American Airlines er kåret til det dårligste flyselskapet i USA

Passasjerene vurderer American Airlines som det dårligste flyselskapet i Amerika - bortsett fra tilbudet av mat og drikke. JetBlue er det beste, ifølge en passasjerundersøkelse.
Passasjerene vurderer American Airlines som det dårligste flyselskapet i Amerika - bortsett fra tilbudet av mat og drikke. JetBlue er det beste, ifølge en passasjerundersøkelse. Foto: Joshua Roberts / Reuters

American Airlines sliter med det meste, ifølge en undersøkelse blant passasjerer det siste året. JetBlue Airways er kåret til beste amerikanske flyselskap for andre år på rad.

Amerikanske reisende er generelt misfornøyde med amerikanske flyselskaper det siste året: De peker på skyhøye flypriser, problemer med bagasje og personalmangel med kaos av kansellerte flyreiser.

Dette ifølge North America Airline Satisfaction Study fra 2023. På en skala til 1000 vurderte passasjerene sin samlede tilfredshet til 791 poeng. Det er en nedgang på syv poeng fra samme studie i 2022, skriver Travelnews.se

For andre år på rad er det en forverring, med unntak av første- og businessklassepassasjerer.

Studien gjenspeiler synspunktene til 7774 passasjerer som reiste mellom mars 2022 og mars 2023.

JetBlue Airways beste amerikanske flyselskap

Passasjerene vurderte reiseopplevelsen sin gjennom åtte faktorer – som innsjekking, bagasjekrav, kostnader og avgifter, ombordstigning og tjenester ombord.

Toppkarakterene gikk til JetBlue Airways, som for andre år på rad overgikk Delta Air Lines som det samlede beste flyselskapet for passasjertilfredshet på første- og businessklasse.

Southwest Airlines tok topplasseringen blant forbrukerne som best innen økonomireiser.

American Airlines sliter med de fleste kategoriene og ble rangert blant de tre dårligste flyselskapene i alle tilgjengelige kabinklasser. Men selskapets tilbud av mat og drikke vurderes bedre over hele linja.

Det er imidlertid ikke nok.

– Hvis trenden med høye flypriser og reduserte tjenester fortsetter, vil reisende nå et bristepunkt og noen flyselskaper kan bli skadet, sier Michael Taylor, reisesjef i analysefirmaet J.D. Power, i en pressemelding.