatt enn andre. Spesielt risikoutsatte er:

Eldre over 75 år.

Barn under 1 år.

Pasienter med nedsatt immunforsvar eller som bruker immundempende medikamenter som for eksempel steroider.

Kreftpasienter og diabetikere er spesielt utsatt.

Høy vekt, lite fysisk aktivitet og røyking gjør oss også mer utsatt for alvorlig blodforgiftning.

Kilde: Helsenorge.no

Henriksen kjenner seg igjen i beskrivelsen av manglende forløp for sepsisoverlevere.

– Jeg har satt mitt eget forløp og sagt at jeg skulle være tilbake på jobb innen ett år. Jeg har vært veldig sta på dette. Jeg var så sta at jeg bestemte meg for at jeg skulle begynne å jobbe 100 prosent, men nå har jeg måttet gå ned til 80 prosent. Og jeg har nettopp vært sykemeldt fordi jeg har hatt hukommelsessvikt og konsentrasjonsvansker, sa hun til ABC Nyheter.

– Fikk du god informasjon om hva slags senskader du kunne komme til å oppleve?

– Jeg fikk ingen informasjon om hva slags plager jeg kunne forvente. Da jeg skulle skrives ut var jeg i et møte med en sosionom som spurte: «Hva lurer du på?» Men jeg visste ikke hva jeg skulle lure på. Jeg hadde aldri vært syk før. To år senere fikk jeg høre at jeg hadde krav på den og den støtten hver måned, ting jeg ikke hadde hørt om tidligere, svarte Henriksen.

– Skreddersydd sepsisbehandling er viktig

Solligård forklarer at alle sepsispasienter skal behandles med antibiotika, men at alle tilfeller er forskjellige.

– Skreddersydd behandling er viktig. Da kan vi redusere dødeligheten og redusere lidelsene for dem som overlever, sier han og fortsetter:

– Vi må lære fra tidligere pasienter for å forstå hvordan vi best kan behandle dagens pasienter, men da må vi ha tilgang til data, sa han.

– Sammensatt problem

Helseminister Bent Høie viste til at mye har blitt bedre i Norge, etter at Statens helsetilsyn gjennomførte «sepsis-tilsyn» i årene 2016-2018, etter at en ung mann døde av sepsis som følge av rutinesvikt i 2015.

– Men det er fremdeles behov for bedring, sa han.

En rapport som ble publisert i tidsskriftet The Lancet nylig, viste at sepsis på verdensbasis er et langt større problem enn man tidligere har antatt. Ifølge rapporten er det hele 49 millioner som rammes og 11 millioner som dør av sepsis hvert år. Det tilsvarer hvert femte dødsfall.

– Det er en alvorlig situasjon også i Norge; en av fire som får sepsis, dør. Det kan ramme oss alle, sa helseminister Bent Høie under frokostmøtet «Stopp sepsis» mandag. Foto: Kreftforeningen / Jorunn Valle Nilsen
– Det er en alvorlig situasjon også i Norge; en av fire som får sepsis, dør. Det kan ramme oss alle, sa helseminister Bent Høie under frokostmøtet «Stopp sepsis» mandag. Foto: Kreftforeningen / Jorunn Valle Nilsen

– Situasjon er alvorlig også i Norge; hver fjerde pasient som får sepsis, dør av det. Det kan ramme oss alle, men de mest sårbare rammes hardest, som barn og skrøpelige eldre, men også for eksempel kreftpasienter er utsatt, sa helseministeren.

Høie understreket at man ikke kan akseptere at det er så mange som får sepsis og dør av det.

– Sepsis er et veldig sammensatt problem, som det ikke finnes noen enkel løsning på. Det er en kombinasjon av mye forskjellig. Det krever en annen systematikk i arbeidet enn det vi har har hatt til nå, skal man klare å lykkes med å få andre resultater, sa Høie.

Leder av Global Sepsis Alliance, Konrad Reinhart, forklarte at hvor godt sepsis håndteres sier mye om kvaliteten på helsetjenesten, og kvaliteten på et sykehus.

– Det handler om kultur, sa han og viste til at den offentlige helsetjenesten i Storbritannia (NHS) har tatt tak i sepsis og lyktes med å gi flere rask behandling og redusere dødeligheten.

Der har de også hatt informasjonskampanjer rettet mot vanlige folk, blant annet gjennom plakater på buss-stopp, forklarte han.

Les også: Blodforgiftning kan lede til organsvikt

– Jeg vil at symptomene blir bedre kjent blant folk

Sepsisoverlever Gry Hege Henriksen vil gjerne ha slike tiltak i Norge.

– Jeg ønsker mer fokus på symptomer så folk som meg drar på sykehuset tidligere. Jeg var helt frisk og íkke en som løp til legen. Jeg var ikke i en risikogruppe, men så skjedde det likevel. Jeg vil gjerne at symptomer på sepsis blir bedre kjent blant folk, sa Henriksen.

