Smitteutbrudd i fransk naturistby – turister hardest rammet

Det franske turistområdet er svært populært blant naturister. Bildet er fra det årlige nyttårsbadet.
Det franske turistområdet er svært populært blant naturister. Bildet er fra det årlige nyttårsbadet. Foto: Pascal Guyot / AFP

I løpet av en uke har i underkant av 100 personer testet positivt på coronaviruset. 50 av de smittede skal ha forlatt området.

Det populære turistområdet Cap D’Agde i utkanten av den franske byen Agde er rammet av et smitteutbrudd. I løpet av en uke skal minst 100 ferierende ha testet positivt på coronaviruset, melder den britiske avisen The Guardian.

Franske helsemyndigheter betegner situasjonen som «svært bekymringsverdig».

Turister hardest rammet

Utbruddet har oppstått i et strandområde som er svært populært for naturister, og tiltrekker seg folk som sverger til partnerbytte og fritt samleie. Ifølge lokale helsemyndigheter skal smitteraten blant naturistene i området være fire ganger høyere enn blant de lokale beboerne i nærområdet.

Siden mandag forrige uke har 95 personer i området testet positivt på coronaviruset. I tillegg skal ytterligere 50 ferierende ha testet positivt etter å ha forlatt området.

Smitterekord

På samme dag som nyheten om smitteutbruddet kom, opplevde Frankrike smitterekord. Søndag hadde landet det høyeste antall smittetilfeller på ett døgn siden mai, med 4900 bekreftede tilfeller. Ifølge helseminister Olivier Veran planlegges det ikke en landsdekkende lockdown.

– Situasjonen er ikke slik som i februar. Vi har mer kunnskap om viruset nå enn det vi hadde i vår, sier Veran til The Guradian.

I begynnelsen av august kategoriserte norske myndigheter Frankrike som rødt. Dette medfører at alle ferierende som returnerer til Norge må i en obligatorisk 10 dagers karantene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden