Åpen for alle - alltid

Hoteller kutter Trump-tilknytning

Trump International Hotel Waikiki på Hawai er det siste i rekken av hoteller som mister sin Trump-tilknytning. Hotellet vil endre navn til Wakea Waikiki Beach etter at det er overtatt av Hilton.
Trump International Hotel Waikiki på Hawai er det siste i rekken av hoteller som mister sin Trump-tilknytning. Hotellet vil endre navn til Wakea Waikiki Beach etter at det er overtatt av Hilton. Foto: Hilton
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig færre hoteller i USA ønsker å bli assosiert med eks-president Donald Trump. I 2015 hadde Trump Hotels 14 franchisetakere. Nå har Hilton overtatt Trump International Hotel Waikiki på Hawaii. Da er det bare åtte Trump-hoteller igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump International Hotel Waikiki mister sin Trump-tilknytning. Hotellet endrer navn til Wakea Waikiki Beach og bli med i Hiltons LXR Hotels & Resorts-portefølje i februar.

Trump International Hotel Waikiki med 462 rom ligger nær Waikiki Beach på Hawaiis hovedøy Oahu, og åpnet i 2009.

Hotelleier Irongate og Trump Hotels har i fellesskap kommet med en uttalelse der de sier at partene har «kommet til en gjensidig avtale om et betydelig oppkjøp av hotelladministrasjonen og lisensavtalene.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trump Waikiki sett fra Waikiki-stranden Foto: Hilton
Trump Waikiki sett fra Waikiki-stranden Foto: Hilton

Trump: – Utrolig stolte

I ren Trump-stil fortsetter det:

– Vi er utrolig stolte over prestasjonen vår på Trump Waikiki siden åpningen av det ikoniske tårnet i november 2009, sier Eric Trump, konserndirektør for Trump Hotels' morselskap Trump Organization, ifølge Travel Weekly.

Navneendringen på Trump Waikiki kommer samtidig som Trump Organization er under gransking, med tidligere president Donald Trump og hans selskaper er involvert i et sivilt svindelsøksmål i New York, poengterer Travel Weekly.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Søksmålet er den siste utfordringen for den omstridte Trump Hotels-franchisen, som har møtt motbakker helt siden Trump ble valgt i 2016. Merkevarens antall har sunket. Med tap av eiendommer i Panama City, Toronto, Vancouver, Manhattan og Washington, D.C. krymper fotavtrykket for Trump fra 14 hoteller i 2015 til bare åtte etter rebrand av Waikiki-hotellet, heter det.