Åpen for alle - alltid

Topp ti-liste:Høstferie: Heller London enn Bangkok

London er tilbake på topp som reisemål for nordmenn i høstferien.
London er tilbake på topp som reisemål for nordmenn i høstferien. Foto: Ticket
Artikkelen fortsetter under annonsen

London og Bangkok bytter plass på toppen som årets mest populære reisemål i høstferien, ifølge Tickets bookingstatistikk. Her er ti-på-topp-listen for årets høstferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år gjør dessuten Barcelona comeback og klatrer opp til fjerdeplass på topplisten, fra åttende i fjor. Og tyrkiske Antalya er ny på listen.

Sammenlignet med høstferien 2022 ser vi noen interessante endringer. Barcelona, ​​​​Antalya og Roma har økt i popularitet, mens Amsterdam har tapt terreng, og ertsattes av solfylte Roma på topplisten. Den kanskje mest interssante nyheten er imidlertid at London har kuppet førsteplass på topplisten og dermed gått forbi Bangkok.

– Thailand har alltid vært en ferieklassiker blant nordmenn, men de siste årene har de fleste naturlig nok valgt å holde seg innenfor Europa på ferien. Det er så fint å se at nordmenn igjen reiser til vakre, eksotiske Thailand, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket i en pressemelding.

Toppdestinasjonene for høstferien

  1. London (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Alicante (3)
  4. Barcelona (8)
  5. Gran Canaria (6)
  6. Mallorca (4)
  7. Antalya (Ny)
  8. Malaga (10)
  9. Roma (Ny)
  10. Kreta (9)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avreise i høstferieukene (uke 40 + 41) bestilt t.o.m. 10. september 2023 sammenlignet med samme uker i 2022. Tallene i parentes viser plassering i 2022.