Katta slapp løs i flyet

Katter og andre kjæledyr har ikke lov til å vandre fritt rundt i flyene.
Katter og andre kjæledyr har ikke lov til å vandre fritt rundt i flyene. Foto: Dreamstime
Artikkelen fortsetter under annonsen

Underveis til takeoff oppdaget mannskapet en katt som gikk løs i flykabinen. Turkish Airlines-flyet måtte snu og returnere til gaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal ikke være første gang flypassasjeren har smuglet med seg katten sin ombord i et fly.

Flight TK 1843 var på vei til Athen internasjonale lufthavn (ATH) fra Istanbul lufthavn (IST) og hadde nettopp begynt å taxe for takeoff da passasjerer la merke til katten som vandret i kabinen.

Uten reservasjon

Kabinpersonalet ble varslet og piloten fikk umiddelbart sikret tillatelse fra trafikkontrollen til å gå tilbake til gate, skriver Aerotime.

Etter litt undersøkelser oppdaget flyselskapet at kattens eier, som var booket på flyet, hadde tatt katten med på flyet uten reservasjon eller annen passende transportmetode.

Eieren plasserte katten i håndbagasjen, der den ikke ble oppdaget da han gikk ombord. Til syvende og sist ble både katten og eieren fjernet fra flyet, og flyturen til Athen kunne gjenopptas for resten av passasjerene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svartelistet katteeieren

Ifølge den tyrkiske avisen The Daily Sabah har flyselskapet tatt en beslutning om å svarteliste kattens eier, som angivelig har gjort det samme trikset ved en tidligere anledning.

Turkish Airlines tillater katter, hunder og småfugler inne i kabinen, så lenge det aktuelle dyret er inne i en kasse med dimensjoner som ikke bør overstige 23 centimeter høyde, 30 centimeter bredde og 40 centimeter lengde, og en vekt som ikke overstige åtte kilo.

Passasjerer som reiser med kjæledyr i flykabinen skal ha dyrene i en bæreanordning eller i et bur under setet foran seg.