Nå kommer ryggsekker for store

Storvokste har hatt problemer med å finne ryggsekker som helt macher kroppsfasongen. Organisasjonen Unlikely Hikers – usannsynlige turgåere – lanserer en løsning.
Storvokste har hatt problemer med å finne ryggsekker som helt macher kroppsfasongen. Organisasjonen Unlikely Hikers – usannsynlige turgåere – lanserer en løsning. Foto: Gregory

I samarbeid med Jenny Bruso og hennes organisasjon Unlikely Hikers - Usannsynlige turgåere – har Gregory som første firma lansert ryggsekkolleksjon i plusstørrelser.

FRILUFTSLIV: Endelig finnes det bæresystemer som ikke har vært tilgjengelige alle.

Gregory Mountain Products har i samarbeid med organisasjonen Usannsynlige turgåere lansert en plus size-kolleksjon til vandring. Ryggsekkene er ment til både lengre turer som dagsturer og hverdagsbruk for kvinner og menn.

Unlikely Hikers er en gruppe som startet i Portland, USA. De arbeider med mangfold, antirasisme, kroppspositivisme og vil fremme en mer inkluderende outdoorindustri. De hjelp designteamet med prorotypetesting, passformtesting og produktanmeldelser under utviklingsprosessen.

Alle skal ut - i skogen Foto: Gregory
Alle skal ut - i skogen Foto: Gregory

Skjønner behovet for passform

Samarbeidet har gitt økt forståelsen for passform- og komfortbehov hos vandrere og ryggsekkturister i plusstørrelse. Dette har ført til forbedret passformgeometri som inkluderer skulderselens tilpassede vinkler og utvidet bredde og lengde, samt en langt større hoftebeltepassform med bedre tilgjengelighet til beltets lommer.

Ryggsekker plus size på tur Foto: Gregory

– Gregorys samlede grunnfilosofi er at ryggsekkene skal kunne tilpasse seg og være komfortable for en rekke ulike kroppsformer og størrelser. Som kategoriledende innenfor ryggsekkonstruksjon og komfort elsker vi dette initiativet.

Dette muliggjør at våre produkter virkelig passer og fungerer for alle vandrere, sier John Sears, administrerende direktør i Gregory Mountain Products,i en pressemelding.

Sekkene vil koste fra 499 til 2999 kroner alt etter type sekk og størrelser..