Hun tror at om hun hadde kjent til symptomene på sepsis, ville hun ringt til legen flere timer tidligere.

– Hadde det vært en informasjonskampanje med at frostrier og det å føle seg veldig syk kunne skyldes sepsis, kunne det reddet både hendene og føttene mine. Så fort gikk det. Fra en time til annen hadde organene mine sviktet, sa hun til ABC Nyheter etter møtet.

– Jeg kjente ikke til sepsis eller symptomene på det. Jeg visste ikke at høy puls, frostrier og veldig dårlig form kunne være tegn på sepsis. Hvis jeg hadde hatt problemer med å smile, prate eller løfte hadde jeg nok ringt legen tidligere, fortsatte hun og viser til myndighetenes informasjonskampanje om hjerneslag.

I publikum var også Audhild Freberg Iversen (83) som etterlyste bedre informasjon til pårørende.

Hun fortalte at ektemannen de siste par årene har hatt tre innleggelser knyttet til sepsis.

– Sist gang klarte jeg antagelig å se signalene tidlig nok, men mannen min ble sendt rett inn på sykehuset likevel. Og fremdeles er jeg usikker på hva jeg som pårørende skal se etter. Jeg synes det er vanskelig og går nå med nervene i helspenn, sa Iversen til ABC Nyheter.

Også helseministeren understreket viktigheten av økt kunnskap om sepsis, både i befolkningen og blant helsepersonell.

– Kunnskap gjør at man kommer raskere i kontakt med helsevesenet, og at man kan gi raskere og bedre behandling, sa Høie.

Han pekte samtidig på utfordringen med at mange av symptomene på sepsis er vanlige, og at man ikke må havne i en situasjon der alle med influensa havner på akuttmottaket på sykehus.

– Du er så dårlig som du aldri før har vært

– Vanlige folk må få informasjon om sepsis så de kan ta kontakt med helsevesenet tidlig nok, men symptomene er diffuse og kan minne om mye annet. Hva bør få varsellampene til å blinke, Solligård?

– Du er så dårlig som du aldri før har vært. Det er et veldig godt tegn på sepsis.

Man har gjerne vanlige infeksjonstegn, men ender med høy feber og føler seg så slapp og dårlig som man aldri før har vært. Man blir gjerne sløv, får rask pust og endrer bevissthetsnivå, forklarte han videre.

– Det er viktig å nå ut med informasjon, men det er vanskelig, for det er ikke like tydelig som for eksempel tegnene på hjerneslag.

– Alvorlig problem for dem som rammes og for samfunnet

Både Verdens helseorganisasjon (WHO) og Global Sepsis Alliance har bedt sine medlemmer om å utvikle nasjonale sepsis-strategier. Men helseminister Bent Høie kom ikke med noen lovnad om en norsk strategi under mandagens møte.

– Dette er noe vi vurderer, men vi har ikke konkludert, sa han og fortsatte:

– Sammenligningen med hjerneslag er ganske god. Da jeg ble helseminister og var opptatt av hjerneslag, så jeg at det fantes mange små lokale kampanjer for hjerneslag, men mange i Norge fikk ikke dette med seg. Da jeg bestemte at vi skulle finne én måte kommunisere dette på og lage en nasjonal kampanje, ble det til kampanjen «prate, smile, løfte» som vi vet har reddet mange liv.

– Det var ikke en nasjonal strategi eller handlingsplan, men vi bestemte oss for å gjøre det. Vi må tenke på hva som er rette veien nå, sa han.

Solligård fra Geminisenteret for Sepsisforskning mener det ville vært bra med en handlingsplan eller strategi for sepsisfeltet.

– Uansett hva vi kaller det, må vi trekke sammen, fagfolk, politikere, beslutningstakere og helsepersonell.

