Kinas utenriksminister til Norge for coronasamtaler

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide skal ha møter med sin kinesiske kollega i Oslo torsdag.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide skal ha møter med sin kinesiske kollega i Oslo torsdag. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi kommer til Oslo torsdag. Der vil han ha samtaler med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) om coronasituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søreide bekrefter overfor VG at Norge også vil ta opp menneskerettighetene når Wang kommer til Oslo.

– Dette er en god anledning til å ha politisk dialog med Kina på et bredt felt. Vi forhandler med Kina om en frihandelsavtale. Det er mange internasjonale spørsmål å snakke om. Og så er det selvfølgelig naturlig å snakke om håndteringen av pandemien og de økonomiske ettervirkningene, sier Søreide til VG.

Den kinesiske utenriksministeren skal også på en høflighetsvisitt hos statsminister Erna Solberg, og han kommer til å møte pressen sammen med Søreide etter samtalene mellom dem.

– Besøket er en god mulighet til å styrke forholdet mellom Norge og Kina og til å fremme viktige norske utenrikspolitiske og økonomiske interesser. Tema som vil stå på dagsordenen, er blant annet bekjempelse av coronaviruset, arbeidet i Sikkerhetsrådet, menneskerettigheter, forhandlingene om en frihandelsavtale og samarbeid om spørsmål som hav, klima og utvikling, sier utenriksminister i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.