– Alle må erkjenne at dette er et alvorlig problem både for dem som rammes og for samfunnet, både med tanke på ressurser og lidelser, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:35 Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33 Værmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19 Over 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18 Fylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12 Generaladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12 Kjølig helg i vente over hele landet13:05 Panikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53 Helsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18 Munnbind til alle som handler i Østerrike12:17 Bø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14 Legeforeningen støtter Sykepleierforbundet: – Dette er ikke respiratorer12:09 Italienske Chiara med rørende hilsen til Norge: – Ikke gi opp11:54 Kina raser mot Aftenposten11:53 Obos-prisene falt i mars11:48 Mattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46 Abe: Japan kan ikke stenges ned11:03 60 australske papiraviser legges ned11:02 Putin sender nødhjelp til USA10:56 Krekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41 Butikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41 Forsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40 E6 over Kvænangsfjellet stengt – Norge delt i to10:37 Riksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37 Forbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02 Riksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45 Fattige har tre ganger så høy risiko for å bli smittet09:43 Norske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29 Panama innfører kjønnsdelt portforbud09:24 Hvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24 De av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15 Nav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53 Fortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53 PSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51 Lurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33 Laveste strømpris på 27 år08:23 Norge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58 Sterkt press for å åpne skolene igjen07:49 Ny dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45 Dyster rekord i USA: 865 døde på ett døgn07:35 Åtte av ti vil få igjen på skatten07:19 Trump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10 FHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03 Dokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41 Nær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30 Solskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30 Over 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20 Regjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:18 Forsker: Halve Sveriges befolkning vil bli coronasmittet i april06:14 Dette skjer i dag06:00 NFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00 Påska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37 Dette skjedde i natt05:30 Coronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20 Norwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00 Kraftige utslippsfall under koronakrisen04:45 4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09 Rødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08 Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01 Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24 Bred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27 Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35 Tidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10 Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29 Latterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05 Politiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37 Tidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28 Barna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17 Høie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16 Mann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16 Polaris Media dropper utbytte21:14 Kommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14 Snart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12 Fagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52 Patrick McEnroe coronasmittet20:46 Syrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45 Norske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14 Coronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11 Både ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09 Dødstallet i Frankrike stiger20:08 Amerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07 Oslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49 Artisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48 Russland åpner for unntakstilstand19:47 Mann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45 Pandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44 Coronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34 Erna åpner for noe oppmyking etter påske18:17 En person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17 Person fra Asker død etter coronasmitte18:15 Pandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49 Coronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37 Turkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03 Ekspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52 Sykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30 Foreldre siktet for bortføring av fire barn16:29 Regjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34 Visit Norway legges ned i Danmark15:33 Dårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14 EOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13 Bill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter
Siste nytt
13:35NorgeRøde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33NorgeVærmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19VerdenOver 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18NorgeFylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12NorgeGeneraladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12NorgeKjølig helg i vente over hele landet13:05VerdenPanikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53SportHelsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18Helse og livsstilMunnbind til alle som handler i Østerrike12:17SportBø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14Helse og livsstilLegeforeningen støtter Sykepleierforbundet: – Dette er ikke respiratorer12:09VerdenItalienske Chiara med rørende hilsen til Norge: – Ikke gi opp11:54KulturKina raser mot Aftenposten11:53PengerObos-prisene falt i mars11:48Helse og livsstilMattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46PengerAbe: Japan kan ikke stenges ned11:03Kultur60 australske papiraviser legges ned11:02VerdenPutin sender nødhjelp til USA10:56NorgeKrekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41PengerButikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41MotorForsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40NorgeE6 over Kvænangsfjellet stengt – Norge delt i to10:37PolitikkRiksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37PengerForbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02NorgeRiksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45Helse og livsstilFattige har tre ganger så høy risiko for å bli smittet09:43NorgeNorske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29Helse og livsstilPanama innfører kjønnsdelt portforbud09:24KulturHvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24StemmerDe av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15PengerNav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53SportFortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53SportPSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51VerdenLurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33PengerLaveste strømpris på 27 år08:23SportNorge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58NorgeSterkt press for å åpne skolene igjen07:49VerdenNy dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45PolitikkDyster rekord i USA: 865 døde på ett døgn07:35PengerÅtte av ti vil få igjen på skatten07:19ReiseTrump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10Helse og livsstilFHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03SportDokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41NorgeNær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30SportSolskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30NorgeOver 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20NorgeRegjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:18Helse og livsstilForsker: Halve Sveriges befolkning vil bli coronasmittet i april06:14NorgeDette skjer i dag06:00SportNFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00NorgePåska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCoronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20NorgeNorwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00VerdenKraftige utslippsfall under koronakrisen04:45Norge4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09NorgeRødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08VerdenKolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01NorgeForeløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24NorgeBred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27NorgeRussen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35SportTidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10Helse og livsstilNakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29Helse og livsstilLatterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05NorgePolitiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37NorgeTidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28VerdenBarna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17Helse og livsstilHøie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16NorgeMann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16PengerPolaris Media dropper utbytte21:14Helse og livsstilKommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14Helse og livsstilSnart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12SportFagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52SportPatrick McEnroe coronasmittet20:46VerdenSyrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45Helse og livsstilNorske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14Helse og livsstilCoronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11Helse og livsstilBåde ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09Helse og livsstilDødstallet i Frankrike stiger20:08NorgeAmerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07Helse og livsstilOslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49NorgeArtisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48Helse og livsstilRussland åpner for unntakstilstand19:47Helse og livsstilMann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45Helse og livsstilPandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44PolitikkCoronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34PolitikkErna åpner for noe oppmyking etter påske18:17NorgeEn person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17Helse og livsstilPerson fra Asker død etter coronasmitte18:15Helse og livsstilPandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49ReiseCoronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37VerdenTurkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03PengerEkspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52VerdenSykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30NorgeForeldre siktet for bortføring av fire barn16:29Helse og livsstilRegjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34ReiseVisit Norway legges ned i Danmark15:33NorgeDårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14NorgeEOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13NorgeBill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter
Populært